Αγριαγκινάρα: το μέλλον στο οικονομικό καύσιμο
- DOOM_NX
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
- Bad Sector
- Δημοσιεύσεις: 4316
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 477
Όχι, δε μιλούσα για λέβητες σχεδιασμένους αποκλειστικά για πέλλετ ξύλου. Υποτίθεται δίνεις κάτι παραπάνω για να καις κι άλλα καύσιμα αποδοτικά. Αν θες να μείνεις στο πέλλετ ξύλου, μπορείς να ξοδέψεις λιγότερα.Διονύσιος έγραψε: Αν το καύσιμο είναι πέλλετ για το οποίο είναι κατασκευασμένος ο λέβητας είμαστε εντάξυ?
Βέβαια ως γνωστόν πρέπει να έχει και την ανάλογη θερμογόνο δύναμη και την υγρασία, αν όλα αυτά τα πληρή σαν καύσιμο είναι κανονικά και το Agropellet ισάξιο? ανέξαρτητα στάχτης?
Μια απάντηση πιστωποιημένη αν είναι δυνατόν για να τη διαβιβάσω και εγώ. Να ρωτήσουμε έναν αντιπρόσωπο μιας μεγάλης εταιρίας του εξωτερικού? Έχει κανείς τέτοια άκρη?
Βέβαια αν αρχίσουμε να μιλάμε για μίγμα αγριαγκινάρας-ξύλου αλλάζει το πράγμα... Τότε υπάρχει πιθανότητα να καεί σωστά ακόμη και σε σόμπα.
Μπορείς να ρωτήσεις το Σαμαρά αν σε ενδιαφέρει περισσότερο το θέμα της σχεδίασης...
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- egglezos
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
stratis 1 έγραψε: Το 'ιδικο'κραμα μεταλου για αυτα τα καυσιμα ειναι η λαμαρινα 5 χιλιοστων.
Δοκιμασμενο στην Κρητη εδω και παρα πολλα χρονια.
Οι θερμιδες του λεβητα εχουν σχεση με το μεγεθος του εναλακτη σε συνδυασμό με το καυσιμο.
Δηλαδη,
Αν η θερμαινόμενη επιφανεια του λεβητα ειναι 1 τετραγωνικό μετρο και το καυσιμο μας ειναι το πετρελαιο,
τοτε ο λεβητας μας ειναι 40.000 θερμιδες.
Αν στον ιδιο λεβητα με εναλακτη 1 τετραγωνικο μετρο βαλουμε wood pellet din plus τοτε ο λεβητας μας γινεται 15.000 θερμιδες.
Αν τωρα βαλουμε στον ιδιο λεβητα αγρο πελλετ η πυρηνοξυλο, τοτε γινεται 10.000 θερμιδες και κατω.
την λαμαρίνα 5 χιλιοστων την έχετε δοκιμάσει στην Κρήτη ...την αγροπελλέτα ή την αγριαγκινάρα? Επίσης, η λαμαρίνα δεν είναι κράμα άν δεν απατώμαι...
στην διαστασολόγηση πολύ σωστά τα λές. Και άν το πάρεις ανάποδα, είναι ακριβώς η απάντηση γιατί ένα λεβητάκι με την βάφτιση "ξυλου" από πετρελαίου, δεν βγάζει τις θερμίδες που λέει ή έλεγε...π.χ. μαντεμένια ξύλου από μετατροπές πετρελαίου με ονομαστική ισχύ 30 και 40 kw, δεν βγάζουν στην λειτουργία ούτε τα μισά...
It would be possible to describe everything scientifically, but it would make no sense; it would be without meaning, as if you described a Beethoven symphony as a variation of wave pressure. - Albert Einstein
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- egglezos
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
DOOM_NX έγραψε:
Όχι, δε μιλούσα για λέβητες σχεδιασμένους αποκλειστικά για πέλλετ ξύλου. Υποτίθεται δίνεις κάτι παραπάνω για να καις κι άλλα καύσιμα αποδοτικά. Αν θες να μείνεις στο πέλλετ ξύλου, μπορείς να ξοδέψεις λιγότερα.Διονύσιος έγραψε: Αν το καύσιμο είναι πέλλετ για το οποίο είναι κατασκευασμένος ο λέβητας είμαστε εντάξυ?
Βέβαια ως γνωστόν πρέπει να έχει και την ανάλογη θερμογόνο δύναμη και την υγρασία, αν όλα αυτά τα πληρή σαν καύσιμο είναι κανονικά και το Agropellet ισάξιο? ανέξαρτητα στάχτης?
Μια απάντηση πιστωποιημένη αν είναι δυνατόν για να τη διαβιβάσω και εγώ. Να ρωτήσουμε έναν αντιπρόσωπο μιας μεγάλης εταιρίας του εξωτερικού? Έχει κανείς τέτοια άκρη?
Βέβαια αν αρχίσουμε να μιλάμε για μίγμα αγριαγκινάρας-ξύλου αλλάζει το πράγμα... Τότε υπάρχει πιθανότητα να καεί σωστά ακόμη και σε σόμπα.
Μπορείς να ρωτήσεις το Σαμαρά αν σε ενδιαφέρει περισσότερο το θέμα της σχεδίασης...
Διονύση για να πάρουμε μια πιο "βαρύνουσα" απάντηση, δεν ρωτάς τους Αυστριακούς η Γερμανούς δεν θυμάμαι που έχεις γνωριμίες?
It would be possible to describe everything scientifically, but it would make no sense; it would be without meaning, as if you described a Beethoven symphony as a variation of wave pressure. - Albert Einstein
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- stratis 1
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
egglezos έγραψε: την λαμαρίνα 5 χιλιοστων την έχετε δοκιμάσει στην Κρήτη ...την αγροπελλέτα ή την αγριαγκινάρα? Επίσης, η λαμαρίνα δεν είναι κράμα άν δεν απατώμαι...
Σιγουρα δεν ειναι κραμα η λαμαρινα απλως αναφερθηκε ποιο πανω οτι πρεπει να ψαχτουμε για'κραματα μεταλων' που να αντεχουν τη διαβρωση
[Doom εγραψε
Αλλά διάβασα ότι η καύση της αγριαγκινάρας αφήνει και πολύ περισσότερα διαβρωτικά υπολείμματα, οπότε καλό είναι να τσεκάρουμε το κράμα κατασκευής του λέβητα...]
Αφου λοιπον η λαμαρινα αντεχει για πολλα χρονια τα διαβρωτικα υπολειμματα του πυρηνοξυλου που ειναι οτι χειροτερο, γιατι να εχει προβλημα στην αγκιναρα??
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- OANNHSEA
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
- Δημοσιεύσεις: 713
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 101
Επίσης, η λαμαρίνα δεν είναι κράμα άν δεν απατώμαι...
Η λαμαρίνα είναι κράμα...
Για αυτό και έχει διαφορετικές τιμές αντοχής π.χ. St37= 370 N/MM^2
Ο κάθε κατασκευαστής κοιτάει μόνο την τελική αντοχή και όχι τι βάζει μέσα.
Εννοείται ότι δεν θα βάλει μέσα χρυσάφι ή τιτάνιο...
Ναι όντως...Αφου λοιπον η λαμαρινα αντεχει για πολλα χρονια τα διαβρωτικα υπολειμματα του πυρηνοξυλου που ειναι οτι χειροτερο, γιατι να εχει προβλημα στην αγκιναρα??
Το πυρηνόξυλο είναι το πιο διαβρωτικό υλικό προς καύση λόγω των οξέων που περιέχει το λάδι.
Μετά έρχονται οι πρώτες ύλες που αφήνουν πίσσα.
Δεν νομίζω να αφήνει υπερβολική πίσσα ή να έχει υπερβολική ποσότητα λαδιού η αγριαγκινάρα...
.
Bellum omneum contra omne...
Θάνατος στους πετρελαιάδες!!!
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Διονύσιος
- Αποσυνδεμένος
- Senior Member
- Δημοσιεύσεις: 71
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 4
Εγώ τώρα τι να πω?
1. Έστειλα ένα email στην εταιρία Samaras τις προάλες αλλά χωρίς να λάβω καμία απάντηση οπότε δεν ξαναδοκίμασα επικοινωνία.
2. Για τα "κράματα" που λέτε κτλ. δε νομίζω όλοι αυτοί οι λέβητες που κυκλοφορούν να έχουν κάποια ιδιέτερη σύσταση στο χάλυβα. Απλώς έχουν κάποιο πάχος λαμαρίνας που θεορήτε ικανό να αντέξει... Άλλο που ξέρω είναι η δήλωση της εταιρίας Hargassner ότι "η εστία είναι εσωτερικά καλυμένη από ειδικό κεραμικό υλικό"! Το υπολοιπο του λέβητα...δεν ξέρω.
3. Είναι συμαντική η διευκρήνηση που κάνατε για τα kW αναλόγος καύσιμου και πιστεύω ότι θα διαφωτιστούν αρκετοί.
4.΄Η μεγάλη αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε πείρα χρήσης λεβήτων βιομάζας πολλών χρόνων όπως στην Ευρώπη αλλά και άλλη αλήθεια πρέπει να σημειωθεί, ότι αυτοί νομιζω δεν θα χρησημοποιούν άλλου είδους βιομάζα εκτός από ξύλο.
Τώρα θέλω να θέσω υπόψιν όλων σας το εξής και θέλω να με προσέξετε αν και ίσως είναι λίγο off Topic. Στους καλούς λέβητες στο εξωτερικό η φωτιά δεν έχει ποτέ επαφή με τη λαμαρίνα που περιέχει το νερό του λέβητα!!!Όποιος ξέρει απο βιομάζα καταλαβαίνει τους λόγους που τηρήτε αυτό!
Θα σας ανεβάσω και ένα pdf το οποίο δε θέλω να θεορηθεί διαφύμιση γιατί απλά δεν πολούντε τέτοια πράγματα στην Ελλάδα και δεν υπάρχουν αντιπρόσωποι. Είναι βέβαια και μεγάλης ισχύος έτσι?
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.