Θέλω να βγω από την κεντρική θέρμανση

Περισσότερα
2 Χρόνια 1 Μήνας πριν #175966 από emmyself
Θέλω να βγω από την κεντρική θέρμανση. Χρειάζομαι μόνο ενεργειακό πιστοποιητικό για να αποδείξω ότι το σύστημα θέρμανσης είναι πιο αποδοτικό από αυτό που υπάρχει; 
Λειτουργώ κλιματιστικό για θέρμανση. Σαν μέσο θέρμανσης είναι ικανοποιητικό το κλιματιστικό ώστε να βγώ από το κεντρικό σύστημα θέρμανσης για να μην πληρώνω το 30% του νόμου; 
Το έχει κάνει κανείς από εδώ αυτό; 
Ευχαριστώ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
2 Χρόνια 1 Μήνας πριν #175968 από pangeo7712
Καλησπέρα,
με βάση τον υπάρχοντα νόμο, αποσύνδεση και αποκοπή από την κεντρική θέρμανση μπορεί να γίνει με έξοδα του ιδιοκτήτη, μόνο σε περίπτωση που ο εναλλακτικός τρόπος θέμρμανσης είναι αποδοτικότερος του υφιστάμενου. Πχ ατομικός καυστήρας φυσικού αερίου έναντι κεντρικού καυστήρα πετρελαίου. Εάν πρόκειται για ατομικό καυστήρα αερίου έναντι κεντρικού λέβητα αερίου δεν προβλέπεται. Οπως επίσης και για οποιαδήποτε μορφή ηλεκτρισμού έναντι κεντρικής θέρμανσης.
Επίσης για την απαλλαγή για το πάγιο του 30% που λέτε πρέπει να συμφωνήσει η συνέλευση των ιδιοκτητών. Ο νομοθέτης έχει προβλέψει να μην υπάρχει αυτόματη έκτπωση καθώς η κεντρική θέρμανση θεωρείται κομμάτι της ιδιοκτησίας και όχι έκτακτο έξοδο, επίσης ακόμη και αν αποκοπεί κανείς εξακολουθεί να δεχεται θερμικό φορτίο από τα υπόλοιπα διαμερίσματα.
Αυτά λέει ο νόμος.
Στις πολυκατοικίες όμως γίνεται χαμός και ο καθένας κάνει ό,τι θέλει. Εάν έχετε δικομανεις γείτονες και έχουν αντιρήσεις μπορεί να έχετε πρόβλημα. Είναι τόσο άναρχη όμως η κατάσταση που ο νόμος δεν εφαρμόζεται στην πράξη.
ελπιζω να σας βοήθησα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
2 Χρόνια 1 Μήνας πριν #175988 από dryianni
Καλημέρα κι από μένα.
Μπορείτε να αποκοπειτε και με τοπικές κλιματιστικες μονάδες.
Αρκεί να έχετε τετοιες σε όσο το δυνατόν περισσότερη δωμάτια του διαμερίσματος και να είναι και inverter με καλούς βαθμους απόδοσης στη θέρμανση γιατί αλλιώς το Ενεργειακό Πιστοποιητικό δε θα δειξει υψηλότερη απόδοση από αυτή του κοινόχρηστου συστήματος.
Όσο για.το παγιο, απαλλάσσεστε και από το 30%, καθώς σύμφωνα με την τελευταία αναθεώρησή του νόμου για το "αυτονομο σύστημα θέρμανσης" σε οριζόντιες ιδιοκτησιες, απαιτείται και ενημέρωση του φακέλου της οικοδομικής άδειας με νέο πίνακα κατανομής δαπανών, από τη στιγμή που εγκαταλείπει κάποια ιδιοκτησία το κεντρικό σύστημα.
Η δαπάνη αυτής της μελετης βαρύνει αυτόν που αυτονομείται, εσάς δηλαδή.
Θα συνεχίσετε όμως να συμμετεχετε με το αρχικό ποσοστό σας στις έκτακτες δαπανες του κοινόχρηστου συστήματος (συντηρηση, βλαβες, αντικατασταση, κ.λ.π.).

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.060 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ