- Ληφθείσες Ευχαριστίες 0
Ενεργοποίηση νέου μέλους
Επειδη υπάρχει πρόβλημα στην αποστολή email ενεργοποίησης νέου μέλους στείλτε Viber μήνυμα στο 6945100102 με το όνομα χρήστη που θέλετε ενεργοποίηση. Προσοχή!!! το τηλεφωνο δεν δίνεται για τηλεφωνικές κλήσεις παρά μόνο για μηνύματα στο viber.
Πρόβλημα με καυστήρα πέλλετ (βουλώνει και απαιτείται καθημερινός καθαρισμός)
- dimitris7
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
Less
Περισσότερα
3 Μήνες 2 Εβδομάδες πριν #185884
από dimitris7
Πρόβλημα με καυστήρα πέλλετ (βουλώνει και απαιτείται καθημερινός καθαρισμός) δημιουργήθηκε από dimitris7
[justify]Καλησπέρα σε όλους τους φίλους του φόρουμ,
Τις τελευταίες εβδομάδες αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με τον καυστήρα πέλλετ μου και θα ήθελα την βοήθεια σας, μιας και δεν μπορώ να βρω κάποιον (θερμό)υδραυλικό που να ξέρει πραγματικά ή να θέλει να ασχοληθεί...
Αρχικά να πω ότι έχω έναν λέβητα πετρελαίου Πυρ-καλ(θα συνάψω παρακάτω και βοηθητικές φωτογραφίες) ο οποίος έγινε μετατροπή σε καυστήρα πέλλετ γύρω στο 2012. Όλα αυτά τα χρόνια δούλευε αρκετά καλά και ξαφνικα φέτος άρχισε να βγάζει όλο προβλήματα. Ενώ τόσα χρόνια τον καθάριζα μια φορά καθε 10-20 μέρες(ανάλογα τα κρύα) πλέον βγάζει "alarm no fire" σχεδόν κάθε μερα και έχω φτάσει να τον καθαρίζω 10+ φορες την εβδομάδα... Διαβάζοντας διάφορα εδώ, είδα οτι το κάθε πέλλετ θέλει διαφορετικές ρυθμίσεις, όμως σχεδόν κάθε χρονο αγόραζα διαφορετικό και δεν χρειάστηκε να ασχοληθώ ποτέ με τις ρυθμίσεις και δεν μου έβγαλε ποτέ πρόβλημα μέχρι τώρα. Φέτος, για λόγους οικονομικούς αγόρασα βουλγάρικο πέλλετ πιο φθηνό, αλλά και με το προηγούμενο που είχα που δεν ήταν τόσο φθηνό είχα πάλι πρόβλημα απλώς κάποιες φορές κρατούσε περισσότερες μέρες πριν βγάλει alarm.
Θα συμπεριλάβω όσες περισσότερες πληροφορίες μπορώ, οπότε:[/justify][justify]
Όλες οι φωτογραφίες στις οποίες αναφέρομαι παρακάτω είναι σε αυτό το album επειδή δεν με άφηνε ξεχωριστά λόγω πολλών links[/justify]
Πιστέυετε είναι κάτι που λύνεται με αλλαγή των ρυθμίσεων; Π.χ αλλαγή της σκάλας ισχύος ή πιο λεπτομερείς ρυθμίσεις όπως διάρκεια καθαρισμού ή μείωση ταχύτητας τροφοδοσίας των πέλλετ;
Μίλησα με έναν υδραυλικό απ' το τηλέφωνο και του ανέφερα(ίσως λανθασμένα τη λέξη κλίνκερ) και μου είπε ότι απλά έπεσα σε ελαττωματική παρτίδα πέλλετ...
Μήπως είναι κάποια βλάβη στην εγκατάσταση/εξοπλισμό μου;
Επίσης άκουσα οτι μπορεί να φταίει η σκόνη σαν πριονίδι από παλιά πέλλετ που μαζεύονται μετά απο καιρό μέσα στον πάτο του σιλό/δεξαμενής που βρίσκονται τα πέλλετ και τα ρουφάει σιγά σιγά ο κοχλιας/μοτέρ. Το δικό μου σιλό είναι σχετικά μεγάλο και ασήκωτο και δεν θυμάμαι να το έχω αδειάσει ποτέ ολόκληρο(βέβαια δεν ήξερα καν ότι χρειάζεται να το κάνω). Απλώς ρίχνω από πάνω τα καινούρια σακιά κάθε φορά.
Οι φωτογραφιές που πρόσθεσα είναι ενδεικτικές, εάν χρειάζονται κι' άλλες εννοείται ότι μπορώ να της προσθέσω.
Αν έχετε, είναι ευπρόσδεκτες και διάφορες συμβουλές/οδηγίες που μπορώ να ακολουθήσω κατά την συντήρηση του γιατί ίσως κάνω κάτι λάθος εγώ και δεν μπορώ να βρω σχεδόν τίποτα online...
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
[/justify]
Τις τελευταίες εβδομάδες αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με τον καυστήρα πέλλετ μου και θα ήθελα την βοήθεια σας, μιας και δεν μπορώ να βρω κάποιον (θερμό)υδραυλικό που να ξέρει πραγματικά ή να θέλει να ασχοληθεί...
Αρχικά να πω ότι έχω έναν λέβητα πετρελαίου Πυρ-καλ(θα συνάψω παρακάτω και βοηθητικές φωτογραφίες) ο οποίος έγινε μετατροπή σε καυστήρα πέλλετ γύρω στο 2012. Όλα αυτά τα χρόνια δούλευε αρκετά καλά και ξαφνικα φέτος άρχισε να βγάζει όλο προβλήματα. Ενώ τόσα χρόνια τον καθάριζα μια φορά καθε 10-20 μέρες(ανάλογα τα κρύα) πλέον βγάζει "alarm no fire" σχεδόν κάθε μερα και έχω φτάσει να τον καθαρίζω 10+ φορες την εβδομάδα... Διαβάζοντας διάφορα εδώ, είδα οτι το κάθε πέλλετ θέλει διαφορετικές ρυθμίσεις, όμως σχεδόν κάθε χρονο αγόραζα διαφορετικό και δεν χρειάστηκε να ασχοληθώ ποτέ με τις ρυθμίσεις και δεν μου έβγαλε ποτέ πρόβλημα μέχρι τώρα. Φέτος, για λόγους οικονομικούς αγόρασα βουλγάρικο πέλλετ πιο φθηνό, αλλά και με το προηγούμενο που είχα που δεν ήταν τόσο φθηνό είχα πάλι πρόβλημα απλώς κάποιες φορές κρατούσε περισσότερες μέρες πριν βγάλει alarm.
Θα συμπεριλάβω όσες περισσότερες πληροφορίες μπορώ, οπότε:[/justify][justify]
Όλες οι φωτογραφίες στις οποίες αναφέρομαι παρακάτω είναι σε αυτό το album επειδή δεν με άφηνε ξεχωριστά λόγω πολλών links[/justify]
- Συγκεκριμένα, ο λέβητας είναι αυτός.
- Ο καυστήρας πέλλετ είναι ένας Pasian BP-70Plus (υπάρχουν ελάχιστες έως καθόλου πληροφορίες online), έχω το manual του το οποίο μπορώ να το ανεβάσω ολόκληρο αν χρειάζεται(κάποιες ενδεικτικες φωτογραφίες από τις λειτουργίες-ρυθμίσεις του 1,2,3).
- Το προτελευταίο πέλλετ με το οποίο είχε πάλι πρόβλημα αλλά πιο σπάνια είναι αυτό.
- Το πέλλετ που καίω τώρα (βουλγάρικο) είναι αυτό.
- Ανοίγοντας τον λέβητα μετά από περίπου 24 ώρες λειτουργίας βρίσκω το σκαφάκι σχετικά βουλωμένο με λίγη ξεραμένη στάχτη και τις 9 τρύπες μπροστά βουλωμένες. Όταν έκαιγα το προηγούμενο πέλλετ είχε πάλι προβλήματα με σχεδόν καθημερινά alarm/no fire και για λίγες μέρες δεν το καθάρισα και απλώς μετά απο κάθε alarm/no fire το έβαζα να δουλέψει με το ζόρι. Το αποτέλεσμα στο σκαφάκι ήταν αυτό: 1, 2. Όπως βλέπετε βουλώνει υπερβολικά πολύ και αυτή η στάχτη που γεμίζει δεν ξέρω αν είναι κλινκερ ή οχι(κάπου είδα να αναφέρεται ως "κρυσταλλοποιημένη στάχτη", ούτε αν πρέπει να χαρακτηριστεί έτσι γνωρίζω), πάντως είναι αρκετά στερεή έτσι ώστε να μην πέσει αν στρεψω αργα το σκαφάκι κάθετα, αλλά οι περισσότερη πέφτει αν το τινάξω με δύναμη προς τα κάτω. Φυσικά η 9 τρύπες που έχει μπροστά πρέπει να καθαριστούν ξεχωριστά. Επισυνάπτω και μια φωτογραφία από ένα σκαφάκι ολοκαίνουριο, καθαρό και αχρησιμοποίητο.
- Κάποιες συμπληρωματικές φωτογραφίες απο τον εξοπλισμό και την εγκατάσταση: Εγκέφαλος του Pasian, λούκι που καταλήγει στη καμινάδα.
- Το καθαρίζω όπως το καθάριζα τόσα χρόνια. Φροντίζω το σκαφάκι να ειναι καθαρό, Απο πίσω το λούκι το αδειάζω απο την στάχτη όσο μπορώ, έχει και άλλο ένα πορτάκι στο κάτο μέρος ο λέβητας το οποίο γεμίζει στάχτη από μέσα(φαίνεται στην πάνω φωτογραφία οριακά στο κάτω μερος, το καθαρίζω και αυτό αρκετά καλα.
- Δεν γνωρίζω αναλυτικά τις ρυθμίσεις του εγκέφαλου αυτή τι στιγμή αλλά έχω την εντύπωση ότι είναι στην ρύμθιση Po3 (Potenza αναφέρεται μέσα στο manual) και συνολικα έχει 5 σκάλες απο Po1 μέχρι Po5.
- Το νερό είναι ρυθμισμένο στους 60°C και μόλις φτάσει μπαίνει στην λειτουργία Mod/H2O δηλαδή στο ρελαντί έτσι ώστε απλά να το διατηρεί σε αυτή τη θερμοκρασία.
- Επίσης με προβληματίζει το γεγονός ότι απο τις περίπου 50 με 60 φορές που έχει βγάλει alarm/no fire τις τελευταίες 50 μέρες, για 2-3 φορές έτυχε να έχει βγάλει alarm/no fire και ο μισός ή και όλος ο σωλήνας(περίπου 30-40 εκατοστά σε μήκος και 3-5 εκατοστά πάχος) απο τον οποίο περνάνε τα άκαφτα πέλλετ να έχει γεμίσει μέχρι πάνω δηλαδή σαν να έβγαλε alarm/no fire αλλά το μοτέρ να συνέχισε να ρίχνει πέλλετ πριν προλάβει ο εγκέφαλος να δώσει εντολή για απενεργοποίηση.
- Δεν ξέρω αν επηρεάζει αυτό το πρόβλημα αλλά έχω την εντύπωση ότι το σχοινί γύρω από την πόρτα θέλει άλλαγη μιας και το μισό μοιάζει να είναι πατικομένο και το άλλο μισό πιο φουσκωτό, δεν έχω φωτογραφία τώρα, ισως προσθέσω αργότερα όταν ανοίξω τον λέβητα για τον ημερήσιο καθαρισμό.
Πιστέυετε είναι κάτι που λύνεται με αλλαγή των ρυθμίσεων; Π.χ αλλαγή της σκάλας ισχύος ή πιο λεπτομερείς ρυθμίσεις όπως διάρκεια καθαρισμού ή μείωση ταχύτητας τροφοδοσίας των πέλλετ;
Μίλησα με έναν υδραυλικό απ' το τηλέφωνο και του ανέφερα(ίσως λανθασμένα τη λέξη κλίνκερ) και μου είπε ότι απλά έπεσα σε ελαττωματική παρτίδα πέλλετ...
Μήπως είναι κάποια βλάβη στην εγκατάσταση/εξοπλισμό μου;
Επίσης άκουσα οτι μπορεί να φταίει η σκόνη σαν πριονίδι από παλιά πέλλετ που μαζεύονται μετά απο καιρό μέσα στον πάτο του σιλό/δεξαμενής που βρίσκονται τα πέλλετ και τα ρουφάει σιγά σιγά ο κοχλιας/μοτέρ. Το δικό μου σιλό είναι σχετικά μεγάλο και ασήκωτο και δεν θυμάμαι να το έχω αδειάσει ποτέ ολόκληρο(βέβαια δεν ήξερα καν ότι χρειάζεται να το κάνω). Απλώς ρίχνω από πάνω τα καινούρια σακιά κάθε φορά.
Οι φωτογραφιές που πρόσθεσα είναι ενδεικτικές, εάν χρειάζονται κι' άλλες εννοείται ότι μπορώ να της προσθέσω.
Αν έχετε, είναι ευπρόσδεκτες και διάφορες συμβουλές/οδηγίες που μπορώ να ακολουθήσω κατά την συντήρηση του γιατί ίσως κάνω κάτι λάθος εγώ και δεν μπορώ να βρω σχεδόν τίποτα online...
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
[/justify]
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
Less
Περισσότερα
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 707
3 Μήνες 2 Εβδομάδες πριν - 3 Μήνες 2 Εβδομάδες πριν #185885
από ΚΩΣΤΑΣ ΠΗΧΑΣ
Απαντήθηκε από ΚΩΣΤΑΣ ΠΗΧΑΣ στο θέμα Πρόβλημα με καυστήρα πέλλετ (βουλώνει και απαιτείται καθημερινός καθαρισμός)
ΩΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΡΩΤΑΣ ΤΑ ΑΠΑΝΤΑΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΑΣ ΤΗΝ ΚΑΜΙΝΑΔΑ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΤΙ ΠΕΛΛΕΤ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ (ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΦΙΛΙΚΑ ΣΑΣ ΤΟ ΛΕΩ)!!1.ΠΕΛΛΕΤ ΜΑΠΑ Η ΠΑΡΤΙΔΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΑΛΛΟ ΠΕΛΛΕΤ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΕΙΡΑΞΕΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΜΕ ΚΑΘΑΡΑ ΟΛΑ ΚΑΙ ΔΕΣ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΙΔΙΟ ΘΕΜΑ.2.ΜΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2012 ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΤΙΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ ΝΑ ΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ ΑΠΟ ΣΚΟΝΗ"ΔΕΝ ΤΟ ΗΞΕΡΑ".ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΠΟΣΟ ΚΑΙΣ 2-3 ΦΟΡΕΣ ΤΗ ΣΕΖΟΝ ΝΑ ΑΦΗΝΕΙΣ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Η ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΟΥΠΙΖΕΙΣ ΤΑ ΤΡΙΜΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΑΤΟ 3.ΤΟ ΚΟΝΤΡΟΛΕΡ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΟΥ ΛΕΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΈΣ ΤΟΥ ΠΕΛΛΕΤ ΡΥΘΜΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΑ ΕΠΙΘΥΜΗΤΆ ΤΗΝ ΚΑΥΣΗ 4.ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕΣ ΠΟΤΕ ΤΕΧΝΙΚΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΕΙΧΕ ΤΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΚΑΙ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΑ(ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΕΝΤΥΠΩΣΗ!!!)😳5.ΠΑΝΤΑ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΜΕΡΙΚΑ ΤΣΟΥΒΑΛΙΑ ΓΙΑ ΔΟΚΙΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΜΑΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ ΦΟΡΤΟΝΩΜΑΣΤΕ (ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ ΜΟΝΟ ΤΗ ΤΙΜΗ ΧΩΡΙΣ ΔΟΚΙΜΗ!!!!!)6.ΠΙΘΑΝΟΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΜΕ ΑΙΣΘΗΤΡΑ ΚΑΥΣΑΕΡΙΩΝ ΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΝΑΒΕΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΚΑΙ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΕ FLAME LIGHT ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΕ WORK?7.ΚΑΝΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΆΝΩ ΠΕΣ ΜΟΥ ΣΕ ΠΟΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΒΓΑΛΕΙΣ ΑΚΡΗ ΘΑ ΜΕ ΒΡΕΙΣ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΟΥ ΣΤΟ FACEBOOK ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟ PELLET GRECCE ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΕΛΛΕΤ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΗΛ 6942065727
Last edit: 3 Μήνες 2 Εβδομάδες πριν by ΚΩΣΤΑΣ ΠΗΧΑΣ.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.265 δευτερόλεπτα