Θέρμανση με κλιματιστικό σε εξοχική κατοικία

Περισσότερα
1 Χρόνος 8 Μήνες πριν #176901 από pangeo7712
Καλημέρα σε όλους,
γραφω μήπως υπάρχει κάποιος να μας πει την εμπειρία του στο εξής θέμα.
Εχουμε ένα εξοχικό κοντά στην Κύμη σε ηπειρωτική όχι όμως ορεινή περιοχή. Πρόκειται για ισόγειο σε δίπατη κατοικία με την τυπική μόνωση (διπλό τούβλο με φελιζόλ) και ξύλινα κουφώματα με διπλό τζάμι. Το σπιτι δεν είναι σε επαφή με άλλο οίκημα περιμετρικά.
Μεχρι τώρα τον χειμώνα σε ζεσταινομασταν με ηλεκτρικά σώματα λαδιού στα υπνοδωμάτια και ξυλόσομπα στο σαλόνι απομονώνοντας το τρίτο μας υπνοδωμάτιο (εμβαδόν λίγο κάτω από 100 τμ στο σύνολο). Το εγχείρημα ήταν ιδιαιτέρως δύσκολο καθώς τα ηλεκτρικά το χειμώνα πρέπει να είναι σε λειτουργία μονίμως, όπως και η ξυλόσομπα από το πρωί. Μετά από 1 ημέρα χρήσης το σπίτι κάπως ζεσταίνεται με εξωτερική θερμοκρασία κάτω των 10 και την εσωτερική να φτάνει σιγά σιγά τους 17 με 18
Σε βάθος χρόνου υπάρχει η δυνατότητα να συνδεθούμε με καυστήρα πετρελαίου που ζεσταίνει το από πάνω μας διαμέρισμα με βραχνά το κόστος σύνδεσης.
θα μπορούσαμε άραγε να επιτύχουμε μια καλύτερη, πιο άμεση και πιο οικονομική θερμανση από τα σώματα λαδιού εγκαθιστώντας και λειτουργώντας 2 κλιματιστικά inverter στα υπνοδωμάτια μας;
Εχει κάποιος αντίστοιχη εμπειρία να μας βοηθήσει λιγάκι;
Ευχαριστω πολύ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
1 Χρόνος 8 Μήνες πριν #176904 από DOOM_NX
Σαφώς, απλά να έχετε κατά νου ότι τα κλιματιστικά δεν ακτινοβολούν όπως τα σώματα και δυσκολεύονται περισσότερο να θερμάνουν τα δομικά στοιχεία. Επίσης δημιουργούν πιο ισχυρά ρεύματα που το χειμώνα δεν είναι ευχάριστα στο δέρμα. Αν είστε ΟΚ με την ποιότητα της θέρμανσης των κλιματιστικών, τότε σίγουρα θα σας έρθει φθηνότερη η κατανάλωση στο ρεύμα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
1 Χρόνος 8 Μήνες πριν #176907 από pangeo7712
Ευχαριστω πολυ για την απαντηση. Ναι αυτο ειναι κατι που το εχουμε υποψη μας. Τα δομικα στοιχεια δεν θα θερμανθουν σε καμια περιπτωση, μονο ο αερας που κυκλοφορει. Η βασικη μου απορια εχει να κανει με την αμεσοτητα της θερμανσης. Με τα ηλεκτρικα και την σομπα παλευουμε τουλαχιστον μια ημερα για να αρχισει το σπιτι να συνερχεται καπως. Με τον κλιματισμο αραγε θα συμβαινει το ιδιο; Στην αθηνα η θερμανση ειναι αμεση και φυσικα μολις κλεισουν τα κλιματιστικα χανεται. Ενα διαμερισμα ομως δεν ειναι μονοκατοικια και φοβαμαι μηπως μια τετοια κινηση να τα εγκαταστησουμε αποβει ακαρπη. Το κοστος χρησης των κλιματιστικων σαφως καλυτερο των ηλεκτρικων σωματων οπως και το κοστος αγορας και εγκαταστασης σε σχεση με την συνδεση με τον λεβητα πετρελαιου. Οι ντοπιοι τεχνικοι μας ειχαν δωσει τιμες πανω απο 3000 εδω και μερικα χρονια που ειχαμε ρωτησει.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
1 Χρόνος 8 Μήνες πριν #176908 από john88s
Στις 10 Ιουλίου οι πάροχοι θα ανακοινώσουν τις τιμές τιμές στο ρεύμα που θα είναι 0,40ευρω  η kwh. Μέχρι το Δεκέμβριο θα έχει πάει 0,60€.

Πρώτον απάντησες μόνος σου, ότι όταν τα κλείνεις στην Αθήνα στην ουσία δεν έχεις θερμάνση . 

Προτείνω λέβητα πέλλετ και σώματα αν θες να ζεσταθείς. Με όλα τα υπόλοιπα απλά θα πουντιασεις. 

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
1 Χρόνος 8 Μήνες πριν #176909 από DOOM_NX
Πόσες μέρες μένετε στο εξοχικό; Εκτός από πέλλετ, σκέψου και το υγραέριο με δεξαμενή ή ακόμα και το πετρέλαιο αν είναι μικρή η κατανάλωση. Αν υπάρχουν ήδη σώματα καλοριφέρ καλύτερα να τα εκμεταλλευτείτε. Τώρα με τις τιμές του ρεύματος δεν ξέρω τι θα παίξει αλλά αν είναι όπως τα λέει ο john88s καλύτερα να μην εξαρτάσαι από αυτό...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
1 Χρόνος 8 Μήνες πριν #176910 από pangeo7712
Η χρήση είναι κάποια Σαββατοκύριακα του χειμώνα, όχι συχνή δηλαδή, γι’αυτο και χρησιμοποιούσαμε καλοριφέρ λαδιού μαζί με την ξυλόσομπα. Η πρώτη μέρα άφιξης όμως είναι πάντα αφιερωμένη στην αδιάκοπη θέρμανση του σπιτιού, τάισμα σόμπας και τα ηλεκτρικά στο Φούλ!
Όπως σας έγραψα υπάρχει λέβητας πετρελαίου και το σπίτι έχει έτοιμο δίκτυο από σωλήνες καλοριφέρ. Λείπουν τα σώματα και η σύνδεση/διάταξη που να μας δίνει αυτονομία και λειτουργία σε σχέση με το διαμέρισμα από πάνω μας.
Όποτε άλλου είδους καυστήρας δεν υπάρχει ως εναλλακτική αφού ούτε χώρο έχουμε για τοποθέτηση στην αποθήκη του ήδη υπάρχοντος, ούτε το μπατζετ. Το ιδανικό για εμάς θα ήταν η σύνδεση με το καλοριφέρ αλλά πριν 2 χρόνια που ρωτήσαμε, κατανεμητες, σώματα, εργασία κτλ ήθελαν πάνω από 3000 ευρώ!!!!
Θα το ψάξουμε περεταίρω στην περιοχή, καθώς το να ζητούν ότι θέλουν οι τεχνικοί είναι γνωστό θέμα….
Γι αυτό αναρωτήθηκα μήπως με κλιματιστικά (που θα μας μείνουν και για το καλοκαίρι) μπορούσαμε να κάνουμε τη δουλειά μας, με λιγότερο κόστος και πιο άμεση θέρμανση, έστω του αέρα, του σπιτιού για να παλεύεται πιο εύκολα το κρύο.
Ευχαριστώ παρά πολύ για τις σκέψεις σας. Έχει γίνει η θέρμανση τρελό γαϊτανάκι, μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.069 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ