Ενδοδαπέδια (;) με ηλεκτρική αντλία θερμότητας

Περισσότερα
10 Χρόνια 6 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 6 Μήνες πριν #109012 από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ
Πράγματι έχω εργοταξιακό. Βασικά το εργοταξιακό έχει πιο ακριβή τιμή κιλοβατώρας, αλλά σταθερή τιμή, όσες και να καταναλώσεις. Δεν έχει κλίμακες. Είτε 1 είτε 5000, έχουν την ίδια τιμή.

Οι θερμοκρασίες είναι καλές, βόρεια Κρήτη είναι, αλλά έχω και τη θάλασσα στο βοριά στα 70m, οπότε πιάνει καλά και τσουχτερά κρύα το χειμώνα. Μπορεί το θερμόμετρο να λέει 8 βαθμούς αλλά λόγω υγρασίας είναι πολύ χειρότερα.

Οι μονώσεις είναι καλές, δώμα/στέγη 8cm, και εξωτερική θερμομόνωση 6cm. Πολύ καλά κουφώματα αλουμινίου, Alumil Μ-11600, M-300, και τριπλά τζάμια (με 2 διάκενα αέρα). Βασικά δεν έκανα "τσιγγουνιές" στο κέλυφος του κτιρίου και ελπίζω να έπραξα σωστά.
Την πυλωτή μόνο δεν έχω κλείσει και η γκαραζόπορτα είναι βορινή και σίγουρα παγώνει λιγάκι το υπόγειο.

Βέβαια, ακούω και κάτι καταναλώσεις συφμορουμιτών με σπίτια περί τα 13m2 σε κοζάνη, κλπ με ενδοδαπέδια και Α/Θ που μιλάνε για καταναλώσεις 15 kWh ημερησίως και μου φαίνεται πολύ λίγο. Τι να πω.....

Γενικά πάντως είμαι ευχαριστημένος. Τουλάχιστον από αίσθηση/απόδοση θέρμανσης είναι πολύ καλή η ενδοδαπέδια. Αξίζει τα λεφτά της πιστεύω όσον ασορά το τελικό αποτέλεσμα.
Last edit: 10 Χρόνια 6 Μήνες πριν by ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": avato-pantou

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 6 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 6 Μήνες πριν #109070 από dmtr
Θα συμφωνήσω με τον συμφορουμίτη ΦΟΥΣΤΙΚΑΚΗ. η Α/Θ με ενδοδαπέδια είναι η καλύτερη και οικονομικότερη λύση. Για φέτος θα δοκιμάσω τζάκια την ημέρα, 2 σε 216 τ.μ., ενδοδαπέδια τη νύκτα με το νυκτερινό τιμολόγιο, μιας και αγαπώ το τζάκι. Το ανάβω που το ανάβωτο ένα έτσι κι' αλλιώς :)

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Last edit: 10 Χρόνια 6 Μήνες πριν by dmtr.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.101 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ