Nordflam Remus Eco 16KW - δεν αποδίδει

Περισσότερα
2 Χρόνια 2 Μήνες πριν #175398 από Panos1986
Καλημέρα στο φόρουμ από τον χιονισμένο Ωρωπό!

Νέος στο φόρουμ, γράφω για τοποθέτηση ενεργειακής κασέτας τζακιού (εξ' ολοκλήρου μαντεμένια, βάρος 130 κιλά), σε υπάρχον ανοιχτό τζάκι, που έγινε το καλοκαίρι που μας πέρασε. Η εστία είναι φυσικής ροής, χωρίς ανεμστήρα.

Το τζάκι αγοράστηκε από τα Leroy Merlin (Ελευθέριος Βενιζέλος), με υπηρεσία τοποθέτησης καθώς επίσης και όλα τα υλικά που αποφάσισε οτι χρειάζονται ο τζακάς της υπηρεσίας τοποθέτησης. Το θέμα είναι οτι το τζάκι δεν αποδίδει καθόλου και επειδή διάβασα αρκετά στο φόρουμ πριν γράψω, απ΄ότι φαίνεται δεν τηρήθηκαν καν τα βασικά ή τουλάχιστον αυτά που γράφει το εγχειρίδιο με τις οδηγίες εγκατάστασης.

Για να είμαι ακριβή, το τζάκι δεν ζεσταίνει ούτε στο 2 μέτρα από τη εστία, η μόνη ζέστη που παίρνω είναι από το τζάμι όταν στέκεσαι ακριβώς μπροστά του! Από την γρύλλια εκτόνωσης ούτε για πλάκα, βαζεις το χέρι μπροστά και μετά από ώρες βγαίνει αρκετά ζεστός αέρας αλλά χω΄ρις καθόλου μα καθόλου ένταση. Δηλαδή ούτε χαρτί δεν νομίζω να σηκώνει.

Μιλάμε για μονοκατοικία-μεζονέτα, απόσταση τζακιού - κορυφής όπου και βγαίνει η καμινάδα (ανοξείδωτη μονού τοιχώματος, φ180) περίπου 7 μέτρα (ευθεία, δεν υπαρχουν γωνίες). Παραθέτω φωτογραφίες και μπορώ να σας περιγράψω τα πάντα με ακρίβεια. Να πούμε αρχικά οτι δεν υπάρχει είσοδος αέρα από το κάτω μέρος της εστίας (άρα δεν παίρνει από πουθενά τον αέρα του εσωτερικού χώρου) ενώ το manual λέει για 1054cm2 δηλαδή 1,05τμ είσοδο αέρα κάτω από την εστία. Εσωτερικά έγινε θερμοθάλαμος με πετροβάμβακα αφού εσπασαν την φούσκα και έβγαλαν 30 σακούλες μπαζα, ωστόσο δεν ταβανώθηκε τελείως αλλά έμεινε αρκετό ανοιγμα γύρω από την ανοξείφωτη καμινάδα. Στην ερώτηση μου κατά την τοποθέτηση γιατί δεν γίνεται ταβάνι χαμηλά, τελείως κλειστό δηλαδή και να παρνάει μόνο η καμινάδα, ο τζακάς μου είπε οτι το κάνει για να δημιουργείται αεροκουρτίνα εσωτερικά της τσιμεντένιας καπνοδόχου και να μην υγροποιεί. Έτσι έκανε ταβάνι μόνο ψηλά στην έξοδο, με πετροβάμβακα και από εκεί και πάνω άφησε πάλι μονή αμόνωτη καπνοδόχο για περίπου ακόμα 1 μέτρο (αυτό το κομμάτι υγροποιεί και μου κάνει χάλια την στέγη αλλά αυτό είναι άλλο θέμα).

Το τζάκι έχει είσοδο νωπού αέρα από το εξωτερικό περιβάλλον, Φ120 αλλά το θέμα μου δεν είναι εκεί γιατί έχω τόσο καλό ελκυσμό από την καπνοδόχο (όπως είπα 7 μέτρα, χωρίς γωνίες) που μου χώνευει τοσο γρήγορα τα ξύλα, οπότε και την έκλεισα τελείως την παροχή νωπού αέρα (όχι μόνο εκλεισα τις γρύλλιες με τον μηχανισμό που έχει αλλά έβαλα και ταινία αλουμινίου να μην μπαινει καθόλου άερας). Το τζάκι δεν καπνίζει, όταν ανοίγω την πόρτα έχει αέρα από το σπίτι οποτε και λόγω του ότι τραβαει καλά απο την καμινάδα ποτέ δεν κάπνισε. Σκεφτείτε οτι ακόμα και με κλειστό τον αέρα του (από το συρταρι της στάχτης) αλλα και με κλειστό το κλαπέτο, ακούγεται ο αέρας που κατεβαίνει από την καπνοδόχο και το τζακι δουλευει άψογα. Μην πω οτι καίει και πολύ δυνατά, σε σημείο που με κλειστο τον εξωτερικό αέρα, κλειστό το σύρτη από το συρτάρι στάχτης και κλειστό το κλαπέτο, τα χωνευει τα ξύλα πολύ γρήγορα.

Να πούμε επίσης οτι η εκτόνωση του στο πάνω μέρος θα έπρεπε να είναι και αυτή 1054cm2 δηλαδή και εδώ 1,05τ.μ. που δεν είναι σε καμία περίπτωση αλλα και πάλι δεν βγάζει σχεδόν τίποτα, αφού όλος ο ζεστός αέρας φεύγει προς τα πάνω μέχρι να συναντήσει το ταβάνι στην κορυφή της καμινάδας.

Ακόμα να πούμε οτι σύμφωνα με το εγχειρίδιο, η μαντεμένια εστία θα έπρεπε να απέχει τουλάχιστον 6εκ. από τα πλαϊνά πυρότουβλα του τζακιού πράγμα που δεν ισχύει, καθώς έχει το πολύ 1 εκ. από κάθε πλευρά. Δεν μπήκε λοιπόν στον κόπο ούτε και εδώ να βγάλει τα πυρότουβλα ώστε να ελευθερώσει χώρο? Στο πίσω μέρος αν θυμάμαι καλά υπάρχει χώρος γιατί το τζάκι είναι βαθύ. Την ενεργειακή κασέτα την έβαλε να πατήσει κατευθείαν πάνω στα πυρότουβλά και αυτό μετά μου δημιούργησε θέμα όταν κάλεσα μαρμαρά να βάλουμε τους γρανίτες που βλέπετε, καθώς ο άνθρωπος έπρεπε να παει σιγά σιγά να σπάσει τα πυροτουβλα κάτω απο το τζάκι για να ΄΄χωσει΄΄ την ποδιά...δηλαδή ακόμα και εδώ λάθος.

Επί της ουσίας δεν έχω καθόλου ζέστη, έχω δώσει γύρω στα 2.200 για τζάκι και τοποθέτηση και άλλα 1000 ευρώ για την διακόσμηση και κλαίω τα λεφτά...Το μόνο που βλέπω είναι φλόγα και τίποτα άλλο.

Οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε μου λέτε.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων,

Παναγιώτης

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
2 Χρόνια 2 Μήνες πριν #175399 από Panos1986
Απαντήθηκε από Panos1986 στο θέμα Nordflam Remus Eco 16KW - δεν αποδίδει
και οι φωτογραφίες
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
2 Χρόνια 2 Μήνες πριν #175402 από Panos1986
Απαντήθηκε από Panos1986 στο θέμα Nordflam Remus Eco 16KW - δεν αποδίδει
Ξέχασα να πω ότι έχω ήδη μιλήσει με leroy να με πάρει πίσω ο υπεύθυνος σε θέματα τοποθετήσεων. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν ακολουθήθηκε τίποτα από αυτά που γράφει το manual και το χειρότερο είναι ότι αφού έγινε η εγκατάσταση έκανα και την επένδυση με τον γρανίτη και δεν ξέρω τώρα τι μπορεί να γίνει...

Υπάρχει περίπτωση αν ανοίξω και πάλι τον αέρα που έρχεται έξω από το σπίτι να δω βελτίωση? Σίγουρα θα ψύχει καλύτερα την εστία αλλά θα βγάζει περισσότερο αέρα από τις γρυλλιες?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την όποια γνώμη μπορεί να μη βοηθήσει.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
2 Χρόνια 2 Μήνες πριν #175403 από dryianni
Απαντήθηκε από dryianni στο θέμα Re:Nordflam Remus Eco 16KW - δεν αποδίδει
Τα συγκεκριμένα τζάκια νομίζω πως εισάγει στην Ελλάδα μια εταιρία που έχει έδρα στη Λευκάδα.
Λεγεται Fieeblue και το τηλέφωνό είναι 2645097006.
Μπορείτε να τους πείτε τι έχει συμβεί και να σας βοηθήσουν (αν είναι αυτοί οι αντιπρόσωποι και δεν κάνω λάθος).

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
2 Χρόνια 2 Μήνες πριν #175404 από Panos1986
Απαντήθηκε από Panos1986 στο θέμα Re:Nordflam Remus Eco 16KW - δεν αποδίδει
Δεν φαίνεται στο site τους να αντιπροσωπευουν την Nordflam

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
2 Χρόνια 2 Μήνες πριν #175409 από dryianni
Απαντήθηκε από dryianni στο θέμα Re:Re:Nordflam Remus Eco 16KW - δεν αποδίδει
Δε χάνετε τίποτα αν κάνετε ένα τηλέφωνο.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.093 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ