Προθέρμανση ΖΝΧ ή νερού καλοριφέρ

Περισσότερα
10 Χρόνια 2 Μήνες πριν #129899 από johnnybo
Καλησπέρα συμφορουμίτες.Εχω ενα αερόθερμο ενεργειακό τζάκι και σκεφτόμουν εαν στο κομματι της καμιναδας που ειναι εκτος σπιτιου (γιατι μεσα αποκλειεται να ανοίξω δουλειές :whistle: ) περνουσα ενα σπιραλ χαλκοσωληνα μονωμένου και το σύνδεα στον ηλιακό ή στο κολλεκτέρ του καλοριφέρ είτε για ζνχ είτε για προθέρμανση του νερού του καλοριφέρ.Μήπως το έχει σκεφτεί κανένας η ακόμη καλύτερα το χει υλοποιήσει..... ;)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 2 Μήνες πριν #129902 από kosmidis80
ειχα φτιαξει παλια (οταν ειχα την σομπα λεβητα) εναν εναλλακτη καμιναδας και τα αποτελεσματα ηταν ενθαρυντικα. Τον ειχα ακριβως για προθερμανση της επιστροφης των νερων πριν μπουνε στην σομπα.

Ομως αυτο που ειχα κανει εγω ειχε μεγαλη επιφανεια και ηταν βαρια σιδεροκατασκευη. Εσυ αν καταλαβα θελεις να βαλεις χαλκοσωληνα εξωτερικα της καμιναδας? Αν ναι ξεχνα το, τζαμπα εξοδα θα κανεις!
Το σπυρωμα που θα κανεις ουσιαστικα - η επαφη του σωληνα με τα μπουρια σου - ειναι πολυ μικρης επιφανειας εναλλακτης. Αν τον βαλεις και εξωτερικα του μπουριου οπως καταλαβαινω τοτε μαλλον θα εχεις τα αντιθετα απο τα επιθμητα αποτελεσματα - πιο πολλες απωλειες!

Σκεψου η επιφανεια του εναλλακτη σου θα ειναι μια ευθεια γραμμη, εκει που παταει ο χαλκοσωληνας στο μπουρι δηλαδη, αλλα οι απωλειες σου θα ειναι απ ολη την υπολοιπη επιφανεια της χαλκοσωληνας. Οσο και να την μονωσεις εφοσον μιλας για εξωτερικη εγκατασταση, οι απωλειες θα ειναι μεγαλες!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 2 Μήνες πριν #129918 από johnnybo
Απαντήθηκε από johnnybo στο θέμα Προθέρμανση ΖΝΧ ή νερού καλοριφέρ
Μπορεις να μου δειξεις πως το χες κανει.Εγω σκεφτομουν οτι εξωτερικα της καμιναδας σιγουρα θα χα πιο μεγαλες απωλειες αλλα δεν θα χα δυσκολιες στο καθαρισμα της καμιναδας μιας και εσωτερικα θα ηταν διαμπερες το ανοιγμα.Η σκεψη μου ηταν να μπαινε χαλκοσωληνας σε σπειρες για κανα μετρο υψος της καμιναδας,να μονωνονταν με πετροβαμβακα και απ εξω το εξωτερικο μερος της διπλης καμιναδας.Και ολο αυτο να πηγαινε φανταζομαι στον ηλιακο ειτε με φυσικη ροη ειτει με κυκλοφορητη.Ακουω τις αποψεις σου και δωσε τα φωτα σου.

Φιλικα Γιάννης

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 2 Μήνες πριν #129923 από kosmidis80


Επειδη δεν βρισκω δικες μου φωτο τωρα, σου βαζω το παραπανω γιατι με αυτη την φιλοσοφια εγινε και ο δικος μου εναλλακτης.

Προσοχη ομως : a) στην περιεκτικοτητα σε νερο
β) το μεγεθος για να μην εχεις μεγαλη καθοδο θερμοκρασιας καυσαεριων - > υγροποιησεις.

Υγ. Οι εναλλακτες θελουν μεγαλη προσοχη και πρεπει οπωσδηποτε να μπουν ασφαλιστικα!

Υγ2. Γνωμη μου ειναι να μην μπλεξεις ειτε με τον εναν τροπο ή με τον αλλον, καθως το κοστος ειναι υψηλο και η αποδοση χαμηλη σχετικα.
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.067 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ