Ιδιοκατασκευή καυστήρα pellet για μετατροπη σε ξυλολέβητα

Περισσότερα
9 Χρόνια 3 Μήνες πριν #143883 από ΚΩΣΤΑΣ ΠΗΧΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ στειλε οτι εχει μιας και εισαι καυλι....ρης της πατεντας και εσυ και ειμαι ολο αυτια.για κοχλια σκεφτομουν κατι τετοιο που εχω στις φωτο.δες









θα το κανω σχεδον αντιγραφη απο το δικο μου λεβητα πελλετ.καπως ετσι
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 9 Χρόνια 3 Μήνες πριν #143887 από Κυριακίδης 2
Έκανα και τέτοιο που δείχνεις στις φωτογραφίες δεν είναι δύσκολο αρκεί να βρεις σε κάποιο μηχανουργείο την έλικα του κοχλία , εγώ βρήκα παρόμοια έλικα με τις φωτογραφίας μόνο που ήταν με 1,5 εκατοστό διαφορετικό βήμα έλικας και προσάρμοσα εκείνον. Το μοτέρ που δείχνεις (με ξεγέλασες) δεν είναι μοτέρ "σούβλας" ναι μεν κάνει και για μοτέρ σούβλας αλλά είναι για σόμπες (εγώ νόμιζα εκείνα που δουλεύουν με 12V με μοτεράκι για παιχνίδια) και σε αυτό αναφερόμουν. Αν εννοούσες τέτοιο μοτέρ με τις φωτογραφίες ουδέν πρόβλημα . Αυτό που πρότεινα εγώ το έκανα με άλλη φιλοσοφία ότι ήθελα να το κάνω με μοτέρ που κοστίζει 30-40 ευρώ αντί 100-120 του συγκεκριμένου που δείχνεις και να μην καταπονείται εφ όρου ζωής.
Last edit: 9 Χρόνια 3 Μήνες πριν by Κυριακίδης 2.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 3 Μήνες πριν #143892 από ΚΩΣΤΑΣ ΠΗΧΑΣ
ΜΕ το φιλαρακι μου που τα φτιαχνουμε παρεα εχει μηχανουργειο τορνο επισκευες και κατασκευες γεωργικων μηχανιματων και ειναι και αυτος ανησυχο πνευμα!!!!!!!!εγω ξερω απο ηλεκτρολογικα-ηλεκτρονικα και συνεργαζομαστε σε πολλες κατασκευες.αυτα που ανεβαζω τα φοραει και ο δικος μου ο λεβητας πελλετ (δες PROGETTO PELLET 40KW στο φορουμ τι εχω κανει ΚΩΣΤΑΣ ΠΗΧΑΣ)ΕΙΜΑΣΤΕ της αρχης ολα γινονται.ξανα σημερα με καποιες βελτιωσεις






Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 3 Μήνες πριν #143902 από etsa67
Μπράβο φίλε Κώστα ότι είχα σκεφτεί ένα χρόνο να μετατρέψω τον δικό μου ξυλολέβητα σε κάτι παρόμοιο με έναν Ringel σαν Κοντρόλλερ.
Και πάλι συγχαρητήρια , το έχεις μέσα σου.
Και πάλι Καλή Χρονιά.
Στάθης!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Στάθης Μηχανολόγος Μηχανικός

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 3 Μήνες πριν #143905 από ΚΩΣΤΑΣ ΠΗΧΑΣ
ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΣΤΑΘΗ κοντογειτονα!!!!!!!!!! :P :P το ενχειρημα ξεκινησε δειλα δειλα σαν 1η εναυση με πελλετ ξυλου και με απλα πραματα ενα μοτερ φυσιτηρα 63w ενα κουπακι μια διατριτη λαμαρινα ολα 5 χιλιοστα παχος και ενα ρυθμιστη στροφων 200watt πηγε καλα.στη 2η εναυση με πυρινοπελλετ και πελλετ μεγαλη φλογα και πιο μεγαλη θερμογονο δυναμη λογο του πυρινοπελλετ.οι δοκιμες συνεχιζονται και οι βελτιωσεις διοτι πολλες οι τρυπες στη διατριτη(θελουν οι μισες τουλαχιστον κλεισιμο).θα ελεγα να μην βαλεις ringel για κοντρολερ καλυτερα να παρεις ενα κοντρολερ NATURELA NPBC-V3M-1 κανει τα παντα απο μετρηση καταναλωσης 24ωρο μεχρι χειρισμο παραμετρων απο απομακρυσμενο σημειο μεσω υπολογιστη.επεισης 2 βασικα στοιχιζει γυρω στα 130 ευρω κομπλε οθονη μακετα πλακετα καλωδια και ειναι ολο παραμετροποιησιμο μεσω software και ξεκλειδωτο.το μειον ειναι στα αγγλικα.μαλλον κατι τετοιο θα παρω αν παει καλα η κατασκευη διοτι εχω σχεδιο να φτιαξω αλλα βγαινει πολυ παραπανω και δεν εχω ολες τις λειτουργιες που θελω και πολλα τα χρονικα!!!!!!!!!!!!!!.παντως για οτι νεοτερο και οποιες προτασεις ειμαι ολος αυτια!!!!!!!!!!!!!καλη χρονια με υγεια!!!!!!!!!!! ;) ;) ;) ;) ;) :P ;) :cheer: :cheer: :P ;)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 9 Χρόνια 3 Μήνες πριν #143914 από Κυριακίδης 2
Το βεντιλατέρ να το βάλεις μετά την καύση προς την έξοδο στο μπουρί και για εισαγωγή αέρα άσε σκέτους τους σωλήνες εκτός σόμπας .
Αν το έχεις παρατηρήσει σε όλες τις σόμπες αυτό το κάνουν για 2 λόγους 1) δεν καπνίζει προς τα έξω /πόρτες ρωγμές κτλ γιατί λειτουργεί σαν μια ηλεκτρική σκούπα αναρρόφησης και η καύση γίνεται πιο ομαλά και σωστά παρά να χτυπάει άμεσα ο αέρας κατευθείαν στο καύσιμο και 2) λόγω της υποπίεσης που δημιουργεί η αναρρόφηση βάζουν στις σόμπες έναν διακόπτη υποπίεσης π.χ. αν ανοίξεις την πόρτα σταματά η υποπίεση και "κλειδώνει" Off την συσκευή π.χ. αν βουλώσει το μπουρί να σταματήσει η λειτουργία .

Αν το κάνεις με τον ανεμιστήρα στην έξοδο θα πρέπει λιγάκι να τροποποιήσεις το καμίνι με τις τρύπες με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε ο αέρας να εισέρχεται στο καμίνι από όλες τις πλευρές .

Ωραίο και φθηνός ο κοντρόλης που έδειξες παραπάνω . Και εγώ έψαχνα για κάτι τέτοιο σε μια σόμπα αερόθερμη που την έκανα με λαμαρίνες και που οι φίλοι μου στην κυριολεξία δεν μπορούν να την ξεχωρίσουν από την αγοραστή! αλλά κόλλησα στο ότι δεν ήμουν σίγουρος στο ότι τα μοτέρ (κοχλία/ανεμιστήρες κτλ) δεν μπορούσα να βρω όμοια της αγοραστής και έβαλα παραπλήσια μοτόρια . και δεν ήξερα ότι αν έπαιρνα οποιαδήποτε πλακέτα θα ταίριαζε με τα συγκεκριμένα μοτέρ . στην τελική το έκανα με συμβατικά εξαρτήματα (κοινό θερμοστάτη / χρονικό ) και δουλεύει μια χαρούλα (συνολικό κόστος σόμπας 250 ευρώ) Τα 1000 αράκια και τα 2000 αράκια ευρώ είναι πλέον παρελθόν για τέτοιες σόμπες .
(παράκληση όταν κάνεις δοκιμές στο καμίνι σου , επειδή έχεις βάλει αντίσταση ένναυσης βάλε και για προληπτικά μια γείωση και να έχεις και ρελέ διαρροής στον πίνακα)
Last edit: 9 Χρόνια 3 Μήνες πριν by Κυριακίδης 2.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.110 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ