Συζήτηση για πώληση καυσόξυλων κατ' όγκον

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #26724 από mastoras
Τι να τον κάνεις τον μαθηματικό τύπο.

Στην πράξη.

Αγοράστηκε φρέσκο καυσόξυλο 1.900κιλά, και βγήκαν 2,5 κυβικά.

Το κυβικό σήμερα πωλείται 90€ ........ο τόνος "όπου κάτσει"

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #26734 από GeoTa
Νομίζω δεν ειναι σωστό να προσπαθούμε να αντιστοιχούμε τιμή τόνου σε τιμή κυβικού.

Αυτό το λεω γιατί 1 κυβικό ξυλα μπορεί να ειναι 750κιλά (βρεγμένα) ή 600-650 κιλά (ξερό). (Τα νούμερα ειναι στο περίπου φυσικά). Άρα αν πας να αντιστοιχίσεις την τιμή του τόνου σε τιμή κυβικού για τι ξύλα θα μιλάς;

Επίσης ξυλέμπορας που πουλουσε με κυβικό, μου ειχε πει: Μπορώ να σου φέρω 15 κυβικά ξύλα σε Χ τιμή. Αν σου φέρω υγρά θα ειναι παραπάνω κιλά απ'ότι αν σου φέρω ξερά και θα λες περήφανα πήρα πολλά κιλά σε Χ τιμή...(στην ουσία όμως θα έχεις αγορασμενο και νεράκι του Θεού.)

Προσωπικά προτιμώ με το κυβικο ;)
Last edit: 11 Χρόνια 6 Μήνες πριν by GeoTa. Αιτία: Διευκρίνηση

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #26739 από petrosp13
Εγώ αγόρασα 1,8 κυβικά οξιά τον Ιούνιο για 110 ευρώ, σε παλέτα και με παράδοση με παλετοφόρο εκεί που τα ήθελα
Δεν έχω ιδέα πόσα κιλά ήταν και δεν με ένοιαξε (ξερά ήταν πάντως)
Ήταν ο μεγαλύτερος όγκος που είδα σε αυτή την τιμή

Φυσικά θα είναι καλό να δοθεί ένα δείγμα γραφής για το πόσο μπορεί να κυμανθεί ο όγκος ενός τόνου ξύλου (τέρμα βρεγμένου - κατάξερο)

Αν και νομίζω ότι αν ισχύσει για χρόνια η πώληση κατ'όγκο, θα ξεχάσουμε και οι ίδιοι τον τόνο σαν μονάδα μέτρησης καυσόξυλου και πλέον θα λέμε όλοι ότι έκαψα π.χ. 10 κυβικά καυσόξυλα

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #26749 από dmtr
Εν κατακλείδι το σωστό είναι να πουλιούνται με το κυβικό, όπως σε τόσες άλλες χώρες του κόσμου. Στο πόσο θα διαμορφωθεί η τιμή είναι ένα άλλο θέμα. Το σίγουρο είναι ότι οι ξυλάδες θα μας κλέβουν λιγότερο, γιατί θα είναι ευκολότερος ο έλεγχος.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #26765 από etoimos
Κατ ρχας να ευχαριστησω τον κο Κωστα για το αρθρο του κου Μαντανη. Ειναι πολυ καλος χρησιμος οδηγος αλλα σε μερικα σημεια καθαρα ακαδημαικος γιατι το θεωρω απιθανο μαντραδες ή αλλοι ευκαιριακοι καυσοξυλαδες ( μεχρι και τα βενζιναδικα πουλανε πια ξυλα, μπρικετες και πελλετ) να εχουν τη βουληση ή την οικονομικη δυνατοτητα να στοκαρουν 2000 tns καυσοξυλα για να πουλανε συμφωνα με τις προδιαγραφες . Και αν το κανουν θα το κανουν τοτε σαν τον μαιντανο και το ευρω : 1 ματσακι μαιντανος 50δρχ μετα 1 ματσακι μαιντανος 0,50€....Θα πουλανε το κυβικο οσο πουλουσαν τον τονο .
Θα συμφωνησω με τον φιλο παραπανω που λεει οτι μονο αν εχεις χωρο για αποθηκευση συμφερει να χρησιμοποιεις καυσοξυλα για κυρια θερμανση . Και το λεω αυτο απο την μικρη εμπειρια μου καθως προσπαθω να ζεσταθω εδω και 5 χρονια με ενεργειακο τζακι. Φετος καταφερα και πηρα 6 τονους δρυ και οξια απο τον Ιουνιο + αλλους 4 τον Αυγουστο και ελπιζω οτι δεν θα εχω το βασανο με τα ξυλα να βραζουν και αφριζουν .
Και παλι επισης θα συμφωνησω με τον παραπανω φιλο οτι θα πρεπει να εχουμε ενα σταθερο προμηθευτη με τον οποιο να χουμε και καλες σχεσεις, λιγο να το φοβεριζουμε εμεις με καμμια μεζουρα και κανα υγρομετρο λιγο τα στραβα ματια να νομιζει οτι ειναι αυτος το αφεντικο και αυτα.

Απορια προς το forum . Εδω και δυο τρια χρονια εδω και σε αλλους χωρους αρχισαμε να μιλαμε για ξυλα, σομπες, τζακια μαγκαλια και αλλα απιθανα για θερμανση τον 21ο αιωνα .
Μηπως προληπτικα να ανοιξουμε και κανενα τοπικ για γκαζολαμπες, λυχναρια , σπαρματσετα οσο εχουμε ακομα ρευμα στα σπιτια μας ?

Φιλικα
Γιαννης
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": ειρηνη

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #27343 από IOCTL
Ο κ. Μαντάνης μας λέει οτι είναι 100% αδύνατο να πουλιέται το ξύλο σε κυβικά, αλλά δεν μας εξηγεί ούτε 1% γιατί είναι αυτό αδύνατο.

Φυσικά και εγώ είμαι υπέρ της πώλησης σε κυβικά για να ξεβρωμίσει λίγο αυτός ο χώρος:

tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2012/01/blog-post_4472.html

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.109 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ