Re:Re:Υδραυλικό τζάκι Prity C W28 by KiNG

Περισσότερα
6 Χρόνια 5 Μήνες πριν - 6 Χρόνια 5 Μήνες πριν #159849 από KiNG
Απαντήθηκε από KiNG στο θέμα Υδραυλικό τζάκι Prity C W28 by KiNG
Μέχρι πέρυσι απο εδώ technopellet.gr/products1.html 220+20 μεταφορικά αλλά φέτος δεν απαντάνε στα τηλέφωνα και αγόρασα απο εδώ xilothermiki.gr/ 260 + 40 μεταφορικά ντάνιασμα στο υπόγειο :D
2 τόνοι 560 σύνολο
Last edit: 6 Χρόνια 5 Μήνες πριν by KiNG.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
5 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 5 Χρόνια 4 Μήνες πριν #165258 από KiNG
Απαντήθηκε από KiNG στο θέμα Υδραυλικό τζάκι Prity C W28 by KiNG
Update

Από τους 2 τόνους που αγόρασα πέρυσι δεν πρέπει να έκαψα πάνω απο 100 κιλά καθώς το τζάκι δεν το άναψα πάνω από 2-3 φορές όλο το χειμώνα.

Η αλήθεια είναι ότι με τα χρόνια μου έφυγε ο ενθουσιασμός και τα αρνητικά άρχισαν να υπερτερούν, κουβάλημα τα ξύλα/μπρικετες, πρέπει να ασχολείσαι συνέχεια να κρατάς τη φωτιά αναμμένη, καθάρισμα τις στάχτες, βρωμιά, την νύχτα που είναι αδύνατον να το βάλεις στον αυτόματο σβήνει οπότε το πρωί το σπίτι είναι ψυγείο, αυτό είναι και το ποιο ενοχλητικό ... μια ταλαιπωρία..

Βέβαια παρουσιάστηκε και η εναλλακτική λύση που λέγεται Bitcoin :)

Καις ρεύμα παράγεις Bitcoin και θερμότητα που κρατάει ένα μεγάλο μέρος του σπιτιού ζεστό όλο το 24ωρο, συγκεκριμένα στο σαλόνι μου η θερμοκρασία δεν έπεσε κάτω από 23 βαθμούς. Όταν έρθει ο λογαριασμός της δεή πουλάς το Bitcoin τον πληρώνεις και ουσιαστικά η θέρμανση βγαίνει δωρεάν και χωρίς καμιά ταλαιπωρία.

Προσωρινή λύση βέβαια γιατί είναι αρκετά πολύπλοκο αλλά για όσο είναι δυνατόν θα το προτιμήσω :)

Καλό χειμώνα σε όλους !!
Last edit: 5 Χρόνια 4 Μήνες πριν by KiNG.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
4 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 4 Χρόνια 2 Μήνες πριν #169743 από KiNG
Απαντήθηκε από KiNG στο θέμα Υδραυλικό τζάκι Prity C W28 by KiNG
Καλημέρα και καλή χρονιά σε όλους

8η χρονιά φέτος και το Prity δεν εχει τρυπήσει δεν έχει σπάσει, ζεσταίνει ικανοποιητικά μόνο με μπριγκέτα.

Με ρωτάνε ποιος έκανε την εγκατάσταση, δυστυχώς τότε πριν 7 χρόνια δεν ήξερα ότι έχει σημασία ποιος θα το βάλει και διάλεξα τον πρώτο που βρήκα. Δεν την έκανε άσχημα την εγκατάσταση αλλά αποδείχτηκε ασυνεπής συγκεκριμένα έκανε μια ζημιά, μια σωλήνα απο το κολεκτερ βγήκε και δεν την έβαλε πίσω στην θέση της λέγοντας μου οτι δεν μπορεί και θα έρθει άλλη φορά και δεν ήρθε ποτέ... Δεν έχω να προτείνω κάποιον υδραυλικό άμα υπάρχει κάποιος αξιόπιστος πείτε μου..

Θέλω να μοιραστώ μαζί σας 1-2 προβλήματα που έχω εντοπίσει όλα αυτά τα χρόνια

Καταρχήν αν έκανα την εγκατάσταση σήμερα θα έβαζα κλειστό δοχείο διαστολής γιατί όπως λένε έχει καλύτερη απόδοση στα σώματα. Ενώ το τζάκι ζεσταίνει το νερό πολύ καλά φτάνει άνετα 60-70-80-90 όσο θές το πας τα σώματα δεν έχουν καλή απόδοση. Ζεσταίνουν αλλά νομίζω ότι άμα είχα κλειστό δοχείο διαστολής θα ήτανε ποιο οικονομικό και θα ζέσταινε ποιο πολύ τα δωμάτια.

Δεύτερον στην Αθήνα είναι έντονο το πρόβλημα της αιθαλομίχλης και όταν καίει το τζάκι τραβάει αέρα για την καύση και μπαίνει μέσα στο σπίτι αέρας από έξω που μυρίζει πολύ έντονα καπνό. Το purifier μετράει από 001 που είναι ο καθαρός αέρας μέχρι και 040 μικροσωματίδια. Οπότε άμα διάλεγα τώρα τζάκι θα αγόραζα ένα που έχει εισαγωγή αέρα να τραβάει για την καύση αέρα από έξω και όχι μέσα από το σπίτι.

Κατά τα άλλα είμαι ικανοποιημένος είναι ένα φτηνό και τίμιο τζάκι, ζεσταίνει ικανοποιητικά και φτηνά, περίπου καίει μια μπριγκέτα στα 45 λεπτά.
Last edit: 4 Χρόνια 2 Μήνες πριν by KiNG.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
4 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 4 Χρόνια 2 Μήνες πριν #169765 από dryianni
Απαντήθηκε από dryianni στο θέμα Re:Υδραυλικό τζάκι Prity C W28 by KiNG

KiNG έγραψε: Καταρχήν αν έκανα την εγκατάσταση σήμερα θα έβαζα κλειστό δοχείο διαστολής γιατί όπως λένε έχει καλύτερη απόδοση στα σώματα. Ενώ το τζάκι ζεσταίνει το νερό πολύ καλά φτάνει άνετα 60-70-80-90 όσο θές το πας τα σώματα δεν έχουν καλή απόδοση. Ζεσταίνουν αλλά νομίζω ότι άμα είχα κλειστό δοχείο διαστολής θα ήτανε ποιο οικονομικό και θα ζεσταίνει ικανοποιητικά και φτηνά,

Όλοι οι κατασκευαστές υδραυλικών τζακιών κατασκευάζουν και μοντέλα για λειτουργία σε κλειστό κύκλωμα.
Αυτό όμως δε σημαίνει ότι το συγκεκριμένο τζάκι θα μπορούσε να ενταχθεί σε κλειστό κύκλωμα. Αυτό γιατί τα μοντέλα ανοικτού κυκλώματος έχουν πάχος λαμαρίνας γύρω στα 4 χιλιοστά, ανθεκτικό στις πιέσεις των 0,7-1 bar, όχι όμως ανθεκτικό και στα 2-2,5 bar που λειτουργεί το κλειστό κύκλωμα.

KiNG έγραψε: περίπου καίει μια μπριγκέτα στα 45 λεπτ,5 ά.

Ο χρόνος καύσης εξαρτάται απο τον όγκο πα,ροχής αέρα στο θάλαμο καύσης.
Αν θεωρήσουμε ότι μια μπρικέττα ζυγίζει περίπου 1,5 κιλό με μέση θερμογόνο δύναμη 5 kW/kgr, τότε η καύση της παράγει περίπου 7,5 KW θερμικής ενέργειας.
Αυτό σημαίνει πως εφ' όσον τα 7,5 kW καταναλώνονται στα 45', τότε για αυτήν την καύση το τζακι απαιτεί 7,5 Χ 1,25 = 9,38 KW την ώρα.
Με αυτό ως βάση θα ήθελα να κάνω 2.ερωτησεις:
1) Ποιος είναι ο βαθμός απόδοσης του τζακιού;
2) Ποιος είναι ο συνολικός όγκος (εμβαδόν επί ύψος) του διαμερίσματος που καλύπτει το τζάκι;
Last edit: 4 Χρόνια 2 Μήνες πριν by dryianni.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
3 Χρόνια 1 Μήνας πριν #172652 από KiNG
Απαντήθηκε από KiNG στο θέμα Re:Υδραυλικό τζάκι Prity C W28 by KiNG

Με αυτό ως βάση θα ήθελα να κάνω 2.ερωτησεις:
1) Ποιος είναι ο βαθμός απόδοσης του τζακιού;
2) Ποιος είναι ο συνολικός όγκος (εμβαδόν επί ύψος) του διαμερίσματος που καλύπτει το τζάκι;

Δυστυχώς δεν εχω ιδεα για τον βαθμό απόδοσης αλλα τι σημασία έχει κιόλας?
Το διαμέρισμα ειναι 120 τμ το υψος ποσο να ειναι 2,5 μετρα? καπου εκει.

Αυτο που ξερω ειναι οτι το τζάκι ενώ πολλοί γράφανε εδω μέσα στην αρχή πριν 9 χρόνια οτι δεν ειναι καλή μάρκα δεν εχει καλη ποιότητα θα σπάσει θα χαλάσει κλπ κλπ
Το τζάκι δουλεύει μια χαρά ζεσταίνει άριστα, ιδιως φετος που ειχαμε χιονια στην Αθηνα και η εξωτερική θερμοκρασία κοντά στο 0 εγω μεσα ειχα 23.
Στην αρχη βάζω μεσα 8 μπρικετες να παει το νερο στους 80-90 βαθμους και μετα απλη συντηρηση με 1 μπρικετα με το νερο γύρω στους 60.
Ολο τον χειμώνα τον περνάω με 2 τόνους δλδ 500 ευρω.
Το διαμέρισμα ειναι του 90 δεν εχει καλη μόνωση κατηγορία Ζ αν δεν κανω λαθος, παλια κουφώματα με διπλά τζάμια συρόμενα και τοίχο με διπλό τούβλο με μόνωση στη μεση και τα μπετα ολα αμονωτα.
Σε βουνό στη Βουλγαρία με εξωτερική θερμοκρασία -10-20 με ενα παρόμοιο, σόμπα. Πάλι τα ίδια ζεσταίνει μια χαρά 110 τμ.
Τωρα αμα αγόραζα ένα σούπερ γαμάτο με 3-4-5-6.000  δεν ξερω τι διαφορά θα έβλεπα.. κανει μεγαλύτερη οικονομία? Θα είχα περισσότερη ζέστη? δλδ ποσο θα χάλαγα, αντι 500 ευρω 400? Δεν ξερω ας μας απαντήσουν όσοι έχουν. Ισως να ειναι ποιο ποιοτικό να εχει ποιο χοντρά μέταλλα αλλα την ιδια δουλεια δεν κάνουν?Το μόνο αρνητικό είναι το κουβάλημα και η όλη διαδικασία που πλέον την εχω βαρεθεί και σκέφτομαι να βελτιώσω την μόνωση και να ξαναδοκιμάσω για αρχη πετρέλαιο ισως και φυσικό αέριο.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": dryianni

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
3 Χρόνια 1 Μήνας πριν - 3 Χρόνια 1 Μήνας πριν #172666 από dryianni
Απαντήθηκε από dryianni στο θέμα Re:Υδραυλικό τζάκι Prity C W28 by KiNG
Καλησπέρα και πάλι.
Κατ' αρχήν δεν υπάρχει λόγος να απολογείται κανείς για την επιλογή του. Εδώ βρισκόμαστε σε ένα forum, όπου ο καθένας εισφέρει με την εμπειρία και την άποψή του ώστε να διαμορφώνεται μια δημιουργική τράπεζα πληροφοριών για κάποιον τρίτο αναγνώστη, ο οποίος ζητά μια εμπειρική άποψη για το θέμα που τον ενδιαφέρει.
Στο θέμα μας τώρα, θα προσπαθήσω να κάνω μια απλοποιημένη ανάλυση των δεδομένων που δώσατε.
Όπως ανέφερα και στην προηγούμενη ανάρτησή μου, αν καταναλώνετε 1 μπρικέττα 1,5 kgr ανά 45 λεπτά για να διατηρείτε τη θερμοκρασία νερού προσαγωγής στους 60 βαθμούς τότε η θερμική ισχύς που καταναλώνεται είναι 9,38 kW/h. Αν υποθέσουμε, σύμφωνα με τα νεότερα λεγόμενά σας πως η εναλλαγή μπρικέττας γίνεται ανά 1 ώρα, τότε η αντίστοιχη θερμική ισχύες είναι 7,5 kW/h (1).
Σύμφωνα πάλι με την τελευταία σας ανάρτηση και των δεδομένων επί των απωλειών του διαμερίσματος που προκύπτουν από αυτή (χονδρικά την υπολογίζω στα 12-14 kW γισ Δt = 20) για να διατηρείτε θερμοκρασία 23 βαθμών στο χώρο σας, συμπεραίνουμε πως η λειτουργία των σωμάτων είναι 60/55 ή 53 δεδομένης της υστέρησης 2 βαθμών για τη διακοπή της λειτουργίας του κυκλοφορητή. 'Επομένως μιλάμε για κατανάλωση 7,5 kW/h για Δt = (Μ.Ο.) 6 βαθμών ή απώλειες (6/20Χ13=) 3,9 kw/h. Αν δεχθούμε και επιβαρύνσεις διακοπτόμενης λειτουργίας (που σίγουρα αυτό συμβαίνει όταν χρειάζεστε 9 μπρικέττες στο άναμμα για να "ανεβάσετε τη θερμοκρασία του υδροθαλάμου στους 80 βαθμούς), ύψους, προσανατολισμού και ενδεχόμενης έκθεσης σε ανεμοπίεση σε ποσοστό 33.3%, έχουμε τελικές απώλειες 5,2 kw/h (2).
Από (1) και (2) συνεπάγεται πως ο βαθμός απόδοσης  είναι 5,2 / 7,5 = 69,33%. Καθόλου άσχημα για τόσο μεγάλο τζάκι ύστερα από 9 χρόνια λειτουργίας.
Αυτό που δε μου βγαίνει όμως από τα όσα γράφετε είναι η μόλις 2 τόνων κατανάλωση ετησίως.
Αν υπολογίσουμε 150 ημέρες θέρμανσης με:
  1. 9 μπρικέττες (13 kgr) για να φθάσει το νερό προσαγωγής στους 80 βαθμούς (από 14-17, που μπορεί να βρίσκεται, αναλόγως της εξωτερικής θερμοκρασίας), δηλαδή για καύση 1 ώρας περίπου (9 Χ 1,5 Χ 5 = 67,5 kW).
  2. 4 επιπλέον ώρες λειτουργίας με 1 μπρικέττα, που μας κάνουν 4 Χ 1,5 = 6 kgr
έχουμε 19 kgr ημερησίως για normal καιρό Ν. Αττικής / Β' κλιματικής ζώνης (μέση ελάχιστη θερμοκρασία 7 βαθμών), δηλαδή 19 Χ 150 = 2850 κιλά για μόλις 5 ώρες λειτουργίας ημερησίως.
Μου φαίνεται λιγάκι υπερβολικό το νούμερο των 2 τόνων. Εκτός αν οι μπρικέττες σας είναι βάρους 1 kgr, απότε ανατρέπονται όλοι οι παραπάνω υπολογισμοί, ή έχουν θερμογόνο δύναμη υψηλότερη από 5 kW/kgr, που αμφιβάλλω ότι υπάρχουν τετοιες με κόστος 250€/tn.
Σε κάθε περίπτωση, σας συγχαίρω για την επιλογή σας και για τον τρόπο που μεταφέρετε την εμπειρία σας στο forum. Σας εύχομαι δε άλλα 99 χρόνια αποδοτικής και ακούραστης λειτουργίας.
Last edit: 3 Χρόνια 1 Μήνας πριν by dryianni.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": KiNG

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.085 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ