Πόσο καλές είναι οι Αντλίες Θερμότητας;

Περισσότερα
10 Χρόνια 10 Μήνες πριν #104247 από Στελιος1
Πιστευω οτι ειναι απιθανο το να ''ξεφυγει΄΄ τιμολογιακα η ηλεκτρικη ενεργεια απο τις αλλες, διοτι καλυπτει σχεδον ολες τις αναγκες ενος νοικοκυριου. Φυσικα και θα ακολουθει τις τιμες των αλλων μορφων ενεργειας αλλα ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να πρωτοστατηση στην ΣΙΓΟΥΡΗ ανοδο τ τιμων, θα ακολουθει τις εκαστοτε τιμες. Ειναι πιθανοτατο ομως να ενταθουν μετρα οπως η κλιμακωτη χρεωση (δεν το βρισκω και αδικο αυτο, μαλλον δικαιο ειναι) ουτως ωστε να μοιραζεται η πιτα προς καθε κατευθυνση..
Δικαιουνται ομως οι αντλιες θερμοτητας μεγαλυτερο μεριδιο, για πολλους λογους, ε ας φτηνηνουν και λιγο! γιατι αλλιως θα συνεχιζει να τις φτυνει ο κοσμος.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 10 Μήνες πριν #104250 από Στελιος1

Διονύσιος έγραψε: Εδώ σας γράφω και ένα διάλογο που είχα με τον αντιπρόσωπο ο οποίος εμένα προσωπικά μου έχει αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις:
"Εγώ όμως έκατσα και είδα μια-μια τις τιμές σε σύγκριση με την Carrier και τα αποτελέσματα είναι τα εξής:
1 Για να "πιάσει" η Carrier το COP της δικιάς σας πρέπει να διαστασιολογηθεί κατά 1-3 kW παραπάνω" -Σωστά
2 Στην ίδια αντλία η Carrier έχει μεν μικρότερο COP αλλά έχει και μικρότερη κατανάλωση"
-Σωστά


Οσον αφορα το σκελος 2.. Καθολου σωστα. Το COP ειναι ενας δεικτης βαθμου αποδοσης και σε καμια περιπτωση δεν ειναι λογικο να το συγκρινεις με την λεξη (αφηρημενα, ετσι στα τρελα) καταναλωση. Ειναι διαφορετικα πραγματα και στ ουσια δεν εχουν καμια μα καμια σχεση, μπερδευεσαι.

Εγώ έχω μια απορία τελικά. Αυτοί οι λέβητες συμπύκνωσης που είναι τόσο φτηνοί και αποτελούν έναν δυνατό ανταγωνιστή για τις Α/Θ για όποιον δε θέλει ψήξη, μήπως είναι καλύτερη λύση τελικά? Γιατί βλέπω ότι για να κάνεις απόσβεση μια κάλη Α/Θ θα περάσουν αρκετά χρόνια(6-7) και εντομεταξύ ίσως και η ΔΕΗ να ανέβει...Τι λέτε λοιπόν? Εντομεταξύ δεν έχουμε στο forum καλό θέμα στους λέβητες συμπυκνωσης και νομίζω ότι κάποιος που μπορεί να το ψάχνει δεν έχει πληροφόρηση...


Οσο η θερμοκρασια ειναι σε λογικα πλαισια (ο κανονας στα Ελληνικα δεδομενα ειναι ηπιοι χειμωνες) η αντλια θερμοτητας υπερτερει ολων των αλλων. Δεν στεκει καμια συγκριση, τεχνολογικα και με αριθμους η αντλια ειναι η κορυφη. Φυσικα αν βαλουμε ολοι αντλιες''αυτοι'' θα αλλαξουν τους αριθμους (εννοω τ τιμες καυσιμων) ουτως ωστε να μας τα παιρνουν ξανα.
Για τα δικα μας Ελληνικα δεδομενα η αντλια ειναι ενεργειακα το απολυτο μηχανημα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 10 Μήνες πριν #104252 από dimlyk

Διονύσιος έγραψε: Για τον dimlyk.
Μια και είπες για τιμή, αυτή την ανεβάζουν οι αντιστάσεις που έχουν 400Ευρώ και αν προσέξεις δεν χρησιμοποιούντε ποτέ! ούτε στους -12C! Έχει βάλει και ένα θερμοστάτη χώρου 100+Ευρώ... Και το ΦΠΑ να μην ξεχνάμε τις υποχρεώσεις μας στο κράτος που τόσο μας φροντίζει...


απ οτι βλεπω ειναι χειροτεροι απο μας :)
στην ουσια εχουν υποδιαστασολογησει την αντλια ...
υπολογιζουν 11000 και δινουν αντλια που βγαζει 8700 (κι αμφιβαλλω παρα πολυ αν βγαζει πανω απο 7)
και κρυβουν οτι θα δουλεψουν οι αντιστασεις
το δε cop αστα να πανε μολις πιασει μειον
μπορεις ομως να ζητησεις αν εχουν τις πραγματικες καμπυλες αποδοσης απο τα μανιουαλ τους
και οχι σκιτσακια σε προσφορες κι ακομα κι αυτα με επιφυλαξη


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 10 Μήνες πριν #104260 από Διονύσιος
Αυτές τις τιμές του πίνακα τις έχω διασταυρώσει και είναι ακριβώς ίδιες με τη Toshiba 803H. Όσο για τις αντιστάσεις δεν τις χρησημοποιεί και αυτό φαίνετε απο τον καταμερισμό του κόστους λειτουργίας.
Για το COP όταν η εξωτερική θερμοκρασία πέφτει το έχω πει πολλάκις ότι πάει πολύ κάτω, αλλά για αυτό νομίζω ευθήνεται η πτώση της ροής! Αυτό όμως φαίνετε μόνο σε πίνακες της Carrier. Όσο αφορά το COP και την κατανάλωση εγώ νομίζω οτι πρέπει να ψάξετε πολύ και πολλούς πίνακες για να δείτε ότι: μια αντλία που "πέφτει" μεγάλη σε ένα σπίτι έχει καλύτερο COP αλλά δεν παύει και να καταναλώνει περισσότερο όχι αναλογικά όμως. Άρα η υπερδιαστασιολόγηση της Α/Θ νομίζω ότι βοηθάει τελικά παρά βλάπτει.
Τώρα αν κάποιος νομίζει ότι χρειάζετε ακόμα περισσότερα στοιχεία πρέπει να ψάξει ο ίδιος για το συμφέρον του, εμένα δεν είναι δουλειά μου, ούτε και αυτό ήταν το αντικείμενο της έρευνας μου.
Ευχαριστώ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 10 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 10 Μήνες πριν #104280 από Stef
Εχει δίκιο ο Διονυσης που λέει ότι η μεγαλύτερη μονάδα έχει μεγαλύτερη κατανάλωση,άρα και μικρότερο COP αλλά επιπλέον θα πρέπει να έχουμε υπ'οψιν μας ότι οι inverter μονάδες αρχίζουν και μεταβάλλουν τις στροφές του συμπιεστή τους μετά το 15%-20% της απόδοσης και της ζήτησης που έχουν.Αυτό σημαίνει ότι μέχρι αυτό το ποσοστό δουλεύουν σαν on-off.Επομένως όσο πιο μεγάλη είναι η αντλία σε σχέση με το φορτίο μας τόσο περισσότερο χρόνο θα δουλεύει σαν on-off.Ετσι,το όσο μεγαλύτερο τόσο καλύτερα στην δικιά μας περίπτωση δεν στέκει.
Last edit: 10 Χρόνια 10 Μήνες πριν by Stef.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 10 Μήνες πριν #104290 από dimlyk
αυτο που εγω δεν καταλαβα ειναι αφου δεχεται απωλειες 11kw
πως τις καλυπτει με 8 χωρις να χρησιμοποιει αντιστασεις?

το μονο σιγουρο με τις αντλιες ειναι οτι δεν ειναι καθολου φιλοτιμες ...εχουν ορια που πρεπει να γινονται απολυτα σεβαστα γι αυτο το λογο θεωρω την μελετη απο μηχανικο κι οχι εμπορα επιβεβλημενη οχι μονο ως προς το μεγεθος της αντλιας αλλα σε ολο τον σχεδιασμο του δικτυου . .


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.134 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ