Kalor ilaria 22kw

Περισσότερα
2 Χρόνια 5 Μήνες πριν #174111 από giannis kalor
Kalor ilaria 22kw δημιουργήθηκε από giannis kalor
Εδώ και 1.5 μήνα αγόρασα μεταχειρισμένη μια σομπα kalor ilaria με πίνακα controller το micronova 1023.
Την πήρα μεταχειρισμένη από Δ.Μακεδονια .
Το σπίτι που πρέπει να ζεστάνει είναι 110τ.μ 3 ορόφων κατασκευης 1930 και ανακαίνισης του 2000.
Έχει δίπλα ξύλινα τζάμια και τοίχοποιια πλάτους 35-60 ποντους .
Δυστυχώς ο υδραυλικός που μου έκανε την εγκατασταση δεν ήταν μεγάλος γνώστης της kalor και απλώς έκανε την εγκατασταση πληρώθηκε και έφυγε .
Ξεκινάμε από τα προβλήματα
1) Controller δεν άνοιγε στο on
( Λύθηκε όλο το κοντρολλερ από μενα και αφού βρήκα φίλο με δεξαμενή υπερήχων βουτηχτηκε και καθαρίστηκε -δεθηκε και έγινε ξανά λειτουργικό . ) Μου ζητούσαν να βγει και να αντικατασταθεί με καινούργιο με κόστος τρελλο .
2) συνδέθηκε εξωτερικός θερμοστάτης που ενώ είναι ρυθμισμένος στο 21 πρέπει να πιάσει 22 στον θερμοστάτη για να δώσει εντολή να κάνει το τακ και να μπει η σόμπα στην λειτουργία eco.
3) Η σόμπα είχε ενεργοποιημένο το service και ευτυχώς μέσω του ανθρώπου που αναφέρω παρακάτω αλλά και του ιντερνετ ανακάλυψα πως φεύγει .
( Ut04-καναλι 55 και set -καναλι 77 και set - σβήνεις την σομπα από πίσω η βγάζεις την μπριζα περιμένεις 10 sec και ξαναανοιγεις )
ΔΥΣΤΥΧΩΣ κανείς δεν ήθελε να βοηθήσει να προγραμματιστεί η σόμπα .
Ευτυχώς ένας καλός άνθρωπος που δεννθελω να αναφέρω το όνομα του με βοήθησε και με έφερε σε επαφή
4) Οι ρυθμίσεις που είχε στο μενού Α9 ήταν τρελλές με αποτέλεσμα να κάψω 10 σακκιά μέσα σε 4 μέρες .
Ο αέρας ήταν σε όλα τα στάδια στο τέρμα
2790 στροφές σε όλα τα στάδια .
Το πέλλετ στον Θεό . Θερμοκρασίες καυσαερίων πολύ μεγάλες .
5) μέσω του φίλου που αναφέρω πάνω ήρθα σε επαφή με κάποιον τεχνίτη της kalor που δεν ήθελε να με βοηθήσει τηλεφωνικά .
Παρόλα αυτά με βοήθησε να φέρω την σομπα σε εργοστασιακές ρυθμίσεις και να κάνω το λεγόμενο factory reset .
Εκεί διαπίστωσα τελείως άλλες ρυθμίσεις στον αέρα . Αλλά και στον χρόνο του κοχλία .
6) πλέον με τις εργοστασιακές ρυθμίσεις καταφέρνω να πιάνω θερμοκρασίες 23-24 στον χώρο που είναι η σόμπα και 21-22 στους υπόλοιπους όροφους με κατανάλωση 1 σακί την ημέρα έως αυτήν την στιγμή που μιλάμε .
Με ώρες καύσης 5-6 -7 ανάλογα την θερμοκρασία που έχει κρατήσει το σπίτι από την προηγούμενη μέρα .
7) έχω θεμα αρκετές φορές στην έναυση . Στο load wood δεν δίνει σπινθήρα και γεμίζει το ποτηράκι . Αν δεν προλάβω δημιουργεί έντονο καπνό και σκάει αποτομα και γίνεται στην έξοδο της μουρλης . Πρέπει να σβήσω να αδειάσω και αυτό μπορεί να γίνει 3-4 φορές . Δεν συμβαίνει κάθε μέρα . (Πλέον έχω μειώσει και τον χρόνο του load wood 0.2 κάτω από το εργοστασιακό . ) Υποψιάζομαι ότι ίσως φταίει το ποτηράκι με την αντίσταση γιατί δεν ευθυγραμμίζεται η τρύπα του ποτηριού με την αντίσταση .
8) έχω βρει ένα κανάλι που λέει pellet και fumi (ταχύτητα μοτέρ καυσαεριων ) αλλά δεν ξέρω κάτι παραπάνω και οποιαδήποτε βοήθεια είναι πολύτιμη
9) δεν έχω κανένα manual ,και πέρα από τον άνθρωπο που μου έμαθε όλα όσα ξέρω δεν έχω παραπάνω πληροφορίες για το controller σαν υπομενού .
10) έχω μεγάλο πρόβλημα με την φλόγα και το γυαλί . Το γυαλί θάμπωσε και προφανώς θέλει ξύσιμο με μαχαίρι γιατί δοκίμασα τα πάντα και δεν καθαρίζει . Και η φλόγα είναι έντονη στον χώρο καύσης ενώ η λογική λέει ότι δεν πρέπει να είναι τόσο έντονη ούτε να χτυπάει στο τζάμι .
Επίσης λογικά θα χρειαστώ νέο κορδόνι στην πόρτα γιατι αυτό είναι φθαρμένο .
11) εισαγωγή αέρα δεν έχω φέρει απ' έξω παρότι μου είπαν ότι έτσι θα δουλέψει στο 100%. Αλλά χρησιμοποιώ από τον χώρο .
12 ) έκανα σχολαστικό καθαρισμό αυτές τις μέρες για να δω που βρίσκομαι και αν βελτιωθεί κάτι .
13) η τέφρα στάχτη που μένει είναι μαύρη και έχω μαυρίλα στο τζάμι και επίσης μένει και στο ποτηράκι υπολλειμα που πρέπει να ξύνω κάθε πρωί ( λογικά λόγω μειωμένου αέρα ;)
ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΧΡΗΖΟΥΝ ΛΥΣΗΣ
ΚΟΡΔΟΝΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ
ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΖΑΜΙΟΥ
ΣΩΣΤΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΓΧΩ ΤΗΝ ΦΛΟΓΑ
ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΕΛΛΕΤ για να πετύχω οικονομία
Να μην μαυρίζει το τζαμί
Η στάχτη να γίνει άσπρη

Κάθε βοήθεια είναι πολύτιμη γιατί με το τσουβαλι στα 7 του αυστριακού πραγματικά καιγόμαστε .

Στάλθηκε από το Redmi Note 7 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
2 Χρόνια 5 Μήνες πριν #174120 από ΚΩΣΤΑΣ ΠΗΧΑΣ
Απαντήθηκε από ΚΩΣΤΑΣ ΠΗΧΑΣ στο θέμα Kalor ilaria 22kw
ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΒΑΣΑΝΑ ΟΤΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΕ ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΝΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ Η ΣΟΜΠΑ !!!!!ΘΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΩΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ ΑΛΛΑ ΕΧΑΣΑ ΤΗ ΜΠΑΛΑ !!!!ΑΛΛΑΞΕ ΜΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΡΧΗ ΜΕ ΚΕΡΑΜΕΙΚΗ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ (ΤΟ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ )ΜΕΤΑ ΑΝ ΒΡΩ ΧΡΟΝΟ ΒΡΕΣ ΜΕ ΕΔΩ www.facebook.com/kostas.pixas
ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
2 Χρόνια 4 Μήνες πριν #174166 από giannis kalor
Απαντήθηκε από giannis kalor στο θέμα Re:Kalor ilaria 22kw
Καλησπέρα σε όλη την παρέα .
Πλέον έχοντας το manual του micronova io23 -5 θα προσπαθήσω να αποκρυπτογραφησω. όλες τις 99 εντολές καθώς και τα υπομενού Α-Β-C-D-O .και μετά από συμβουλές με μηνύματα αρκετών θα προχωρήσω στην αλλαγή της αντίστασης -την κατασκευή καινούργιου δοχείου καύσης με λαμαρίνα aisi 430 3mm σύμφωνα με το παλιό και κυρίως θα πειραματιστω με τις ρυθμίσεις .
Αυτό που έχει για μένα σημασία είναι να μάθω να λύνω-καθαριζω-προγραμματιζω μόνος μου όσο καλύτερα την σομπα και στα δύσκολα να αποτανθω στον τεχνικό που έχει και τον τελευταίο λόγο γιατί έχει τις γνώσεις .

Στάλθηκε από το Redmi Note 7 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
2 Χρόνια 4 Μήνες πριν #174168 από rofos
Απαντήθηκε από rofos στο θέμα Kalor ilaria 22kw
Καλωσόρισες στο κόσμο του πέλλετ. Φαίνεσαι αποφασισμένος , και καλά κάνεις. Ειδικά αν πιάνουν τα χέρια σου τότε μη μασάς, προχώρα.  Θέλει παρατήρηση αρκετή για να μπεις στο νόημα της λειτουργίας της σόμπα σου. Από τη στιγμή που έχεις το manual  και μαζί με συμβουλές μέσα από αυτό εδώ το φόρουμ από χρήστες της συγκεκριμένης σόμπας ή γνώστες του controller σου θα ζεστάνεις το σπιτικό σου. Αρκεί να σου δίνουν απαντήσεις. Με λύπη έχω παρατηρήσει ότι το φόρουμ αυτό δεν έχει την ίδια " ένταση"  την ίδια "φόρα" όπως το 2013 που το ανακάλυψα εγώ. Που πήγαν όλοι αυτοί οι χρήστες; Που πήγαν όλοι αυτοί οι χρήστες  που αντάλλασσαν ιδέες , ρυθμίσεις, επίλυση προβλημάτων, οδηγίες;   Έλυσαν τα δικά τους προβλήματα και μετά γειά σας.  Αλλοι ρούφηξαν γνώσεις και τις κρατούν μυστικές. Τέλος πάντων δεν το συνεχίζω δεν θέλω να κουράζω.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
2 Χρόνια 4 Μήνες πριν #174170 από giannis kalor
Απαντήθηκε από giannis kalor στο θέμα Re:Kalor ilaria 22kw
Αγαπητέ rofos . Επειδή είμαι γνωστός με άλλο ψευδώνυμο σε φόρουμ αυτοκινήτων και είμαι σε φόρουμ αυτοκινήτων από το 2006 μετά λύπης μου θα σου πω ότι η κατάσταση είναι παντού ίδια .
1) δυστυχώς η έλευση του fb αλλά και η κακία και ο φθόνος για τον διπλανό . Σε συνδυασμό με την φτώχια και την έλευση έντονα του φαινομενου της αρπαχτης που παρατηρείται έντονα είναι φαινομενο στα φορουμ .
2) τα φόρουμ (και η ανωνυμία πίσω από το nickname ) έδιναν έναν πιο ελεύθερο λόγο στην γραφή . Πλέον με το fb και τις απειλές αλλά και το μειωμενο ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο ο κόσμος δεν γράφει σε φόρουμ
3) υπάρχει μια παροιμία που λέει ο λαός ναυτακια που γ***** γίνανε καπεταναίοι . Αυτό είναι για όλους όσους πήραν δωρεάν γνώση απλόχερα και πλέον κάνουν αρπαχτες με το αζημιωτο σε ανθρώπους που δεν έχουν ιδέα . Φαινόμενο που παρατηρείται παντού όχι μόνο στις σόμπες πέλλετ που είναι πεδίο λαμπρό για να σου φανε λεφτά .
4) το να κάνεις τον χαζό μερικές φορές είναι το καλύτερο όπλο απέναντι σε ανθρώπους που σου γράφουν και σου λένε ιστορίες . Εσύ φιλτραρεις και κρατάς αυτά που θες .
Χαίρομαι όταν υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να βοηθήσουν και να βοηθηθούν χωρίς ίδιον όφελος .
Ειδικά όταν μιλάμε για ανθρώπους που δεν είναι επαγγελματίες στο είδος του κάθε φόρουμ . Πόσο μάλλον να είναι επαγγελματίες και να μοιράζουν γνώσεις και ας χάσουν πελάτες . Εκεί τους βγάζω το καπέλο .
Είμαι αποφασισμένος γιατί έμαθα στην ζωή ότι αν δεν λερώσεις τα χέρια σου υπαρχουν αρπακτικά που θα σε κάνουν μεροκάματο .
Εννοείται ότι θα μάθω . Θα κάνω και λάθη αλλά είμαι διατεθειμένος να παίξω αυτό το παιχνίδι για δικό μου όφελος . Και όχι μόνο . Αν μπορώ να βοηθήσω κάποιον θα το κάνω .

Στάλθηκε από το Redmi Note 7 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": rofos

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
2 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 2 Χρόνια 4 Μήνες πριν #174187 από ΚΩΣΤΑΣ ΠΗΧΑΣ
Απαντήθηκε από ΚΩΣΤΑΣ ΠΗΧΑΣ στο θέμα Kalor ilaria 22kw
ΑΡΕ ΡΟΦΕ ΠΗΓΑΝ ΓΙΑ ΨΑΡΕΜΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!ΤΟΥΣ ΤΑ ΔΩΣΑΜΕ ΟΛΑ ΑΠΛΟΧΕΡΑ ΒΑΛΑΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΒΓΑΛΑΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ!!!!!!!!!!!!!ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΑΓΚΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΛΛΗΡΩΤΕΣ ΩΡΕΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΝΕΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ !!!!!!!ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΒΑΛΑ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΟΤΑΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΑΠΑΝΤΑΩ ΑΝ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ ΣΕ ΛΥΣΕΙΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΔΙΝΩ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΓΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΕ ΕΠΕΡΝΕ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΜΥΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΖΑΛΙΖΕ Τ ΑΡΧΙΔ....Α ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΕΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΤΩΜΑΤΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΕΠΙΣΚΕΥΑΖΕΙ ΣΟΜΠΕΣ ΠΕΛΛΕΤ!!!!!!!!!!!!!!ΤΕΡΜΑ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΑΥΤΑ ΕΔΩ ΤΖΑΜΠΑ!!!!!!!ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΠΛΕΟΝ
ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ         Μ Η Ν                  ΜΕ ΠΑΡΕΙ                                 ΠΟΤΕ                             ΤΗΛΕΦΩΝΟ Η ΜΥΝΗΜΑΤΑ.
Last edit: 2 Χρόνια 4 Μήνες πριν by ΚΩΣΤΑΣ ΠΗΧΑΣ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.091 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ