Κοινωνία - Οικονομία (Η Εκκλησία του Δήμου)

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #68924 από stratis 1

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #69138 από KERBEROS
ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΞΥΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΕΛΜΑΝ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ




Το αδιέξοδο στο οποίο έχει οδηγηθεί η εγχώρια βιομηχανία ξυλείας, λόγω της καχεκτικής εγχώριας ζήτησης και της αδυναμίας του κλάδου να διαθέσει μεγάλο μέρος της παραγωγής του στη διεθνή αγορά, προφανώς λόγω μειωμένης ανταγωνιστικότητας, αντικατοπτρίζει η απόφαση της οριστικής διακοπής της λειτουργίας του εργοστασίου της Σέλμαν στην Εύβοια, το οποίο αποτελεί τη μεγαλύτερη βιομηχανική μονάδα ξυλείας στην Ελλάδα.


Η εταιρεία Σέλμαν, ως γνωστόν, ανακοίνωσε ότι παύει από τις 8 Φεβρουαρίου τη λειτουργία του εργοστασίου της Εύβοιας, διατηρώντας σε παραγωγική λειτουργία άλλες, μικρότερες βιομηχανικές μονάδες του ομίλου.

Ο κλάδος βιώνει τα τελευταία χρόνια δραματική συρρίκνωση των παραγωγικών και οικονομικών μεγεθών του, που έχει οδηγήσει σε μείωση:

* Της παραγωγής σε επίπεδα που είναι κατά 31,9% χαμηλότερα από αυτά της ίδιας περιόδου του έτους 2005. Η μέση τιμή του κλαδικού δείκτη παραγωγής την περίοδο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου 2012 (2005: 100 μονάδες) βρέθηκε στις 68,1 μονάδες.

* Του κύκλου εργασιών σε επίπεδα που είναι κατά 59,7% χαμηλότερα από τα έσοδα του έτους 2005. Η μέση τιμή του κλαδικού δείκτη κύκλου εργασιών το δωδεκάμηνο Νοεμβρίου 2011 - Οκτωβρίου 2012 βρέθηκε στις 40,3 μονάδες (2005: 100 μονάδες).

* Των εργαζομένων του κατά 33,7% ή κατά 9.768, σε σύγκριση με το 2009. Ειδικότερα από το τρίτο τρίμηνο του 2011 έως το ίδιο τρίμηνο του 2012 οι θέσεις εργασίας μειώθηκαν κατά 4.557, καθώς οι απασχολούμενοι περιορίστηκαν από 23.808 άτομα σε 19.251 άτομα, με ποσοστιαία μείωση των θέσεων εργασίας κατά 19,1%.

Τον χρόνο που πέρασε, σύμφωνα με τα διαθέσιμα έως τώρα στοιχεία που αφορούν το δεκάμηνο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου 2012 η ελληνική βιομηχανία ξυλείας κατέγραψε μείωση του όγκου της παραγωγής της κατά 12%. Επίσης, ο μέσος γενικός δείκτης του κύκλου εργασιών του κλάδου το δωδεκάμηνο Νοεμβρίου 2011 - Οκτωβρίου 2012, σε σύγκριση με το αμέσως προηγούμενο δωδεκάμηνο, μειώθηκε κατά 16,6% (2011/2010: -22,3%).

Η ποσοστιαία μεταβολή των εσόδων του κλάδου το πρώτο δεκάμηνο του 2012 ανά μήνα, σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2011, έχει ως εξής: -20,6% τον Ιανουάριο (-25,5% τον ίδιο μήνα του 2011), -25,5% τον Φεβρουάριο (-19,2%), -16,4% τον Μάρτιο (-37,6%), -16,1% τον Απρίλιο (-22,9%), -18,9% τον Μάιο

(-11,7%), -20,6% τον Ιούνιο (-27,3%), -14,4% τον Ιούλιο (-16,2%), -14,8% τον Αύγουστο (-15,8%), -12,4% τον Σεπτέμβριο (-16,1%) και -4,2% τον Οκτώβριο (-36,7%).

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΘΕΜΑ
ΠΡΕΖΑ TV
7-1-2013

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #69140 από KERBEROS
Στο 25% του ΑΕΠ ανέρχεται η παραοικονομία στην Ελλάδα...


Στην όγδοη θέση στην Ευρώπη των «27» βρίσκεται η Ελλάδα στον τομέα της παραοικονομίας ως ποσοστό του ΑΕΠ, σύμφωνα με... τα στοιχεία της Κομισιόν.

Η παραοικονομία στη χώρα μας φθάνει το 25% του ΑΕΠ, δηλαδή περί τα 50 δισ. ευρώ.

Στις πρώτες επτά θέσεις βρίσκονται οι Βουλγαρία (31,9% του ΑΕΠ), Εσθονία (29,3%), Ρουμανία (29,1%), Λετονία (28,5%), Λιθουανία (26,1%), Κύπρος (25,6%) και Μάλτα (25,3%).

Ο μέσος όρος της ΕΕ των «27» είναι 14,9% και της Ευρωζώνης των «17» 15%.

Τα χαμηλότερα ποσοστά παρατηρούνται σε Αυστρία (7%), Λουξεμβούργο (8,2%) και Ολλανδία (9,5%).

«Δυστυχώς η χώρα μας εξακολουθεί να έχει από τα μεγαλύτερα ποσοστά παραοικονομίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ωστόσο, ως ποσοστό επί του ΑΕΠ σημειώνει κάποια μικρή κάμψη το τελευταίο διάστημα, που όμως οφείλεται κατά κύριο λόγο στη γενικότερη κρίση και όχι στην υλοποίηση μέτρων για την καταπολέμηση της’», σχολίασε ο ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Κ. Μίχαλος.

Όπως επισήμανε, «αν δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις, δηλαδή σχεδιαστούν και εφαρμοστούν πρακτικά μέτρα κυρίως φορολογικού χαρακτήρα, και παράλληλα εξυγιανθούν και ενισχυθούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους, τότε πραγματικά θα πετύχουμε ως χώρα τον περιορισμό της παραοικονομίας τουλάχιστον στον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
in.gr


nonews-news.blogspot.gr/2013/01/25_7.html

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #69142 από KERBEROS
Ρεπορτάζ-σοκ της Le Monde: Κίνδυνος θάνατος τα κινεζικά προϊόντα ρουχισμού!


Είναι γνωστό πως στην εποχή μας οι πιο αποτελεσματικές μορφές «εξόντωσης» είναι και οι πιο αντισυμβατικές, οι πιο συγκαλυμμένες, οι πιο έμμεσες: και το χειρότερο είναι ότι τις περισσότερες φορές αυτή η «εξόντωση» λαμβάνει χώρα εν αγνοία τόσο των υπαίτιων όσο και των θυμάτων τους!
Ρεπορτάζ της καθημερινής εφημερίδας Le Monde προειδοποιεί ότι τα ευρωπαϊκά λιμάνια, συμπεριλαμβανομένων των ελληνικών φυσικά, έχουν μετατραπεί αθόρυβα σε περιοχές υψηλότατου τοξικού κινδύνου.

Το δημοσίευμα εξηγεί ότι το 15% με 20% από τα εκατομμύρια κοντέινερς που καταφτάνουν κάθε μέρα στις αποβάθρες των λιμανιών της Ευρώπης περιέχουν χημικές ουσίες και τοξικές αναθυμιάσεις που είναι εξαιρετικά επικίνδυνες, καθότι καρκινογόνες και νευροτοξικές, απειλώντας άμεσα την υγεία τόσο των εργατών όσο και τους ίδιους τους καταναλωτές.

Η παρουσία αναθυμιάσεων οφείλεται αφενός στη χρήση χημικών εντός των κοντέινερς προκειμένου να καταπολεμηθούν τα φαινόμενα της μούχλας και των τρωκτικών, αφετέρου στη χημική σύσταση των ίδιων των προϊόντων, τα οποία απελευθερώνουν τοξικά αέρια και άλλες επιβλαβείς ουσίες.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στα είδη ρουχισμού που εισάγονται από την Ασία και ιδίως από την Κίνα, τα οποία περιέχουν βενζένιο και τολουένη, δηλαδή υψηλά καρκινογόνες ουσίες.

Μάλιστα, η κατάσταση έχει κριθεί τόσο σοβαρή ώστε ήδη οι αρμόδιες αρχές σε Γαλλία, Ολλανδία και Βέλγιο έχουν αναλάβει δράση για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

kafeneio-gr.blogspot.gr/2013/01/le-monde.html

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #69144 από KERBEROS
Κρούγκμαν: οι οπαδοί της λιτότητας στην Ευρώπη θυμίζουν γιατρούς του Μεσαίωνα.


Την άποψη πως η θεραπεία της συνεχούς αφαίμαξης, διαμέσου της αυστηρής λιτότητας, θυμίζει μεσαιωνική ιατρική και σκοτώνει την οικονομία, εκφράζει στο μπλογκ του στους New York Times ο βραβευμένος με βραβείο Νόμπελ, οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν.
«Είναι σαν τις θεραπείες του Μεσαίωνα, όταν έκανες αφαίμαξη στους ασθενείς για να γιατρέψεις τις ασθένειές τους κι όταν η αιμορραγία τους έκανε ακόμη πιο άρρωστους, τότε τους έκανες κι άλλη αφαίμαξη», σημειώνει ο διαπρεπής οικονομολόγος, βλέποντας ομοιότητες με την σημερινή κρίση στην ευρωζώνη.
«Η Ευρώπη με έχει εκπλήξει με την πολιτική της ανθεκτικότητα: την βούληση των κρατών-δανειστών να επιβάλλουν βάσανα που δείχνουν να μην έχουν τέλος, την ικανότητα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να παρεμβαίνει μόνον όσο χρειάζεται, την ύστατη στιγμή, για να ήρεμήσει τις αγορέςόταν η οικονομική κατάσταση μοιάζει έτοιμηνα εκραγεί. Ομως τα οικονομικά της λιτότητας παίζουν το ρόλο τους όπως ακριβώς λέει το σενάριο,το κεϋνσιανό σενάριο. Ξανά και ξανά, «υπεύθυνοι» τεχνοκράτες αναγκάζουν τις χώρες τους να πιουν αυτό το πικρό φάρμακο της λιτότητας. Ξανά και ξανά το αποτέλεσμα είναι μια αποτυχία» γράφει ο Κρούγκμαν.
Σχολιάζοντας την διαδικασία παραίτησης που δρομολόγησε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι, γράφει : «Ο Μόντι – ένας καλός κι ειλικρινής άνθρωπος -, αποχωρεί νωρίς, ακριβώς επειδή οι πολιτικές που αποφάσισε να ακολουθήσει ρίχνουν την Ιταλία στην ύφεση».
Και καταλήγει: «Ποιά είναι λοιπόν η απάντηση ; «Ακολουθείστε τις οδηγίες» λένε οι ευρωκράτες. Τα αποτελέσματα θα έρθουν από μέρα σε μέρα – το παραμύθι της εμπιστοσύνης ! Είχε δίκιο ο Κέβιν Ο’Ρουρκ : η Ευρώπη είναι η ήπειρος όπου οι καλύτερες εποχές συνεχώς εμφανίζονται στην επόμενη γωνία…».

tovima.gr

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #69153 από KERBEROS
Δηλώσεις Δούκα: Η απαξίωση της ζωής και της αξιοπρέπειας


Ταξιαρχίες εργασίας ονομάζει ο πρώην υφυπουργός της ΝΔ την δουλεία.
Τι προτείνει; Να δουλεύουν οι άνεργοι τζάμπα, χωρίς μισθό. Σιγά σιγά, τζάμπα στο τζάμπα, δουλεία τη δουλεία κάτι θα παραχθεί και θα πάρει τα επάνω της η παραγωγή, βιομηχανική, εφοπλιστική, κατασκευαστική.
Έτσι οι σύγχρονοι δούλοι και με τον νόμο να βοηθήσουν αυτούς τους κακόμοιρους επιχειρηματίες.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε κάτι τέτοιο και το χειρότερο είναι ότι αρχίζουμε να το συνηθίζουμε, να μην εξοργιζόμαστε και...
να μην αντιδρούμε.


Οι απόψεις του Δούκα διατυπώνονται με την ίδια μέθοδο που πέρασαν τα μνημόνια. Θα καταργήσουν τον 13ο και 14ο μισθό έλεγαν τα κανάλια της εξαπάτησης το 2009. Το κατάφεραν το 2013. Το ίδιο έκαναν με τα χαράτσια, την εφορία, τα εργατικά δικαιώματα που κατάργησαν.


Διατυπώνουν απόψεις ακραίες για να μας μπολιάζουν με αυτό που θέλουν να εφαρμόσουν μελλοντικά.


Ο Καρατζαφέρης ήταν ο 1ος που διατύπωσε αυτήν την άποψη. Είχε πει ότι πρέπει να δουλεύουμε 6ημέρες και το μεροκάματο της 6ης ημέρας να πηγαίνει για εθνικό σκοπό. Ο εθνικός σκοπός προφανώς θα είναι να μην χρεώνονται οι επιχειρηματίες μεροκάματα και ασφάλιση.


Οι απόψεις του Δούκα είναι ενέσεις απαξίωσης της αξίας της εργασίας. Είναι ενέσεις απαξίωσης της ίδιας της ζωής μας. Ο Λοβέρδος είχε πει για τους συνταξιούχους «Δεν πεθαίνουν κιόλας» ήρθε η ώρα που αυτοκτονούν οι συνταξιούχοι γιατί δεν μπορούν να έχουν μια αξιοπρεπή ζωή. Τα παραδείγματα απαξίωσης του Ανθρώπου είναι δεκάδες.


Θα πληθαίνουν οι φωνές τους όσο δεν ακούγεται η δικιά μας φωνή. Η δικιά μας φωνή δεν μπορεί να ακουστεί στις τηλεοράσεις γιατί η τηλεόραση δεν έχει αυτιά. Έχει μόνο φωνή, την φωνή των επιχειρηματικών και κρατικών εργοδοτών της.


www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&f...6QLYvjgfFkCEMGB92X5g

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.442 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ