Κοινωνία - Οικονομία (Η Εκκλησία του Δήμου)

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #76735 από stergiosbik

stergiosbik έγραψε: Ποινική δίωξη κατά του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ για το έλλειμμα του 2009

Κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος, ζητούν οι οικονομικοί εισαγγελείς να απαγγελθεί σε βάρος του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ και στελεχών της Αρχής με το πέρας της προκαταρκτικής έρευνας, που διενήργησαν για καταγγελόμενη τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος του 2009.

Οι εισαγγελείς ζητούν την άσκηση ποινικής δίωξης από την εισαγγελία Πρωτοδικών για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιπτώσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου (1608/50) σε βάρος του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ καθηγητή Ανδρέα Γεωργίου, του προϊσταμένου Διεύθυνσης Εθνικών Λογαριασμών Κωνσταντίνου Μορφέτα, και της Ασπασίας Ξενάκη, προϊσταμένης της Ειδικής Διεύθυνσης Στατιστικών Ερευνών.

Σε βάρος του κ. Γεωργίου ζητείται να ασκηθεί δίωξη και για την επιπλέον κατηγορία, σε βαθμό πλημμελήματος, της παράβασης καθήκοντος.

Η έρευνα των οικονομικών εισαγγελέων, Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη, αφορούσε τις καταγγελίες του πρώην μέλους του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ, καθηγήτριας Οικονομετρίας Ζωής Γεωργαντά, περί σκόπιμης εμφάνισης διογκωμένου του αναθεωρημένου χρέους της χώρας για το 2009, με απώτερο σκοπό την ένταξή της σε ευρωπαϊκό μηχανισμό με τη συμμετοχή του ΔΝΤ.

Η κ. Γεωργαντά, που στο πλαίσιο της έρευνας έδωσε πολύωρη κατάθεση στους εισαγγελείς, ισχυρίστηκε ότι με μη αποδεκτή μεθοδολογία το αναθεωρημένο έλλειμμα του 2009 διογκώθηκε τεχνητά, ώστε να αποτυπωθεί από το 12% του ΑΕΠ στο 15,4%, προκειμένου να ληφθούν αυστηρότερα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής. Μάλιστα, η καθηγήτρια υποστηρίζει ότι η επίμαχη, μη αποδεκτή επιστημονικά, μεθοδολογία που χρησιμοποιήθηκε έγινε σε γνώση και με προτροπή ουσιαστικά της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Αρχής.

Οι εισαγγελείς ζητούν να διαβιβαστεί η τεράστιου όγκου δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση σε ειδικό ανακριτή αρμόδιο για θέματα διαφθοράς στο Δημόσιο. Ζητούν, επίσης, κατά τη διάρκεια της κύριας ανάκρισης ο δικαστικός λειτουργός να διαπιστώσει αν προκύπτουν ηθικοί αυτουργοί της πράξης που βαρύνει τα στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ και να εντοπίσει τα πρόσωπα αυτά καθώς και να αναζητήσει αν προκύπτει η διάπραξη και άλλων αδικημάτων, αλλά και συμμετοχή και άλλων προσώπων.

Σημειώνεται ότι η δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση εστάλη πριν από περίπου έναν χρόνο από τους εισαγγελείς στη Βουλή, προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο ποινικών ευθυνών τού τότε πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του αρμόδιου υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Από την κοινοβουλευτική διαδικασία δεν προέκυψαν στοιχεία πολιτικών ευθυνών και έτσι η δικογραφία με το συνοδευτικό πόρισμα επιστράφηκε στο Εφετείο για τη συνέχιση της έρευνας ως προς ενδεχόμενες ευθύνες μη πολιτικών προσώπων.

news.in.gr/economy/article/?aid=1231231678

Καποιοι πρεπει να δικαστουν με την κατηγορια της εσχατης προδοσιας!
Παντως ο εν λογω "κυριος" εντολες εκτελουσε. ;)


Φωτιές ανάβει η δίωξη του προέδρου της ΕΛ.ΣΤΑΤ
Οι αιτίες και η διαχείριση της κρίσης δεν άπτονται του ποινικού δικαίου λέει το ΠΑΣΟΚ

news.in.gr/economy/article/?aid=1231231756

Επρεπε να ειχαμε κανενα καθεστως Β.Κορεας να σας εξηγησουν καλα το ονειρο αρχιλαμογια! :angry:

Δεν είναι ότι δεν είμαστε επαναστάτες. Απλά είμαστε άτυχοι που δεν είναι όπλο ο καναπές!!!


Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #76740 από dimlyk
δικιο εχουν ...απτονται του λαικου δικαιου ,,,, λαικα δικαστηρια δηλ ...κι οποιος γλυτωσει :P


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #76794 από ΕΥΘΥΜΙΟΥΓΙΑΝΝΗΣ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #76827 από stergiosbik
Β. Χαλκιδική. Ο “χρυσός αιώνας” ξεκίνησε …από τις βρύσες!!! Ζήτω η ανάπτυξη, με την οποία θα πούμε το νερό νεράκι.

Ἄς μὴν χαιρόμαστε καλλίτερα μὲ αὐτὲς τὶς εἰκόνες.
Οὔτε νὰ γελᾶμε.
Τὰ πράγματα εἶναι πολὺ χειρότερα ἀπὸ αὐτὸ ποὺ φανταζόμαστε γιὰ τὴν Χαλκιδική.
Θλίψι καὶ πόνο προκαλοῦν αὐτὲς οἱ εἰκόνες.
Νερὸ μολυσμένο, βρώμικο, κίτρινο.
Ἐνοχλούμασταν ἀπὸ τὶς εἰκόνες τῶν ὑδάτων τῆς Ἀφρικῆς καὶ τώρα τὰ ἴδια ἔχουμε μέσα στὰ σπίτια μας ἤδη.
Ἴσως ὄχι ἀκόμη στὴν Ἀθήνα, ἀλλὰ ἡ Μακεδονία κοντεύει.
Τὰ ἐμφιαλωμένα πρὸ τῶν πυλῶν…
Ἔτσι… Γιὰ νὰ καταλαβαίνουμε πὼς μὲ ἕναν σμπᾶρο κάποιοι πιάνουν πολλὰ τρυγόνια.
Καὶ χρυσὸ λαμβάνουν καὶ ξυλεύονται ἀλλὰ κυρίως, κατὰ πῶς ὁδεύουμε, καὶ τὴν ἀνάγκη τῶν ἐμφιαλωμένων μᾶς ἐπιβάλλουν.
Λέτε νά ὑποχωρήσουν ἐμπρός στά τόσα κέρδη;
Β. Χαλκιδική. Ο “χρυσός αιώνας” ξεκίνησε ! …από τις …βρύσες !!!
Με αφορμή την επικείμενη «επένδυση» χρυσού στην περιοχή Σκουριές στην Μεγάλη Παναγία Χαλκιδικής και τις προεργασίες που πραγματοποιούνται στο όρος Κάκαβος εδώ και μερικούς μήνες μέσω γεωτρήσεων, σας παραθέτω μερικέςσημερινές απογευματινές (13/09 – 19:40) φωτογραφίες από το χωριό Μεγάλη Παναγία, ως πρώτες επιπτώσεις στην ύδρευση των νοικοκυριών.

anti-ntp.net/2013/01/%CE%B2-%CF%87%CE%B1...A%CE%AF%CE%BD%CE%B7/




Θερμη παρακληση.
Καποιος συντονιστης αν μπορεσει ν ανεβασει τις φωτο γιατι εγω δεν...... :(
Ειναι απιστευτες.
:angry:

Δεν είναι ότι δεν είμαστε επαναστάτες. Απλά είμαστε άτυχοι που δεν είναι όπλο ο καναπές!!!


Συνημμένα:
Last edit: 11 Χρόνια 5 Μήνες πριν by dimlyk.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #77878 από stergiosbik
Τα μνημόνια μας πεθαίνουν - Δύο χρόνια μείωση στο προσδόκιμο ζωής

Κατά τουλάχιστον 2 χρόνια σε ορίζοντα 10ετίας αναμένεται ότι θα μειωθεί το προσδόκιμο επιβίωσης των Ελλήνων, ως αποτέλεσμα της επιδείνωσης της ποιότητας ζωής τους, ενώ μετά από δεκαετίες συρρίκνωσης αυξάνεται και η βρεφική θνησιμότητα. Η πρόσφατη τραγική περίπτωση του θανάτου του βρέφους από «ασιτία» θυμίζει χρόνια Κατοχής, ενώ και ο θάνατος γυναίκας κρατούμενης στις φυλακές Ελαιώνα λόγω έλλειψης οξυγόνου, είναι ένα ακόμη περιστατικό που καταδεικνύει την παντελής έλλειψης ιατρικής περίθαλψης των Ελλήνων.

Η εφαρμογή των Μνημονίων είναι προφανές πώς οδηγεί τη χώρα σε παρόμοιες καταστάσεις με την Αργεντινή, η οποία όταν εντάχθηκε στο ΔΝΤ είδε το προσδόκιμο ζωής των πολιτών της να μειώνεται δραματικά. Σε παλαιότερη έρευνα μάλιστα που είχε δημοσιευθεί στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» η μείωση του προσδόκιμου ζωής μπορεί να φτάσει τα 6 με 7 χρόνια για τις χώρες που θα έχουν την "τύχη" να συνεργαστούν με τον "φιλάνθρωπο" οργανισμό του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Οπότε ο κατήφορος είναι ακόμα μακρύς.

Στην Αργεντινή τη δεκαετία 1991-2001, οπότε και δρούσε το ΔΝΤ, το 48% του πληθυσμού έμεινε εκτός ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και άρα χωρίς φάρμακα λόγω των πολιτικών που επιβλήθηκαν. Το αποτέλεσμα ήταν να αυξάνεται η θνητότητα των πολιτών κατά 5% για κάθε χρόνο σωτηρίας από το ΔΝΤ, ενώ το 2002 είχαν αυξηθεί κατά 40% οι επισκέψεις σε ψυχιάτρους λόγω κατάθλιψης. Δείτε τώρα τι συμβαίνει στην Ελλάδα, και έπεται συνέχεια.

Τα συγκλονιστικά στοιχεία για τη μείωση του προσδόκιμου ζωής των Ελλήνων και την αύξηση της βρεφικής θνησιμότητας κάνουν ειδικοί της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας. Επισημαίνουν επίσης πώς ένας στους πέντε Έλληνες παρουσιάζει συμπτώματα κατάθλιψης. Έξι στους δέκα δηλώνουν ότι αναβάλουν ή ματαιώνουν για οικονομικούς λόγους την αναγκαία επίσκεψη στον γιατρό.

Οι πάσχοντες από καρκίνο, καρδιαγγειακά νοσήματα, διαβήτη, υπέρταση, χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, δηλ περίπου το 38% του πληθυσμού, μαζί με τους ηλικιωμένους και τους ασθενέστερους οικονομικά αποτελούν τους εύκολους στόχους αλλά και τα πρώτα «θύματα» της οικονομικής κρίσης.

Μάλιστα, ο πληθυσμός που συγκαταλέγεται σε ομάδες υψηλού κινδύνου συνεχώς διογκώνεται καθώς αυξάνονται οι παράγοντες κινδύνου για την εμφάνιση νοσημάτων: εκτός από τους κλασικούς παράγοντες κινδύνου, κάπνισμα, διατροφή, καθιστική ζωή, πλέον προσμετρούνται τα δάνεια, τα χρέη, η ανεργία, η μείωση του εισοδήματος.

«Η αναγκαιότητα να εξεταστούν προτάσεις για την αναδιάρθρωση του συστήματος υγείας είναι μεγάλη. Όσο γίνονται περιστολές στις δαπάνες υγείας χωρίς να προχωρούν μεταρρυθμίσεις δεν θα υπάρχει αποτέλεσμα» επισημαίνει ο καθηγητής Οικονομικών της Υγείας, κ. Γιάννης Κυριόπουλος, με αφορμή την συνοπτική παρουσίαση των μελετών για την κρίση και τη δημόσια υγεία στην χώρα μας μετά την ολοκλήρωση του 8ου Πανελλήνιου συνεδρίου για τη Διοίκηση, τα Οικονομικά και τις Πολιτικές Υγείας.

Ωστόσο, η υγεία εν μέσω κρίσης δεν μονοπωλεί μόνο τους Έλληνες, ειδικούς και πολίτες. Ανάλογο προβληματισμό διατυπώνουν και οι επιστήμονες από την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία. Παρά τις σημαντικές διαφορές που έχουν τα συστήματα υγείας των τεσσάρων χωρών, με την Ελλάδα να είναι ο αδύναμος κρίκος στην πρωτοβάθμια υγεία και την πρόληψη, οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στον πληθυσμό δεν παρουσιάζουν μεγάλες αποκλίσεις. Αυτό επιβάλλει, κατά τους ευρωπαίους επιστήμονες, τη διαμόρφωση κοινών στρατηγικών δράσεων και πολιτικών.

Στο πλαίσιο αυτό επιστήμονες από τις χώρες του Νότου, τις λεγόμενες PIGS, αλλά και την Ιρλανδία, στέλνουν ανοικτή επιστολή προς τους πολιτικούς ηγέτες και τις υγειονομικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σχετικά με τις επιπτώσεις της κρίσης στην υγεία των πολιτών.

Οι επιστήμονες σημειώνουν ότι η Ευρωπαϊκή Συνθήκη της Λισαβόνας αναφέρει ότι «στον καθορισμό και την εφαρμογή των πολιτικών και των δραστηριοτήτων της, η Ένωση πρέπει να λαμβάνει υπόψη της τα προαπαιτούμενα που σχετίζονται με την προαγωγή ενός υψηλού επιπέδου απασχόλησης, την εγγύηση επαρκούς κοινωνικής προστασίας, την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού και την εξασφάλιση υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης, κατάρτισης και προστασίας της ανθρώπινης υγείας».

Υπογραμμίζουν όμως την έλλειψη συστήματος παρακολούθησης των δυσμενών συνεπειών των κοινωνικοοικονομικών κρίσεων και έγκαιρης αντίδρασης σε διεθνές, εθνικό και τοπικό επίπεδο, εκτιμώντας μάλιστα ότι «αυτό το γεγονός συνιστά μια από τις πιο ατυχείς διαστάσεις της κρίσης».

Η επιστολή την οποία προσυπογράφουν εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής και ιατρικής κοινότητας των τεσσάρων χωρών, πρόκειται να αποσταλεί σε θεσμικά όργανα της Ευρώπης. Ενδιαφέρον θα είχε και μια έρευνα για την αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων στις ώρες υπό "κατοχή" λόγω του ότι οι οδηγοί δεν καταφέρνουν να έχουν το νου τους στο τιμόνι.

Ένα είναι σίγουρο. Το Μνημόνιο κατέστρεψε τις ζωές μας χωρίς να λύσει ούτε ένα από τα υποτιθέμενα προβλήματα της χώρας, αντίθετα πέτυχε οι μισοί να παραμιλάμε στο δρόμο, και οι άλλοι μισοί όταν πέφτουν για ύπνο αντί να μετράνε προβατάκια...μετράνε λογαριασμούς.

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν είναι ότι δεν είμαστε επαναστάτες. Απλά είμαστε άτυχοι που δεν είναι όπλο ο καναπές!!!


Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #78175 από KERBEROS
Παιδιά, ένας ένας οι αισιόδοξοι, μη σμπρώχνεστε...


Π. Τόμσεν: Νέες περικοπές αν δεν πατάξετε τη φοροδιαφυγή


Αυστηρό μήνυμα στέλνει ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα. “Κινδυνεύουν μισθοί και συντάξεις” αν δεν παταχθεί η φοροδιαφυγή λέει ενώ παραδέχεται οτι το Ταμείο ήταν υπεβολικά αισιόδοξο.

“Ζωτικής σημασίας” χαρακτηρίζει την πάταξη της φοροδιαφυγής ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα Πολ Τόμσεν. Σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ ο κ. Τόμσεν τονίζει πως για να αποφευχθούν περαιτέρω περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, πρέπει η κυβέρνηση να προχωρήσει στην οργάνωση της φορολογικής διοίκησης.

"Για να αποφευχθούν περαιτέρω περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, είναι απαραίτητο να προχωρήσει η κυβέρνηση στην ορθολογική οργάνωση της φορολογικής διοίκησης, καθώς και σε άλλες μεταρρυθμίσεις που είναι ζωτικής σημασίας για να στηριχτεί η επιστροφή στην ανάπτυξη, όπως για παράδειγμα οι ιδιωτικοποιήσεις" αναφέρει χαρακτηριστικά.

Κατά τον κ. Τόμσεν, τα στοιχεία που οδηγούν στην αδυναμία είσπραξης των φόρων είναι τα κεκτημένα συμφέροντα, η έλλειψη ηγεσίας και οι ανεπαρκείς πολιτικές δεσμεύσεις. Όπως αναφέρει "κατά τη διάρκεια των χρόνων, η είσπραξη φόρων επηρεάστηκε από πολλούς παράγοντες. Κεκτημένα συμφέροντα και ανεπαρκείς πολιτικές δεσμεύσεις μπλόκαραν μεταρρυθμιστικές προσπάθειες και κατά το τελευταίο έτος η έλλειψη ηγεσίας είχε επίσης αρνητικό αντίκτυπο.

Ο κ. Τόμσεν παραδέχεται πως ότι το ΔΝΤ και η Ε.Ε. αποδείχθηκαν υπερβολικά αισιόδοξοι στις προβλέψεις που είχαν εξαρχής διατυπώσει για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Τέλος, όπως υποστηρίζει, θα χρειαστεί περαιτέρω ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, προκειμένου η Ευρώπη να εκπληρώσει τη δέσμευσή της για περιορισμό του στο 110% του ΑΕΠ μέχρι το 2022.

"Η Ευρώπη πρώτη φορά αναγνώρισε ότι το χρέος της Ελλάδας δεν είναι βιώσιμο χωρίς χρηματοδοτήσεις από την Ευρώπη στη χώρα. Σημειώστε ότι η δέσμευση είναι υπό τον όρο ότι η Ελλάδα θα εφαρμόσει πλήρως το πρόγραμμα και είμαστε σίγουροι ότι θα συνεχίσει να πετυχαίνει τους προγραμματικούς της στόχους", καταλήγει.

www.newsit.gr/

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.503 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ