Κοινωνία - Οικονομία (Η Εκκλησία του Δήμου)

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #82390 από eliasger
@Στέργιο
Κρίιιιμα μωρέ τα παιδιά .

tzavars @ yahoo.gr

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #82431 από KERBEROS
New Statesman: "Υπάρχει ακόμα δημοκρατία στην Ελλάδα;"




Τι αναφέρει δημοσίευμα του περιοδικού New Statesman για τη δημοκρατία στην Ελλάδα του 2013, για την κακοποίηση των τεσσάρων συλληφθέντων και για τη Χρυσή Αυγή

Χρήστος Δεμέτης


Ο τίτλος του άρθρου του New Statesman είναι ενδεικτικός του θέματος του: "Επιλεκτική μηδενική ανοχή: εξακολουθεί να υπάρχει δημοκρατία στην Ελλάδα;". Ο συντάκτης στηλιτεύει την κυβερνητική πολιτική σε ότι αφορά το πεδίο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.


"Η κακοποίηση τεσσάρων νεαρών αναρχικών, οι οποίοι συνελήφθησαν για ληστεία σε τράπεζα, στα χέρια της αστυνομίας αποδεικνύει ότι είναι ώρα να απευθυνθεί κανείς στον κυβερνητικό συνασπισμό όπως του αρμόζει: ως ένα ακροδεξιό αυταρχικό σχήμα", αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Γίνεται επίσης αναφορά στην επιχείρηση Ξένιος Ζευς, επισημαίνοντας ότι "από τους 73.100 ανθρώπους οι οποίοι συνελήφθησαν συνολικά, μόνο σε 4.352 απευθύνθηκαν κατηγορίες".

Σύμφωνα με τον Γιάννη Μπαμπούλια, που υπογράφει το άρθρο, "ο κυβερνητικός συνασπισμός έχει πλέον να αντιμετωπίσει τις καταγγελίες για βασανισμούς κρατουμένων και τη σχέση της αστυνομίας με τη Χρυσή Αυγή, την ίδια ώρα που η εξεταστική για τη "λίστα Λαγκάρντ" είναι σε εξέλιξη και η κυβέρνηση προωθεί το νέο φορολογικό".

"Μέτωπο κατά του αναρχικού χώρου"

"Ο τρόπος με τον οποίο ανοίγει η ατζέντα αυτού του ζητήματος αποκαλύπτει κάτι πολύ βασικό. Αυτή η κυβέρνηση αναγνωρίζει τους αναρχικούς και τον ΣΥΡΙΖΑ ως τους βασικούς αντιπάλους της στην πολιτική σκηνή", αναφέρεται παρακάτω.

"Με την εισβολή στις καταλήψεις, όπως στη Βίλα Αμαλίας, η κυβέρνηση έκανε ακόμα μια χάρη στη Χρυσή Αυγή, τα μέλη της οποίας επιτίθενται ανοιχτά σε ανθρώπους χωρίς όμως συνέπειες. Οι καταλήψεις είχαν σταθεί εμπόδιο στις δραστηριότητες των νεοναζί".

"Τα βασανιστήρια, που παραβιάζουν το Σύνταγμα και τα ανθρώπινα δικαιώματα, θυμίζουν στους Έλληνες την περίοδο της Χούντας", γράφει το New Statesman, σχολιάζοντας τον ξυλοδαρμό των τεσσάρων συλληφθέντων για τις ληστείες στη Κοζάνη.

"Είναι καθήκον όλων μας να εκθέσουμε και να σταματήσουμε τις συνεργασίες με αυτούς που δεν διστάζουν να αγνοήσουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα, να αρνηθούμε μια καθαρά φασιστική αστυνομία και όλους αυτούς που δεν βλέπουν ρατσιστικά κίνητρα όταν μέλη της Χρυσής Αυγής δολοφονούν ανθρώπους στη μέση του δρόμου.

Είναι καιρός να ζητήσουμε την παραίτηση του Νίκου Δένδια και κάθε υπουργού με την ίδια νοοτροπία.

Αν δεν θέλουμε να δούμε περισσότερα παιδιά γεμάτα με οργή και θυμό, με όπλα στο χέρι ενάντια στο σύστημα, που μετατρέπει ανθρώπους σε γρανάζια που δουλεύουν για ψίχουλα και βασανίζει όσους αρνούνται να συμμορφωθούν με αυτό, τότε ήρθε η ώρα να μιλήσουμε και να πούμε τι ακριβώς είναι η ελληνική κυβέρνηση:

Μια ακροδεξιά αυταρχική ομάδα, καλυμμένη με ένα λεπτό πέπλο φιλοευρωπαϊκού φιλελευθερισμού. Το να αρνηθούμε να την αναγνωρίσουμε ως οτιδήποτε άλλο είναι υποχρέωση για τον καθένα μας", καταλήγει το άρθρο.

Πηγή: New Statesman

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #82434 από KERBEROS
"Πόσο μακριά είναι μια Χούντα στην Ελλάδα;"



"Όποιος νομίζει ότι η όλο και πιο ανεξέλεγκτη κοινωνική, οικονομική και πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα θα έχει καλή έκβαση ονειρεύεται. Δεν υπάρχει αξιόπιστο σχέδιο ανάκαμψης" λέει άρθρο της Huffington Post με τίτλο: "Ελλάδα: Πόσο απέχει η χούντα;".

Το άρθρο που υπογράφει ο Bill Frezza, ο οποίος επίσης αρθρογραφεί στο Forbes, περιγράφει την κατάσταση στη χώρα μας με εξαιρετικά μελανά χρώματα και υποστηρίζει ότι αργά η γρήγορα η μεσαία τάξη που πλήττεται βάναυσα θα αναζητήσει ασφάλεια σε κάποιο ακραίο μόρφωμα που θα καταλάβει δια της βίας την εξουσία.

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, η απελπισία είναι διάχυτη, το ίδιο και η αίσθηση ότι η χώρα διαλύεται με τα αριστερά και δεξιά κόμματα να υιοθετούν όλο και πιο ακραία ρητορική καλύπτοντας το κενό που άφησε το χωρίς κύρος πλέον και υπό κατάρρευση κέντρο.

Το άρθρο αναφέρεται στα πρωτοσέλιδα του ελληνικού Τύπου όπου βρίσκουμε φαινόμενα διάλυσης και παράνοιας.

Ένα από αυτά: το γεγονός ότι αποψιλώνονται δάση γιατί ο κόσμος δεν μπορεί να αγοράσει πετρέλαιο του οποίου η τιμή εκτοξεύτηκε, πράγμα που με τη σειρά του οδήγησε στο να δημιουργηθεί "τρύπα" στον προϋπολογισμό, καθώς το κράτος δεν εισέπραξε όσα περίμενε από τις πωλήσεις του.

Μιλά για την επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου της μεσαίας τάξης, την αύξηση των αυτοκτονιών, την ύφεση, την ανεργία, την τρομοκρατία που σηκώνει και πάλι το "κεφάλι "της, τις επιθέσεις σε αλλοδαπούς από ακροδεξιές συμμορίες και όλα αυτά τα φαινόμενα που είναι πια γνωστά σε όλο τον κόσμο για την Ελλάδα.

Ο αρθρογράφος - χρησιμοποιώντας ο ίδιος στερεότυπα - αναφέρει ότι ο ελληνικός χαρακτήρας έχει αρκετές αντιθέσεις.

Από τη μία πλευρά η καρικατούρα του τεμπέλη φοροφυγά που πίνει ούζο με τους φίλους στην ταβέρνα, ενώ εισπράττει μισθό για μία δουλειά που δεν κάνει και στην οποία τον διόρισε ο θείος του.

Από την άλλη οι Έλληνες που επαίνεσε ως και ο Χίτλερ για το πνεύμα αντίστασής τους στη γερμανική επέμβαση λέγοντας σύμφωνα με το άρθρο: "Χάρη της ιστορικής αλήθειας πρέπει να ομολογήσω ότι από όλους όσους μας αντιστάθηκαν κανείς δεν πολέμησε με τόση τόλμη και με μεγαλύτερη περιφρόνηση του θανάτου".

Πρόκειται για έναν ευμετάβλητο συνδυασμό, αναφέρει ο κ. Ρέζα.

Η πίεση αυξάνεται όσο το ρολόι μετρά μέχρι την επόμενη δόση, πράγμα που θα σταματήσει μόλις οι δανειστές καταλάβουν πως οι υποσχέσεις των κυβερνήσεων έχουν τόσο κύρος όσο αυτές της Πηνελόπης στους μνηστήρες, σύμφωνα με τον αρθρογράφο που αναρωτιέται αν θα οδηγηθούμε σε ένοπλη σύγκρουση μεταξύ των άκρων.

Και καταλήγει: "Σε πόσο χρόνο η τρομοκρατημένη και πληγωμένη μεσαία τάξη θα στηρίξει μία χούντα που θα υποσχεθεί ασφάλεια; Κάποιος θα πρέπει να διασφαλίσει στην τάξη όταν τα γερμανικά χρήματα τελειώσουν γιατί η Γερμανία δεν θα στείλει στρατιώτες να αποκαταστήσουν την ειρήνη".

www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=%CF%87%CE...zyNH4vA1Wk9NZhZcJX6g

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...
Last edit: 11 Χρόνια 4 Μήνες πριν by KERBEROS.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #82455 από stergiosbik
ΝΔ: "Προκλητική η πρόταση στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ να χρησιμοποιείται η "μακεδονική" γλώσσα"

Προκλητική χαρακτηρίζει η Νέα Δημοκρατία την πρόταση του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσου Θεοδωρίδη, να χρησιμοποιείται η «μακεδονική γλώσσα» στα ελληνικά δικαστήρια.

Η ΝΔ αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της:

«Ο στενός συνεργάτης του κ. Τσίπρα και μέλος της Επιτροπής Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Θεοδωρίδης ζητά προκλητικότατα, με ανάρτησή του στο facebook, να χρησιμοποιείται η “Μακεδονική”, όπως την αποκαλεί, γλώσσα στα ελληνικά δικαστήρια.

Ο κ. Τσίπρας θα τοποθετηθεί, επιτέλους, για το ζήτημα ή θα ακολουθήσει την πάγια στρατηγική του, της στρουθοκαμήλου; Αν δεν τον αποπέμψει άμεσα, σημαίνει ότι συμφωνεί με την “πρότασή” του και πως πρόκειται για θέση του κόμματος του.

Σε κάθε περίπτωση, η μη αποδοκιμασία των απόψεων του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ προσφέρει γελοία επιχειρήματα στους Σκοπιανούς, ιδιαίτερα όταν τέτοιες απαράδεκτες θέσεις εκφράζονται επισήμως από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Τι εκπληξη!!!
Ειναι ποτε δυνατον να ειπε τετοιο πραγμα;
;)

Δεν είναι ότι δεν είμαστε επαναστάτες. Απλά είμαστε άτυχοι που δεν είναι όπλο ο καναπές!!!


Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #82616 από stergiosbik
Σήκωσε πανό «Και οι Αστυνομικοί έχουν μάνες» και γιουχαϊστηκε από αναρχικούς

Ένταση προκλήθηκε πριν από λίγο στα δικαστήρια της Κοζάνης όταν μητέρα Αστυνομικού σήκωσε πανό με το οποίο εκδήλωσε την διαμαρτυρία της για την συμπεριφορά κατά των Αστυνομικών.

Το πανό έγραφε «Και οι Αστυνομικοί έχουν μάνες» και η συγκεκριμένη γυναίκα ήθελε να διαμαρτυρηθεί με το δικό της τρόπο απέναντι στις μητέρες των ληστών του Βελβεντού.
www.iefimerida.gr/news/89546/%CF%83%CE%A...%CF%82#ixzz2K7eDCZpr

!

Χιλια μπραβο σου κυρια μου!!! :cheer:
Απαντησες με τον καλυτερο τροπο στα αποβρασματα της κοινωνιας μας! ;)

Δεν είναι ότι δεν είμαστε επαναστάτες. Απλά είμαστε άτυχοι που δεν είναι όπλο ο καναπές!!!


Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": stoikon, alex_nous, Grecu_, ΤΟΡΝΑΔΟΡΟΣ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #83111 από KERBEROS
Υστέρηση 7% στα έσοδα του προϋπολογισμού


Πτώση 7% σε σχέση με τον στόχο που είχε τεθεί κατέγραψαν τα έσοδα του προϋπολογισμού τον Ιανουάριο. Σε σύγκριση, δε, με τον Ιανουάριο του 2012 σημείωσαν πτώση 16%.

Αν και τα τελικά στοιχεία για την πορεία των εσόδων τον Ιανουάριο αναμένεται να δοθούν την προσεχή Δευτέρα στη δημοσιότητα τα προκαταρκτικά στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών δείχνουν πως τα καθαρά έσοδα τον Ιανουάριο ήταν μειωμένα κατά 305 εκατ. ευρώ σε σχέση με το στόχο που είχε τεθεί και διαμορφώθηκαν σε 4,052 δισ. ευρώ (έναντι στόχου 4,357 δισ. ευρώ).

Λόγω της αυξημένης παρακράτησης σε μισθούς και συντάξεις οι εισπράξεις από τους φόρους στα εισοδήματα ήταν αυξημένες, ωστόσο σημαντική υποχώρηση κατέγραψαν τα έσοδα από τον ΦΠΑ λόγω της κατακόρυφης πτώσης της κατανάλωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισπράξεις από τον ΦΠΑ ήταν 15% χαμηλότερες τον Ιανουάριο σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

Η πτώση των εσόδων από τον ΦΠΑ οφείλεται κυρίως στην μειωμένη κατανάλωση καυσίμων κα ειδικά του πετρελαίου θέρμανσης, αλλά και στο ότι πολλοί επιτηδευματίες έχουν σταματήσει να υποβάλλουν περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ.

tvxs.gr/news/ellada/ysterisi-7-sta-esoda-toy-proypologismoy


Ας ετοιμαζόμαστε σιγά σιγά για νέα μέτρα την άνοιξη. Η ρήτρα το λέει καθαρά: υστέρηση εσόδων = νέα μέτρα.
Καλά τα ευχολόγια και οι οραματισμοί, καλή η ελπίδα και η προσμονή μιας καλύτερης ημέρας, η πραγματικότητα ωστόσο είναι αμείλικτη.
Εθελοτυφλούμε όταν αρνούμαστε να αντιληφθούμε ότι η βάρβαρη λιτότητα είναι μια αχόρταγη μαύρη τρύπα που καταπίνει οποιεσδήποτε θυσίες κι αν κάνουμε.
Εθελοτυφλούμε όταν πιστεύουμε αφελώς ότι η αλλαγή της νοοτροπίας μας και μόνο είναι ικανή να αλλάξει τα πράγματα.
Εθελοτυφλούμε όταν βαυκαλιζόμαστε ότι η οικονομία λειτουργεί με αυτόματο πιλότο και άρα μετά από την ύφεση έρχεται αναγκαστικά η ανάπτυξη. Λες και γνωρίζουμε, οι αδαείς, πού θα καταλήξει η κατρακύλα.
Εθελοτυφλούμε όταν υποστηρίζουμε ότι θα καταφέρουμε για άλλη μια φορά να ορθοποδήσουμε χάρη στις ξεχωριστές μας ικανότητες (λαϊκός μύθος αιώνων).
Εθελοτυφλούμε όταν αρνούμαστε να παραδεχτούμε ότι έχουμε καταντήσει ένα εξαθλιωμένο προτεκτοράτο. Και τα προτεκτοράτα δε σηκώνουν κεφάλι ποτέ...

Όσο, λοιπόν, κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, μακάριοι και αιθεροβατούντες, τόσο κάποιοι τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση.
Καληνύχτα μας!

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.332 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ