Κοινωνία - Οικονομία (Η Εκκλησία του Δήμου)

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #83285 από KERBEROS
Εμετικοί για άλλη μια φορά...


Στο πολυιατρείο, στο Πέραμα

Επίθεση της Χρυσής Αυγής στους Γιατρούς του Κόσμου



Ήταν γύρω στις 12 το μεσημέρι, όταν 60 με 70 μέλη της Χρυσής Αυγής βρέθηκαν έξω από το πολυιατρείο των Γιατρών του Κόσμου στο Πέραμα, φωνάζοντας συνθήματα και προκαλώντας τον τρόμο στους περίπου 50 ηλικιωμένους ασθενείς που βρίσκονταν εκείνη την ώρα μέσα στο ιατρείο.

«Ήταν μια ευθεία επίθεση από τη Χρυσή Αυγή προς τους Γιατρούς του Κόσμου», δηλώνει στο protothema.gr ο πρόεδρος των ΓτΚ, Νικήτας Κανάκης. Σύμφωνα με τον ίδιο, είχε προηγηθεί παρέμβαση των Χρυσαυγιτών στη λαϊκή της περιοχής, όπου βρίσκονταν και μικροπωλητές.

«Είναι προφανές», λέει ο κ. Κανάκης, «πως πέρασαν επί τούτου από το πολυιατρείο, για να στείλουν το μήνυμα τους και για να μας πουν : ΄΄Σας βλέπουμε΄΄. Δε νιώθουν, προφανώς, άνετα με τους Γιατρούς του Κόσμου, αφού εδώ και χρόνια έχουμε ξεκαθαρίσει ότι δεν κάνουμε διακρίσεις, καθώς επίσης έχουμε πολλές φορές πει ότι τασσόμαστε ενάντια στη ρατσιστική βια». Και συνεχίζει: «Εχουμε θορυβηθεί με αυτό που συνέβη. Δεν ήμασταν καν στον δρόμο τους. Ήρθαν εσκεμμένα».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Γιατρών του Κόσμου οι ασθενείς που βρέθηκαν αντιμέτωποι με τα μέλη της Χρυσής Αυγής, ενώ αρχικά τρομοκρατήθηκαν, δήλωσαν έτοιμοι να αποκρούσουν την όποια κίνηση των ακροδεξιών, και να υποστηρίξουν το πολυιατρείο.

Θυμίζουμε πως «καταφύγιο» στο πολυιατρείο του Περάματος βρίσκουν ανασφάλιστοι, άποροι, άστεγοι, άνεργοι, αλλοδαποί, οι οποίοι δέχονται δωρεάν ιατροφαρμακευτική υποστήριξη, τρόφιμα και ρούχα.

www.protothema.gr/greece/article/?aid=255900

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #83869 από KERBEROS
Τι δαπάνες έκοψαν τα νοικοκυριά;


Πώς αντιμετωπίζουν τα ελληνικά νοικοκυριά την κρίση; Φυσικά με μείωση των δαπανών για τις ανάγκες τους.

Σύμφωνα με έρευνα, οι Έλληνες καταναλωτές «έκοψαν» σε ποσοστό που αγγίζει το απόλυτο νούμερο την διασκέδαση, και το φαγητό έξω. Η Μείωση φτάνει στο 93%. Η ταβέρνα, και το εστιατόριο έγινε για τους λίγους. Το αυξημένο ΦΠΑ, αλλά και η ακρίβεια, καταστούν αδύνατη την διασκέδαση.

Καθημερινά πολλά σπίτια μένουν χωρίς ρεύμα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι σε ποσοστό 69,8% αφήνουν απλήρωτους τους λογαριασμούς. Η μεγαλύτερη όμως ντροπή για την πολιτεία, έτσι όπως κατάντησε αυτόν τον λαό, είναι να μην μπορεί να ζεσταθεί μέσα στο ίδιος του το σπίτι. Η αύξηση των τιμών των καυσίμων, είχε σαν αποτέλεσμα την κατακόρυφη ζήτηση πετρελαίου. Έτσι οι καταναλωτές, μετά το φαγητό σε κάποιο εστιατόριο, κόβουν και την θέρμανση σε ποσοστό που φτάνει 83,2%.

Η κίνηση στους δρόμους έχει μειωθεί αισθητά. Η βενζίνη είναι ακριβή, η ανεργία μεγάλη, με αποτέλεσμα, οι καταναλωτές να έχουν μειώσει τις μετακινήσεις τους σε ποσοστό 79,4% . Σύμφωνα με τον πίνακα που δημοσίευσε ο ελεύθερος τύπος, οι καταναλωτές μείωσαν σε ποσοστό 69,7% τα είδη διατροφής, 5,2% τα ποτά και τα τσιγάρα, ενώ οι μειώσεις σε φάρμακα και περικοπές στην υγεία φτάνει το 26,9%.

Εκεί που ακόμη οι Έλληνες δεν έκοψαν, ή έκοψαν περιορισμένα είναι η εκπαίδευση, καθώς οι μειώσεις φτάνουν στο 14,7%.

www.briefingnews.gr/oikonomia/item/43694

Από τα παραπάνω βγαίνει ένα καίριο συμπέρασμα:

Ας με συγχωρήσετε για το άκομψο παράδειγμα!
Η οπτική μας για την κρίση εξαρτάται απολύτως από το βαθμό που το αυγό έχει εισχωρήσει στον πισινό του καθενός μας! :blush:

Όταν έχεις αναγκαστεί απλώς σε μερικές περικοπές, είσαι κατά βάσιν αισιόδοξος.

Όταν, για να μπορείς να εξασφαλίσεις για τα παιδιά σου τα στοιχειώδη, στερείσαι εσύ οτιδήποτε σε καθιστά πολιτισμένο άνθρωπο, τότε είσαι απαισιόδοξος.

Όταν εσύ και η οικογένειά σου στερείστε πλέον σε μικρό ή μεγάλο βαθμό τα στοιχειώδη, τότε είσαι οργισμένος.

Ο βαθμός, λοιπόν, εισχώρησης του αυγού :blush: παίζει ρόλο καθοριστικό στην αντίληψη των πραγμάτων!

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...
Last edit: 11 Χρόνια 4 Μήνες πριν by KERBEROS.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #83887 από KERBEROS
H παρακμή της Ελλάδας σε ασπρόμαυρο φόντο στην Global Post


www.seleo.gr/index.php?option=com_conten...d=74:sites&Itemid=54

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #84847 από KERBEROS
Του Νίκου Κιάου από την Εφημερίδα των Συντακτών της 5/11/2012

Το ατού είναι εκείνο το χαρτί της τράπουλας που κερδίζει όλα τα άλλα. Ένα τέτοιο χαρτί "πρόσφεραν" οι ιθύνοντες της Κίνας στην Ελλάδα για να το παίξει στο παιχνίδι με τους εταίρους δανειστές, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ΔΝΤ. Πως το πρόσφεραν; Ο Κινέζος πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πριν από ένα μήνα στην καγκελάριο της Γερμανίας ότι, αν η ευρωζώνη δεν κρατήσει την Ελλάδα στους κόλπους της, τότε η χώρα του θα πουλήσει αμέσως όλα τα ευρωπαϊκά χρεόγραφα που κατέχει.
Ακόμη της τόνισε ότι η Κίνα έχει κάνει στην Ελλάδα επενδύσεις 30 δισ ευρώ, με την προοπτική να κάνει κι άλλες, ύψους 40 δισ., στην Ευρώπη. Μην προχωρείτε της είπε, σε έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, διότι διαφορετικά υπάρχει σαφέστατο πρόβλημα με τις γερμανικές επενδύσεις και τα χρεόγραφα στην Κίνα.
Τα ελληνικά ΜΜΕ σιώπησαν ή, καλύτερα, απέκρυψαν την απειλή που διατύπωσε το Πεκίνο στη Γερμανία. Όχι όλα. Μόνο στο "Βήμα" της 21ης

Οκτωβρίου ο Ν. Χειλάς έγραψε: "Την Πέμπτη (18 -10 -2012) στην γερμανική Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Αριστερά (Die Linke) Γκρέγκορ Γκίζι αποκάλυψε την απειλή της Κίνας ότι θα πουλήσει αμέσως όλα τα ευρωπαϊκά της χρεόγραφα αν η ευρωζώνη δεν κρατήσει την Ελλάδα στις γραμμές της".
Ό,τι δεν διαβάσαμε ή δεν ακούσαμε ή δεν είχαν στην Ελλάδα, το "πρόσφεραν" οι Γερμανοί. Το περιοδικό "Stern" στις 11/10/12 αναφέρθηκε στην απειλή που διατύπωσε ο Κινέζος πρωθυπουργός, έτσι έγινε η μεταστροφή στη στάση της κας Μέρκελ απέναντι στην Ελλάδα και παρατήρησε : "Είναι το ατού της Ελλάδας και δεν το εκμεταλλεύονται".
Μετά την κα Μέρκελ, ο κ. Σόϊμπλε στις 14/10/12 δήλωσε στη Σιγκαπούρη ότι "η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει". Επέστρεφε από το Τόκιο, από τη σύνοδο του ΔΝΤ και τις επαφές με Κινέζους και άλλους... Η μεταστροφή της καγκελαρίου εκφράστηκε και στη γερμανική Βουλή, με τους θερμούς επαίνους προς την "μεταρρυθμιστική θέληση" της Κυβέρνησης Σαμαρά, ενώ ο ηγέτης της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης της Βαυαρίας, που ήταν υπέρ της εξόδου της Ελλάδας, τώρα χαμογελούσε αμήχανα..
Στις 17/10/12 το ίδρυμα Μπέρτελσμαν, από τα πλέον σοβαρά στη Γερμανία, σε έκθεσή του ανέφερε ότι η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη στοιχίζει , κατά το καλύτερο σενάριο, 615δισ. ευρώ στη Γερμανία και κατά το χειρότερο 17 τρισ. ευρώ παγκοσμίως.
Το "πασλ" ή το καρέ συμπληρώνεται με τη δήλωση του επικεφαλής της Unicredit Bank, Τ. Βίμε, στο"Βήμα": "Δεν ξέρω καν ένα σοβαρό τραπεζίτη που θα ήθελε να πετάξει τη χώρα από την ευρωζώνη. Το αντίθετο μάλιστα, φοβόμασταν μάλιστα, ότι η Ελλάδα θα αποφάσιζε από μόνη της την 'εξοδο".
Κατά τα άλλα, ακούμε συνεχώς στην Αθήνα από τους τρεις Κυβερνητικούς εταίρους και από ραδιόφωνα, τηλεοράσεις κι εφημερίδες για "διαπραγματεύσεις". Κι όμως το "ατού", που λέει το "Stern", μένει αναξιοποίητο. Ανικανότητα, ολιγωρία, υποταγή, χαμένη ευκαιρία; Ας ερμηνεύσει όπως νομίζει κανείς τη στάση.

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": alex_nous

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #84943 από stergiosbik
Ο κατώτερος μισθός είναι ακόμη υψηλός, κατά τον γγ του υπουργείου Οικονομικών

news.in.gr/economy/article/?aid=1231234927

Ki εμεις καθομαστε κ δεν εχουμε παρει ακομα τα οπλα. :angry:
Αντε στο διαολο γαμ..νοι.
Πρεπει να εκτελεστειτε με συνοπτικες διαδικασιες!

Δεν είναι ότι δεν είμαστε επαναστάτες. Απλά είμαστε άτυχοι που δεν είναι όπλο ο καναπές!!!


Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #84958 από tas
Από δημοσίευμα τον Νοέμβριο του 2012, για να ξέρουμε και ποιοι είναι αυτοί που θεωρούν υψηλό τον βασικό μισθό των 550 ευρώ...


Ανατροπές και στους Γενικούς Γραμματείς υπουργείων φέρνει το νέο μνημόνιο, με το οποίο "ψαλλιδίζονται" οι αποδοχές τους.
Έτσι, υπό την προϋπόθεση ότι σήμερα η Βουλή θα ψηφίσει τα μέτρα, από 1/1/2013 ο βασικός μηνιαίος μισθός του Γενικού Γραμματέα Υπουργείου αλλά και του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης θα διαμορφώνεται στις 3.450 ευρώ. (ο βασικός, ΣΥΝ το επίδομα θέσης, ΣΥΝ τα έξοδα παράστασης).
Αντίστοιχα ο βασικός μισθός του Ειδικού Γραμματέα Υπουργείου θα διαμορφωθεί από τη νέα χρονιά στις 3.000 ευρώ.
Σήμερα, ο βασικός μισθός του Γενικού Γραμματέα ανέρχεται σε 3.700 ευρώ και "κλειδώνει" στις 5.000 ευρώ, εάν προστεθεί το επίδομα θέσης (1.000 ευρώ) και τα έξοδα παράστασης (300 ευρώ)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.396 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ