Επικαιρότητα (Θέρμανσης - Ενέργειας - Οικολογία​ς)

Περισσότερα
11 Χρόνια 8 Μήνες πριν #31313 από KERBEROS
ΠΩΣ ΘΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΕΙΤΕ εάν δικαιούστε Επίδομα θέρμανσης !


Με μία ηλεκτρονική αίτηση που θα υποβάλλουν οι πολίτες στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα πληροφορούνται αυτόματα αν δικαιούνται ή όχι να λάβουν επιστροφή φόρου ύψους 330 ευρώ ανά χίλια λίτρα πετρελαίου που προορίζεται για τη θέρμανση της κύριας κατοικίας τους.

Στη συνέχεια και μόλις λάβουν το "πράσινο" φως από το υπουργείο Οικονομικών ότι πληρούν τα εισοδηματικά, οικογενειακά, κοινωνικά και γεωγραφικά κριτήρια, θα τους γνωστοποιείται ένας κωδικός αριθμός πρωτοκόλλου που θα αντιστοιχεί στο συνολικό αριθμό των λίτρων για τα οποία δικαιούνται να λάβουν επιστροφή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης.

Σύμφωνα με το "Βήμα", οι πολίτες όταν θα καλούν την εταιρεία που θα τους προμηθεύσει με το πετρέλαιο για τη θέρμανσή τους θα της γνωστοποιούν τον ειδικό αριθμό πρωτοκόλλου που τους έχει χορηγήσει η ειδική εφαρμογή της ΓΓΠΣ.

Στη συνέχεια θα πληρώνουν το πετρέλαιο με το σύνολο του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, δηλαδή με τα 330 ευρώ ανά χίλια λίτρα συν ΦΠΑ και στη συνέχεια το υπουργείο Οικονομικών θα πιστώνει τη διαφορά του φόρου το αργότερο μέσα σε 10 ημέρες στον τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου που τον έχει αναγράψει στην αρχική αίτηση επιστροφής.

Η διαδικασία αυτή θα οριστικοποιηθεί πλήρως τις επόμενες ημέρες, καθώς ακόμη δεν έχει βρεθεί η χρυσή τομή για τους ενοικιαστές και τους ιδιοκτήτες διαμερισμάτων πολυκατοικιών.

Δεν έχει γίνει σαφές, δηλαδή, πώς θα επιστρέφεται ο φόρος όταν σε μία πολυκατοικία είναι ένας ή δύο δικαιούχοι και υπόλοιποι θα επιβαρυνθούν με το σύνολο του φόρου.
Το υπουργείο Οικονομικών θα περιλαμβάνει στην απάντησή του προς τον αιτούντα τον αριθμό των λίτρων που δικαιούται επιστροφής φόρου.

Έτσι θα γνωρίζει ότι μέχρι ένα συγκεκριμένο αριθμό λίτρων δεν θα πληρώσει παραπάνω φόρο, ενώ για κάθε λίτρο που θα καταναλώνει επιπλέον θα επιβαρύνεται σημαντικά.
Εισοδηματικά κριτήρια για την επιστροφή φόρου.

Η επιλογή για το αν κάποιος δικαιούται ή όχι επιστροφή φόρου θα γίνεται κυρίως με εισοδηματικό κριτήρια που για οικογένεια χωρίς παιδιά θα είναι περίπου 15.000 ευρώ, ενώ για όσους έχουν παιδιά υπάρχει πρόταση το κριτήριο να αυξάνεται 5.000 ευρώ ανά κάθε παιδί. Όσοι έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα πάνω από 30.000 ευρώ δεν θα δικαιούνται επιδότηση.

Επιπλέον και σε συνδυασμό με το εισοδηματικό κριτήριο, επίδομα θα λαμβάνουν όσοι έχουν πρώτη κατοικία έως 120 τ.μ. αντικειμενικής αξίας έως 150.000 ευρώ.
Παράλληλα, η ελληνική επικράτεια έχει χωριστεί σε τέσσερις γεωγραφικές ζώνες μέσω των οποίων θα καθοριστούν τα λίτρα πετρελαίου για τα οποία θα δίνεται επιστροφή φόρου.

Διαφορετική ανώτερη κατανάλωση θα θεσπιστεί για όσους ανήκουν στην Α΄ζώνη (Κοζάνη, Γρεβενά, Καστοριά, Φλώρινα και Δράμα) και διαφορετική για εκείνους που ζουν στην Β ζώνη (Υπόλοιποι νομοί Μακεδονίας, Θράκη, Ήπειρο, Θεσσαλία, Ευρυτανία και Αρκαδία) ή τη Γ΄ζώνη (Υπόλοιποι νομοί Στερεάς Ελλάδας, Κορινθίας, Ηλείας) ή τέλος στη Δ΄ζώνη (Αχαΐα, Λακωνία, Αργολίδα, Μεσσηνία και Νησιωτική Ελλάδα).


www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&f...w-J2OEqCYqsffU9Yoerg

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 8 Μήνες πριν #31336 από KERBEROS
Στον αέρα η "πρεμιέρα" του πετρέλαιου θέρμανσης, ελλείψεις ίσως και στο κίνησης...


Προχειρότητα "αλά ελληνικά" χαρακτηρίζει την εφαρμογή από το υπουργείο Οικονομικών του νέου συστήματος διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης με τον αυξημένο φόρο, όπως προκύπτει από το αλαλούμ που επικρατεί τα τελευταία 24ωρα γύρω από το θέμα.

Μία μόλις εργάσιμη πριν την προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου "πρεμιέρα" του πετρελαίου, και ουδείς μπορεί να πει με βεβαιότητα αν η διάθεσή του θα ξεκινήσει στις αρχές της εβδομάδας ή την Τρίτη.

Κι αυτό καθώς από προχθες το υπουργείο Οικονομικών έχει ενημερώσει τις εταιρείες εμπορίας ότι η ρύθμιση για την εξίσωση των φόρων στους δύο τύπους πετρελαίου θα κατατεθεί υπό μορφή τροπολογίας στη Βουλή το πρωί της Δευτέρας, (γύρω στις 11 πμ), την ίδια δηλαδή ημέρα που ξεκινά και η διακίνησή του.

Χθες ο Σύνδεσμος Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδος (ΣΕΕΠΕ) έστειλε επιστολή προς τον υφυπουργό Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη ότι κάτι τέτοιο θα δημιουργήσει πρόβλημα στην αγορά, με το σκεπτικό ότι αν η τροπολογία κατατεθεί Δευτέρα το πρωί, δεν θα καταστεί δυνατό να εκτελωνιστούν καύσιμα, και δεν θα γίνουν παραδόσεις, όχι μόνο στο πετρέλαιο θέρμανσης αλλά ούτε και στο ντίζελ κίνησης.

Κι αυτό γιατί καμία εταιρεία δεν πρόκειται να εκτελωνίσει τα συγκεκριμένα καύσιμα το πρωί της Δευτέρας από τα διυλιστήρια, αφού θα εκκρεμεί η ψήφιση της τροπολογίας. Σε αυτή την περίπτωση ούτε στη διάρκεια της ημέρας θα προλάβουν να γίνουν εκτελωνισμοί, αφού το ωράριο των τελωνειακών σταματά στις 2 το μεσημέρι…

Μαραθώνια σύσκεψη...

Το σίριαλ συνεχίστηκε χθες το μεσημέρι με μια μαραθώνια σύσκεψη υπηρεσιακών στο υπουργείο υπό τον κ. Μαυραγάνη, (βρισκόταν σε εξέλιξη μέχρι τις 9 το βράδυ) προκειμένου να εξεταστεί κατά πόσο είναι δυνατόν η τροπολογία να κατατεθεί σήμερα. Μέχρι αργά χθες δεν είχε βρεθεί λύση (άγνωστο γιατί), και η απάντηση από το υπουργείο ήταν πως "η τροπολογία θα κατατεθεί εγκαίρως, άλλωστε δεν θα υπάρξει πρόβλημα καθώς η αγορά γνωρίζει εδώ και καιρό ότι θα εξισωθούν οι φόροι" !

"Η αγορά το γνωρίζει, το θέμα είναι ότι αν το γνωρίζουν και οι τελωνειακοί, που χωρίς την οριστική ρύθμιση, εκτελωνισμούς δεν κάνουν", σχολίαζαν αργά χθες το βράδυ στελέχη εταιρειών.

Και χωρίς ντίζελ κίνησης…

Το άλλο θέμα είναι ότι επειδή βάσει του νόμου, η περίοδος διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης ξεκινά κάθε χρόνο στις 15 Οκτωβρίου, η ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών θα έχει αναγκαστικά αναδρομική ισχύ, δηλαδή από τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Αυτό σημαίνει ότι όσοι οδηγοί ταξί, φορτηγών, λεωφορείων και μεταφορείς, αλλά και βιοτεχνίες και επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν ντίζελ κίνησης, προμηθευτούν το συγκεκριμένο καύσιμο από τα ξημερώματα της Δευτέρας μέχρι και να ψηφισθεί η ρύθμιση, θα το αγοράσουν με "φουσκωμένη" τιμή, αφού με την εξίσωση ο σημερινός ψηλός φόρος, και η τιμή του θα πέσουν.

Διότι, όπως έχει αποφασιστεί εδώ και καιρό, ο φόρος του ντίζελ πέφτει από τα 412 στα 330 ευρώ/ 1000λίτρο, όπου και "εξισώνεται" με τον φόρο του θέρμανσης που ανεβαίνει από τα 60 στα 330 ευρώ/1000λίτρο. Πέραν δηλαδή της αύξησης στη τιμή του θέρμανσης στα 1,35-1,40 ευρώ, η εξίσωση φέρνει μείωση της τιμής στο ντίζελ από τα 1,53 ευρώ σήμερα στα 1,45 ευρώ περίπου.

Τα πρατήρια έχουν σταματήσει εδώ και ημέρες τις παραγγελίες

Ήδη, ενόψει της επικείμενης μείωσης του φόρου στο ντίζελ κίνησης, άρα και της τιμής του, τα πρατήρια έχουν σταματήσει τις παραγγελίες τις τελευταίες ημέρες. Διότι διαφορετικά θα βρεθούν από Δευτέρα να έχουν αγορασμένες ποσότητες ντίζελ σε τιμή πολύ υψηλότερη απ’ αυτήν που θα ισχύει. Σαν αποτέλεσμα των παραπάνω, κύκλοι της αγοράς δεν αποκλείουν ως τη Δευτέρα τα αποθέματα ντίζελ σε πολλά πρατήρια να έχουν εξαντληθεί.

Στο παιχνίδι και οι πρατηριούχοι

Τα παραπάνω δείχνουν αν μη τι άλλο, πως αν η δημόσια διοίκηση δυσκολεύεται να εφαρμόσει τα απλά, δεν έχει καμία τύχη στα πιο δύσκολα που έρχονται. Το σίριαλ κλείνει –για την ώρα- με την προγραμματισμένη για σήμερα συνάντηση των εκπροσώπων των πρατηριούχων με τον κ. Μαυραγάνη. Οι πρώτοι ζητούν να μην εξισωθούν οι φόροι και έχουν απειλήσει ότι θα "απέχουν" από τις παραδόσεις πετρελαίου, αν δεν ικανοποιηθεί το αίτημά τους, που είναι η εφαρμογή του συστήματος εισροών- εκροών καυσίμων σε όλα τα στάδια της εφοδιαστικής αλυσίδας, και όχι μόνο στα πρατήρια. Την Τετάρτη ο κ. Μαυραγάνης τους είχε υποσχεθεί ότι βλέπει θετικά το αίτημά τους, ανανέωσε ωστόσο τη συνάντησή μαζί τους για σήμερα, με το επιχείρημα ότι δεν είχε να τους δώσει μια απάντηση αφού αυτό που ζητούν αφορά και άλλους υπουργούς, εν προκειμένω τους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης κ.κ. Στουρνάρα και Χατζηδάκη…


www.energypress.gr/news/Anetoimothta-kai...ermanshs-kai-kinhshs...

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 8 Μήνες πριν #31337 από KERBEROS
Επιστροφή 28 λεπτά στους δικαιούχους για το θέρμανσης


Επιστροφή φόρου 28 λεπτά για κάθε λίτρο πετρελαίου θέρμανσης που θα αγοράζουν από τη Δευτέρα θα εισπράττουν τα νοικοκυριά που πληρούν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια που έχει θέσει το υπουργείο Οικονομικών.

Οι τιμές αναμένεται να κινηθούν μεταξύ 1,35 και 1,4 ευρώ το λίτρο επιβαρύνοντας υπέρμετρα τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.

Το σχέδιο για την επιστροφή του φόρου στους δικαιούχους που θα τεθεί σε εφαρμογή από την επόμενη εβδομάδα προβλέπει τα εξής:

-Οι καταναλωτές θα υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση για την επιστροφή του φόρου. Η αίτηση θα υποβάλλεται σε ηλεκτρονική φόρμα που θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο, στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων. Στην αίτηση κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να αναγράφει το ονοματεπώνυμο, τη διεύθυνση, τον ΑΦΜ του και τον αριθμό του τραπεζικού λογαριασμού του, στον οποίο επιθυμεί να γίνεται η πίστωση των επιστρεφόμενων ποσών. Η ΓΓΠΣ θα ελέγχει εάν ο ενδιαφερόμενος πληροί τα προβλεπόμενα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια και μετά θα εγκρίνει την επιστροφή φόρου η οποία θα καταβάλλεται στον δικαιούχο 10-15 μέρες μετά από κάθε αγορά πετρελαίου θέρμανσης.

-Πολυκατοικίες: Κάθε ένοικος πολυκατοικίας, για να κατοχυρώσει το δικαίωμα είσπραξης επιστροφής φόρου, θα πρέπει να συμπληρώσει στην ηλεκτρονική αίτηση επιπλέον τρία ακόμη στοιχεία: τον ΑΦΜ του διαχειριστή της πολυκατοικίας ή της εταιρείας που παρέχει υπηρεσίες διαχειριστή, τον αριθμό παροχής της ΔΕΗ για το κοινόχρηστο ρεύμα της πολυκατοικίας και τα χιλιοστά που αντιστοιχούν στο διαμέρισμά του, σύμφωνα με τον κατάλογο των κοινοχρήστων.

Τα στοιχεία που αφορούν στον ΑΦΜ του διαχειριστή και στον αριθμό παροχής του κοινόχρηστου ρεύματος θα πρέπει να αναγράφονται και στην απόδειξη λιανικής πώλησης που θα εκδίδει ο προμηθευτής του πετρελαίου. Μέσω του συστήματος «ΗΦΑΙΣΤΟΣ» θα γίνεται έλεγχος προκειμένου να διαπιστωθεί ότι η πολυκατοικία στην οποία ανήκει ο κάθε δικαιούχος παρέλαβε μια συγκεκριμένη ποσότητα λίτρων πετρελαίου θέρμανσης. Από τη στιγμή που θα εξακριβώνει το γεγονός αυτό η ΓΓΠΣ θα υπολογίζει τα αγορασθέντα λίτρα που αντιστοιχούν στα χιλιοστά του κάθε δικαιούχου ενοίκου, θα πολλαπλασιάζει τον αριθμό των λίτρων αυτών με 28 λεπτά ευρώ ανά λίτρο και το ποσό που θα προκύπτει από τον πολλαπλασιασμό αυτό θα είναι η επιστροφή φόρου που θα εγκρίνει προς πληρωμή για τον κάθε δικαιούχο.


www.energypress.gr/news/Epistrofh-28-lep...ys-gia-to-thermanshs

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 8 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 8 Μήνες πριν #31351 από nivosgr
Για δείτε βρε παιδιά εδω τι βγαζει η "χωματερή" των Γερμανών.

Βιολογικό πέλλετ, μπριγκέτα και όχι μόνο.

Πήγε η αντιπροσωπεία της Περιφέρειας Κρήτης και έπαθε πλάκα.

Μακάρι να ακολουθήσει το παραδειγμα


www.airetos.gr/default.aspx?pageid=5779
Last edit: 11 Χρόνια 8 Μήνες πριν by nivosgr.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 8 Μήνες πριν #31357 από dmtr

nivosgr έγραψε: Για δείτε βρε παιδιά εδω τι βγαζει η "χωματερή" των Γερμανών.

Βιολογικό πέλλετ, μπριγκέτα και όχι μόνο.

Πήγε η αντιπροσωπεία της Περιφέρειας Κρήτης και έπαθε πλάκα.

Μακάρι να ακολουθήσει το παραδειγμα


www.airetos.gr/default.aspx?pageid=5779


Είμαστε πολλά χρόνια πίσω τελικά!!!

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 8 Μήνες πριν #31371 από kosmidis80

dmtr έγραψε:

nivosgr έγραψε: Για δείτε βρε παιδιά εδω τι βγαζει η "χωματερή" των Γερμανών.

Βιολογικό πέλλετ, μπριγκέτα και όχι μόνο.

Πήγε η αντιπροσωπεία της Περιφέρειας Κρήτης και έπαθε πλάκα.

Μακάρι να ακολουθήσει το παραδειγμα


www.airetos.gr/default.aspx?pageid=5779


Είμαστε πολλά χρόνια πίσω τελικά!!!



Κι όμως δεν ειμαστε! Απλά δεν υπάρχουν χρηματοδοτήσεις και η διαθεση πλεον (+τα χρηματα για να επιχειρησουμε)και οπου υπαρχουν είναι δύσκολο και κοστοβόρο να προχωρήσεις το οποιο επιχειρηματικο σχεδιο.

Με ενα συγκεκριμενο project ασχοληθηκαμε πριν δυο χρονια περιπου με τον εργοδοτη μου και τις προαλλες είδα ότι εν μερει το προχωρησε το Αριστοτελειο Πανεπιστημιο πειραματικα στην βιομαζα.

Το Project ηταν: Κινητός σταθμός παραγωγής ενέργειας από καυση απορριμματων.

Ουσιαστικά οργανικα απορριμματα και πεταμενη ξυλεια στους ΧΥΤΑ θα εμπαιναν σε εναν αντιδραστηρα πυρολυσης και με συγκεκριμενη διαδικασια θα φτιαχναμε ηλ. ρευμα προς το δικτυο.

Εφικτο μεν, με προβληματα και προυποθεσεις δε...

Βασικη προυποθεση που στην χωρα μας δεν υπαρχει και δυστυχως κανενας δεν προκειται να προχωρησει στο μελλον ειναι η ανακυκλωση των αστικών απορριμματων και ο διαχωρισμος τους προς εκμεταλλευση!

Τελικα ναυαγησε το σχεδιο γι αυτο τον λόγω, ενω ειχα βρει ολα τα απαραιτητα στοιχεία και τους προμηθευτες. Σημειωτεο ηταν ότι το πρωτοτυπο θα ήταν με εξοπλισμό αγορασμενο από εξωτερικό και τα επόμενα θα κατασκευαζονταν εξ ολοκληρου στην Ελλάδα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.167 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ