Επικαιρότητα (Θέρμανσης - Ενέργειας - Οικολογία​ς)

Περισσότερα
11 Χρόνια 8 Μήνες πριν #32293 από KERBEROS

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 8 Μήνες πριν #32297 από KERBEROS
Εισάγουν πετρέλαιο από τα Σκόπια οι κάτοικοι του νομού Φλώρινας


Δρομολόγια από και προς τη γειτονική ΠΓΔΜ κάνουν ακόμη και πέντε φορές την ημέρα ιδιοκτήτες πετρελαιοκίνητων οχημάτων για να γεμίσουν το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου τους. Μετά από κάθε δρομολόγιο αδειάζουν το πετρέλαιο με ένα λάστιχο στη δεξαμενή τους ώστε να το χρησιμοποιήσουν για να καλύψουν τις ανάγκες του νοικοκυριού τους για ....
.
θέρμανση.

Οι υψηλές τιμές του πετρελαίου θέρμανσης και η εξίσωσή τους με αυτές του πετρελαίου κίνησης στην Ελλάδα έχουν οδηγήσει τους κατοίκους της Φλώρινας σε τέτοιου είδους «τεχνάσματα» προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες του χειμώνα που πλήττει με σφοδρό τρόπο το νομό. Την ίδια στιγμή σε απόγνωση δηλώνουν ότι βρίσκονται οι ιδιοκτήτες πρατηρίων καυσίμων καθώς η ζήτηση για πετρέλαιο θέρμανσης είναι ελάχιστη.

Τα παραπάνω αναφέρει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φλώρινας και της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων, Σάββας Σαπαλίδης, με αφορμή τις κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν στην περιοχή σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την υψηλή τιμή του πετρελαίου θέρμανσης. Από το πρωί της Δευτέρας οι καταστηματάρχες της πόλης έχουν αναρτήσει μαύρες σημαίες στα καταστήματά τους ενώ οι βενζινοπώλες γνωστοποίησαν ότι σήμερα, πρώτη ημέρα έναρξης της διανομής του πετρελαίου θέρμανσης, οι ίδιοι δεν πρόκειται να προμηθευτούν ή να διανείμουν πετρέλαιο στους καταναλωτές.

Τα συνεχή δρομολόγια από και προς τα σύνορα επιβεβαιώνει και ο προσωρινός πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών Φλώρινας Γιώργος Βουλγαρίδης, ωστόσο επισημαίνει ότι δεν έχουν αναφερθεί ακόμη περιστατικά παράνομης μεταφοράς πετρελαίου θέρμανσης από την ΠΓΔΜ στη Φλώρινα. Παρ όλα αυτά, και επειδή «η πενία τέχνας κατεργάζεται», ο κ. Σαπαλίδης δηλώνει με νόημα: «δεν αποκλείεται σε λίγο να δούμε να έρχονται στην περιοχή ακόμη και βαρέλια με πετρέλαιο θέρμανσης».

Διαφορετική είναι η εικόνα στα σύνορα των Σερρών με τη Βουλγαρία, για τα οποία ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Καταστηματαρχών Βενζινοπωλών του νομού Γιώργος Κοτζάογλου, διευκρινίζει ότι δεν υπάρχουν περιστατικά παρόμοια με εκείνα της Φλώρινας. Αποδίδει δε το γεγονός αυτό στη διαφορετική φορολογία των καυσίμων στη Βουλγαρία και την ΠΓΔΜ, κάτι που, όπως λέει, καθιστά ασύμφορη τη μεταφορά πετρελαίου από τη Βουλγαρία ώστε να χρησιμοποιηθεί για λόγους θέρμανσης. Τονίζει, πάντως, πως σε ό,τι αφορά την προμήθεια βενζίνης για τα αυτοκίνητα από τη γειτονική χώρα, η περιοχή των Σερρών χάνει ημερησίως 30.000 λίτρα καυσίμου, με τεράστιες απώλειες στο εισόδημα των βενζινοπωλών.

«Λαθρεμπόριο σημαίνει ακόμη και να φέρνει κάποιος με το αυτοκίνητό του τέσσερα πέντε μπιτόνια βενζίνη ώστε να τα χρησιμοποιήσουν τυχόν συγγενείς και γνωστό για τα δικά τους αυτοκίνητα» τονίζει και επαναφέρει το αίτημα για την εγκατάσταση κλιμακίων του ΣΟΔΕ σε όλες τις πύλες εισόδου προς τη χώρα μας. Σχετικό αίτημα για την τοποθέτηση συστήματος ελέγχου εισροών - εκροών καυσίμων σε όλο το πλέγμα της διοίκησης έχει διατυπώσει και η Ένωση Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων του νομού Κιλκίς στον αντιπεριφερειάρχη, Χρήστο Γκουντενούδη, ο οποίος έστειλε αντίστοιχη επιστολή στον υπουργό Ανάπτυξης.

dailynews24.gr/

www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&f...3WWP9BtNFI96xzjXQ2yg

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 8 Μήνες πριν #32299 από KERBEROS
Αυξήσεις τιμολογίων και έκδοση των λογαριασμών ΔΕΗ κάθε μήνα, θέλει η τρόικα


Την ιδιωτικοποίηση των δικτύων της ΔΕΗ, την αύξηση των τιμολογίων, την έκδοση μηνιαίων λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος για τους καταναλωτές αλλά και την πραγματοποίηση μίας συγκριτικής μελέτης για τις αμοιβές των υπαλλήλων της ΔΕΗ σε σχέση με τις άλλες χώρες της Ευρώπης ζητά η Τρόικα, ως προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών ζητούν από το υπουργείο Περιβάλλοντος την μεταφορά, εντός του μήνα, του πλειοψηφικού πακέτου του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) στο Ταμείο Αξιοποίησης της Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), προκειμένου στη συνέχεια να περάσει σε ιδιώτες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Δημοκρατία", για τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού, η Τρόικα ζητά την έκδοσή τους σε μηνιαία βάση ή τουλάχιστον να πληρώνουν οι καταναλωτές την προκαταβολή κάθε μήνα και να εξοφλούν το λογαριασμό κάθε δίμηνο.

Παράλληλα η Τρόικα επανέρχεται και ζητάει σταδιακή κατάργηση των ρυθμιζόμενων τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος. Στο πλαίσιο αυτό απαιτεί την έκδοση υπουργικής απόφασης μέσα στο Νοέμβριο του 2012 για τις αυξήσεις στα οικιακά τιμολόγια που θα ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου 2013.

Για το πρώην τέλος ΑΠΕ, που επιβαρύνει τους λογαριασμούς ώστε να επιδοτείται η παραγωγή από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, οι εκπρόσωποι των δανειστών ζητούν την αναπροσαρμογή του ανά εξάμηνο.

Η κυβέρνηση, καλείται ακόμη, να παρουσιάσει μέσα στον επόμενο μήνα, συγκριτική μελέτη, με τις αμοιβές των υπαλλήλων της ΔΕΗ, σε σχέση με αντίστοιχες ευρωπαϊκές εταιρείες.

Σε ό,τι αφορά τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ, η ομάδα Τόμσεν υποχρεώνει την κυβέρνηση να προετοιμάσει την πώλησή τους μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2013.

www.protothema.gr/economy/article/?aid=230240

Η περικύκλωση των καταναλωτών είναι πολύ καλά οργανωμένη...

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 8 Μήνες πριν #32300 από KERBEROS
Η... μπλόφα που "πάγωσε" την αγορά υγραερίου


Το τελευταίο δεκαήμερο στα ραδιόφωνα υπάρχει ένα ενημερωτικό μήνυμα του Σωματείου Εισαγωγέων και Εγκαταστατών Συστημάτων Αερίων Καυσίμων Κίνησης, μέσω του οποίου διαψεύδεται η φημολογία περί αύξησης της τιμής του υγραερίου. Το σωματείο ζήτησε και έλαβε διαβεβαιώσεις από τα συναρμόδια υπουργεία ότι δεν πρόκειται να αυξηθεί η φορολογία και άρα η τιμή. Ο κλάδος επισημαίνει ότι δεν πρόκειται να υπάρξει αύξηση στην τιμή του υγραερίου λόγω φορολογίας, για τον πρόσθετο λόγο ότι η σχετική Ευρωπαϊκή Οδηγία «καλύπτει» τη διαφορά που υπάρχει μεταξύ των τιμών του υγραερίου κίνησης με τα λοιπά καύσιμα.

Ωστόσο η ζημιά που έχει προκληθεί, είναι μεγάλη. Η φήμη άλλωστε ότι επίκειται αύξηση στον ΕΦΚ, επιβεβαίωνε εκείνο που όλοι οι καταναλωτές λίγο πολύ είχαμε σκεφτεί όταν ακούγαμε για τα οφέλη της υγραεριοκίνησης: μπορεί να συμφέρει αλλά μπορεί κανείς να εμπιστευτεί το κράτος ότι δε θα αυξήσει τη φορολογία;

Ωστόσο περίπου 90 χιλιάδες οδηγοί έχουν ήδη κρίνει ότι το υγραέριο συμφέρει και έχουν ήδη εγκαταστήσει το ειδικό κιτ στα αυτοκίνητά τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο το 2012 μέχρι τον Αύγουστο είχαν μετατραπεί 27,5 χιλιάδες οχήματα, δηλαδή ο ρυθμός των νέων εγκαταστάσεων ήταν περίπου 3400 μετατροπές το μήνα.

Τα νούμερα αυτά πλέον αποτελούν… ανάμνηση για τα χιλιάδες εξειδικευμένα συνεργεία που τα τελευταία χρόνια προχώρησαν στην απαιτούμενη επένδυση της τάξης των 10-15 χιλιάδων ευρώ για να μπορούν να αγοράσουν τον επαγγελματικό εξοπλισμό και να πιστοποιηθούν για την τοποθέτηση συστημάτων υγραεριοκίνησης.

Από τη στιγμή που ξεκίνησε η φημολογία και για μεγάλο χρονικό διάστημα τα τηλέφωνα στα συνεργεία χτυπούσαν μόνο για να ακυρώνονται παραγγελίες, ενώ ακόμη και μετά τις διαψεύσεις ο κλάδος ακόμη δεν έχει συνέλθει πλήρως.

Σημειώνεται ότι για τα περίπου 90.000 οχήματα που κυκλοφορούν με κιτ υγραερίου, το όφελος υπολογίζεται σε τιμές περίπου στο 40%-45% συγκριτικά με τη βενζίνη. Ωστόσο το πραγματικό όφελος περιορίζεται καθώς το LPG έχει αυξημένη κατανάλωση και μικρότερη απόδοση κατά περίπου 10% συγκριτικά με τη βενζίνη.

Ε.Ε.

Όπως επισημαίνουν οι φορείς του κλάδου, η χαμηλότερη φορολόγηση του υγραερίου συγκριτικά με τη βενζίνη προστατεύεται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία μέχρι το 1/1/2018. Ειδικότερα ο κλάδος της υγραεριοκίνησης, επισημαίνει ότι η σχετική ευρωπαϊκή οδηγία αναφέρει ξεκάθαρα ότι τα κράτη μέλη πρέπει σεβαστούν τις διαφορές φορολόγησης μεταξύ των καυσίμων και δίνει τη δυνατότητα μηδενικής φορολόγησης για τα καύσιμα LPG/CNG (υγραέριο, συμπιεσμένο φυσικό αέριο) αν το κράτος κρίνει ότι αυτό βοηθά στην μείωση των ρύπων και την προστασία του περιβάλλοντος.

Χάρης Φλουδόπουλος
(capital.gr,16/10/2012)

Τη δουλειά τους την έκαναν. Βουρ στο πετρέλαιο...

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 8 Μήνες πριν #32422 από KERBEROS
Εξοικονόμηση ενέργειας, θέρμανση και φωτοβολταϊκά στην Εξecoνομώ Expo 2012


Η 2η έκθεση “Εξecoνομώ Expo 2012″ θα πραγματοποιηθεί από 5 έως 7 Νοεμβρίου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Μετρό στο Σύνταγμα.

Σκοπός της φετινής έκθεσης είναι να παρουσιάσει στο κοινό λύσεις εξοικονόμησης ενέργειας μέσω κτηριακών παρεμβάσεων, σύγχρονες επιλογές για οικονομική θέρμανση ενόψει του χειμώνα (πέλλετ, βιομάζα, φυσικό αέριο κ.α.) και φυσικά φωτοβολταϊκά συστήματα.

Η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Αττικό Μετρό βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας, στην πλατεία Συντάγματος. Το συγκριτικό πλεονέκτημα του συγκεκριμένου εκθεσιακού χώρου είναι -πέρα από την υψηλή αισθητική- η τεράστια επισκεψιμότητα.

Το ωράριο λειτουργίας της έκθεσης είναι 9πμ με 9μμ κάθε μέρα και η είσοδος είναι ελεύθερη.

www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=%CE%B2%CE...o1oyMZ0SqsMGCfWanSuw

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 8 Μήνες πριν #32423 από KERBEROS
Τι σόμπα να αγοράσουμε για το χειμώνα;


www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=%CF%83%CF...x3aXhAhQl6rywIxZJicg

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.153 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ