Στάσιμα νερά σε παράλληλες σωληνώσεις ΖΝΧ

Περισσότερα
1 Χρόνος 9 Μήνες πριν #176796 από DOOM_NX
Γεια σας παλιόφιλοι!

Είχα ανοίξει κάποτε ένα παρόμοιο θέμα, αλλά αφορούσε τα νερά της θέρμανσης και το δεύτερο λέβητα. Από τότε που βάλαμε τους λέβητες της Kiturami έχουμε στην ουσία τρεις παράλληλες γραμμές ΖΝΧ στο σπίτι. Μία για τον ηλιακό θερμοσίφωνα, μία για το λέβητα πετρελαίου και μία για το λέβητα πέλλετ. Και οι τρεις έχουν από μία βάνα στην εισαγωγή του κρύου νερού από το δίκτυο ύδρευσης. Στην έξοδο δεν έχουν τίποτα και επικοινωνούν μεταξύ τους. Όταν χρησιμοποιούμε τον ένα, κρατάμε τις άλλες δυο βάνες κλειστές και ως εκ τούτου δεν υπάρχει ροή σε εκείνα τα δυο κομμάτια.

Αυτές οι σωληνώσεις δεν κρατάνε στάσιμο νερό; Δεν υπάρχει θέμα που επικοινωνούν με το φρέσκο που ρέει; Ή με τον καιρό στεγνώνουν και δεν υπάρχει θέμα; Πώς απομονώνουμε σωστά ένα κύκλωμα νερού χρήσης; Πρέπει να μπουν βάνες στα σημεία που συναντάνε το φρέσκο; Πρέπει να μπει και διάταξη για έκπλυση πρωτού δοθούν πάλι στην κυκλοφορία; Το έχει μελετήσει κανένας;

Ειδικά για τον ηλιακό, φαίνεται πως με τον καιρό παίρνει αέρα το επάνω τμήμα του από όπου φεύγει το ζεστό (οι συλλέκτες έχουν σπάσει, μόνο με ρεύμα λειτουργεί πια).

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.051 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ