Οι τρέχουσες τιμές pellet

Περισσότερα
1 Χρόνος 7 Μήνες πριν #177720 από Manolis1978
Απαντήθηκε από Manolis1978 στο θέμα Οι τρέχουσες τιμές pellet
Αν έχω κάνει σωστά τους υπολογισμούς και κάνωντας υποθέσεις/προβλέψεις
1 τόννος πετρέλαιο Θέρμανσης =  2.200 κιλά ή 2,2 τόνους Πελλετ
1 τόννος πετρέλαιο Θερμανσης θα ξεκινήσει να πωλείται 1450€
Οπότε το πελλετ θα πρεπει να είναι 20% πιο οικονομικό αφού έχει κουβάλημα, καθαρισμό, και δεν διαχευεται σωστα η θέρμανση σε όλους τους χώρους ενος σπιτιου. 
Οπότε 1 τοννοςς πέλλετ μια λογική τιμή για καλή ποιότητα 527€ με το ΦΠΑ μέσα και τη μεταφορά. Αν μοιράσουμε το ΦΠΑ για κάποιον που αγοράζει χωρίς αποδειξη θα επρεπε να είναι περίπου 475€ ο  τόννος ή 7,10€ ο σάκος. Εγώ επειδή έχω τη δυνατότητα να κάψω είτε πελλετ είτε πετρέλαιο αν δεν βρω πελλετ στα περίπου 500€ ο τόννος θα παρω πετρέλαιο που θα έχω και επιδοτηση. 
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": pianoteacher

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
1 Χρόνος 7 Μήνες πριν - 1 Χρόνος 7 Μήνες πριν #177721 από gtsag
Απαντήθηκε από gtsag στο θέμα Οι τρέχουσες τιμές pellet
Μεταξύ Rezult και Swai με ίδια τιμή/τόνο, τι προτείνετε? Ο έμπορος παινεύει πιο πολύ το Rezult, ως ανώτερης ποιότητας και πιο αξιόπιστης παραγωγής, γιατί λέει Swai μπορεί να σου κάτσει και κανένα κακό φορτίο. Μπορεί να είναι και έτσι, αλλά επειδή δεν ξέρω, είπα να ρωτήσω εδώ.

Επίσης και αυτός (περιφερειακός έμπορος) εκτιμά ότι θα στερέψει το πέλλετ στη συνέχεια. Δεν σημαίνει ότι το συμμερίζομαι, απλώς το αναφέρω. Αυτό που μπορώ να πω με σχετική βεβαιότητα είναι ότι είναι λιγότεροι οι έμπορες που πουλάνε "ακριβά" brands φέτος (π.χ. Swai), τουλάχιστον στην περιοχή μου, προτιμώντας βουλγάρικα κ.ά., Α1 αλλά και Α2. Κάποιοι λίγοι δεν φέρνουν και καθόλου πέλλετ. Μιλάω για τοπικούς που είχαν για παράδειγμα άλλες δραστηριότητες (π.χ. οικοδομικά υλικά) και φέρναν και πελλετ τον χρυσό αιώνα του Περικλέους... Το γεγονός ότι πλέον δεν ασχολούνται καν, πιστεύω ότι δείχνει ότι υπάρχει γενική αβεβαιότητα και ρίσκο και ότι και αυτοί ακριβά αγοράζουν και με όσα ακούγονται δεν ξέρουν και κατά πόσο θα μπορέσουν να πουλήσουν σε συμφέρουσες (γι' αυτούς) τιμές και ορισμένοι προτιμούν να μην ασχοληθούν καν. Και φυσικά δεν μιλάω για χονδρέμπορους, αλλά για τοπικούς.

Αυτό δε σημαίνει ότι έχει στερέψει ή ότι θα στερέψει η αγορά, αλλά κατ' εμέ σημαίνει ότι δύσκολα θα έχουμε υποχώρηση των τιμών, τουλάχιστον για φέτος, γιατί δημιουργείται ολιγοπώλειο με όλη αυτή την αβεβαιότητα. Και όταν βλέπουμε και ότι δεν έχουν πρόβλημα να πουλήσουν το πέλλετ εξωτερικού σε άλλες Χώρες, σε πολύ καλές τιμές, πως θα έρθει η πολυπόθητη (και αναμενόμενη από ορισμένους) μείωση τιμών; Μακάρι, αλλά δύσκολο το βλέπω. Προσωπική εκτίμηση βέβαια και καθόλου ασφαλής.

Προσωπικά, επειδή έχω και μικρό μωρό, θα αγοράσω τώρα, έστω και ακριβά, το 70% περίπου του πέλλετ που εκτιμώ ότι θα χρειαστώ και για το άλλο 30% έχει ο Θεός... Θα δουλέψει και το τζάκι φέτος, ως συμπλήρωμα, τουλάχιστον να έχω καλύτερη θερμοκρασία στη σαλοκουζίνα και εκτιμώ ότι θα "ψάχνω" και τα 4-5 χωρικά που χάρισα προπερσι όταν καθάρισα την αποθήκη, που τα είχα περίπου 10 έτη από παλιό κερασώνα.

Την επόμενη σεζόν, αφού νιώσουμε στο πετσί μας τα αποτελέσματα των όλων όσων συμβαίνουν, μπορεί να υπάρξουν μεταβολές στον τρόπο θέρμανσης, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, δηλαδή αλλαγές, που προφανώς θα επηρεάσουν και τις τιμές. Μεγάλο ερωτηματικό βέβαια είναι το σε ποιο βαθμό θα λειτουργήσουν ανασχετικά οι μεγάλες επενδύσεις που έχουν ήδη γίνει για τις εγκαταστάσεις φυσικού αερίου κτλ. σε όλη την Ευρώπη, που αποτελούν μορφή δέσμευσης του καταναλωτικού κοινού και προφανώς λειτουργούν ανασχετικά για αλλαγή του τρόπου θέρμανσης. Το σίγουρο είναι ότι η αστάθεια που υπάρχει παγκοσμίως, δηλαδή αστάθεια στην προσφορά και στη ζήτηση, σίγουρα δεν ευνοεί τον καταναλωτή. Και φυσικά, με το οικονομικό σύστημα που έχουμε παγκοσμίως, δεν επηρεάζουν τις τιμές μόνο η προσφορά και η ζήτηση, αλλά και οι "προβλέψεις" aka "σπέκουλα". Οπότε, μπορεί να πάρει και έτη να δούμε και πάλι σταθερότητα στην προσφορά και ζήτηση και άρα διαμόρφωση σχετικά σταθερών τιμών, ώστε να μπορούμε να βγάλουμε άκρη τι μας συμφέρει να καίμε... Τέλος, και πάλι να επισημάνω ότι τα παραπάνω είναι καθαρά προσωπική μου άποψη, χρησιμοποιώντας κοινή λογική, δίχως όμως να έχω επαρκή πληροφόρηση και άρα πολύ πιθανόν να πέφτω και πολύ έξω.
Last edit: 1 Χρόνος 7 Μήνες πριν by gtsag.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
1 Χρόνος 7 Μήνες πριν #177722 από dodis
Απαντήθηκε από dodis στο θέμα Οι τρέχουσες τιμές pellet
φιλε rezult το εκαψα 3 χρονια.πολυ καλο.swai κορωνα γραμματα

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
1 Χρόνος 7 Μήνες πριν - 1 Χρόνος 7 Μήνες πριν #177723 από 2022_pellet_is_dead?
Απαντήθηκε από 2022_pellet_is_dead? στο θέμα Οι τρέχουσες τιμές pellet
καλησπέρα,

 αγόρασα μια σομπα πέλλετ για ορεινό πέτρινο/ανακαινισμένο σπίτι πριν περίπου 2 χρόνια για να το χρησιμοποιω κάποιες μέρες και το χειμώνα λόγω τηλεργασιας κοβιντ κτλ. Είχε ένα τζάκι μαντεμένιο και κατι ηλεκτρικές θερμαστρες ήδη αλλα δεν αρκουσαν και θεώρησα ότι η σόμπα πελλετ λόγω αποδόσης και σχετικής ευκολίας είναι καλύτερη επιλογη από ξυλόσομπα. Τότε έπαιρνα το alfawood καλυτερης ποιότητας γύρω στα 5 ευρω και με κάτι προσφορες αν θυμαμαι καλα εβγαινε γύρω στα 350 ο τονος(με φπα)...
Τώρα το μετανιώνω που δεν πήρα μια καλη ξυλόσομπα διότι
α) χαλασε η σομπα (στα ηλεκτρονικα) το χειμώνα και η υποστηριξη απο το πολυκαταστημα που το αγορασα ήταν άθλια.. ενω η ξυλόσομπα δεν χρειάζεται κάν ρευμα..
β)με προσωπική εργασια και καποια λίγα χρηματα μπορώ να έχω ξυλα απο καποια κτηματα μας
και γ) και κυριότερο έχουν ξεφύγει οι τιμες.. 780 με φπα για το alfawood το πορτοκαλι δεν αξιζουν με τπτ..

έκανα μάλλον λάθος που περίμενα να πεσουν απο 7,5 8,5 ευρω το σακί το Μαιο που και παλι μου φαινοταν ακριβα..
7,5 ευρω το alfawood παραγωγης του 2020 πήρα πέρυσι δεκεμβρη..

τώρα  θα δω τι θα κάνω αυτο το χρόνο αλλα με τετοιες τιμες το πέλλετ για εμενα τελειωσε....δεν αξιζει..

 
Last edit: 1 Χρόνος 7 Μήνες πριν by 2022_pellet_is_dead?.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
1 Χρόνος 7 Μήνες πριν #177724 από ΚΩΣΤΑΣ ΠΗΧΑΣ
Απαντήθηκε από ΚΩΣΤΑΣ ΠΗΧΑΣ στο θέμα Οι τρέχουσες τιμές pellet
ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΑΣΩ ΤΗ ΖΗΜΙΑ(ΑΝ ΕΠΙΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΕΙ)) ΒΡΕΣ ΜΕ ΣΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΕΔΩ ΣΤΗ ΕΙΚΟΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΟΥ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
1 Χρόνος 7 Μήνες πριν - 1 Χρόνος 7 Μήνες πριν #177726 από gtsag
Απαντήθηκε από gtsag στο θέμα Οι τρέχουσες τιμές pellet
Το πορτοκαλί το Alpha Wood 650 Ευρώ στην περιοχή μου (Γιαννιτσά Ν. Πέλλας), τελική τιμή σου λέω, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ. Χθες ρώτησα σε κέντρο διανομής της Alpha Wood που έχει εδώ. Από το άλλο το Α1 μου είπε ότι δεν έβγαλε καθόλου φέτος. Το πορτοκαλί είχε και το πράσινο το Α2, για το οποίο δεν ρώτησα τιμή.

edit: Για να σου πω την αλήθεια, αυτό ακριβώς που του ρώτησα είναι "τελική τιμή;" και μου είπε "ναι, όλα μέσα, κομπλέ". Θεώρησα και θεωρώ ότι μου μιλούσε συμπ. ΦΠΑ, με απόδειξη, κανονικά. Κέντρο διανομής Alpha Wood, δεν νομίζω ότι δίνει χωρίς ΦΠΑ. Όπως και να χει όμως, αναφέρω ακριβώς τι ειπώθηκε, για να μην παραπληροφορώ άθελά μου. Επίσης, το Swai εδώ γύρω έχει 650 + ΦΠΑ, οπότε λογικό δεν είναι το Alpha Wood να είναι 650 Ευρώ συμπ. ΦΠΑ; Όπως και να χει, κακώς που δεν ρώτησα "συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ;" και ρώτησα "τελική τιμή;"... Sorry για το μπέρδεμα.
Last edit: 1 Χρόνος 7 Μήνες πριν by gtsag.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.501 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ