Καθοδήγηση για αγορά ενεργειακού τζακιού

Περισσότερα
2 Χρόνια 4 Μήνες πριν #173942 από Galt
Καλησπέρα σε όλους!
Θέλω να βάλω τζάκι που να ζεσταίνει έναν ενιαίο χώρο 60τμ (σαλονι + κουζίνα).
Έχω κάνει μία σχετική έρευνα και έχω καταλήξει στα παρακάτω:
1) Δε θέλω αεραγωγούς, τα υπόλοιπα δωμάτια του σπιτιού θα θερμαίνονται με άλλους τρόπους.
2) Μαντεμένια εστία και όχι βερμικουλίτης γιατί ο βερμικουλίτης μπορεί να σπάσει/χαλάσει με τον καιρό (ίσως και με κάποια κακομεταχείριση)
3) Πόρτα συρόμενη και όχι ανοιγόμενη γιατί το τζάκι θα είναι γωνιακό και θα θέλει αρκετό χώρο για τη πόρτα.
4) Φυσικής ροής και όχι βεντιλατέρ γιατί για τα 60τμ δεν θα προσφέρει και πολλά και θα κάνει θόρυβο.

Γενικά μετά από έρευνα κατέληξα σε αυτό.
pyrostia.gr/products/tzakia/xulou/energe...co-ilux-90-lh-rh-kfd

Από ότι καταλαβαίνω είναι ακριβό αλλά πληρόί όλες τις προυποθέσεις.
Θα ήθελα παρακαλώ λίγη καθοδήγηση. Καλά τα σκέφτομαί; Ισχύουν τα παραπάνω 1-4; Και το πιο σημαντικό από όλα: έχει κανείς εμπειρία με KFD; Αξίζει τα λευτά του; Ευχαριστώ εκ των προταίρων σε όποιον απαντήσει.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
2 Χρόνια 4 Μήνες πριν #173945 από dryianni
Κατ' αρχήν Πολωνοί και Σλοβάκοι κρατούν αυτή τη στιγμή τα ηνία στην Ευρώπη σε τεχνογνωσια στο ενεργειακό τζάκι και την καύση βιομάζας γενικότερα.
Ειδικά για το συγκεκριμένο, που δεν το γνωρίζω,, πλην όμως δείχνει από τα "καλά" κομμάτια, παραθέτω κάποιες απορίες που μου δημιουργήθηκαν διαβάζοντας τα τεχνικά χαρακτηριστικά:
Πώς γινεται με μέση θερμοκρασία καυσαερίων 318 °C -που σημαίνει 380-400 °C στην ονομαστική ισχύ- το τζακι να εχει απόδοση (στην ονομαστική ισχύ, εννοείται) 77.2 %;
Καποιο λάθος θα έχει κάνει ο έμπορος στο copy+paste.
Όσο για δηλώσεις του τύπου
"Σύγχρονο σύστημα διπλής καύσης που μεγιστοποιεί την ενέργεια από την καύση του ξύλου και φροντίζει για το περιβάλλον", ας μην τις σχολιάσω...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
2 Χρόνια 4 Μήνες πριν #173971 από ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
dryianni
Επειδή την συγκεκριμένη εταιρία την εισάγω εγώ στην Ελλάδα να σου πω ότι ο αντιπρόσωπος δεν έχει κάνει κάποιο λάθος αυτά είναι τα επίσημα στοιχεία που δίνει η εταιρία . όλες οι εταιρίες παίζουν με αυτό το τρικ με την μέση θερμοκρασία αλλά την μέγιστή απόδοση . καμία σχεδόν εταιρία δεν μιλάει για την μέση απόδοση που στο συγκεκριμένο τζάκι είναι 68.2 αλλά λέει 77.2(Δηλαδή την μέγιστη ) .Όσο για το σχόλιο σου για την διπλή καύση μπορείς να μου το κάνεις μια ανάλυση τι θα ήθελες να πεις ?Για να σε προλάβω επειδή μπορεί να μην το γνωρίζεις τα μαντεμένια τζάκια αν δεν τους προσφέρεις συγκεκριμένες συνθήκες δεν πρόκειται να δεις ποτέ δευτερογενή καύση αντίθετα τα χαλύβδινα και κουβάς να είναι θα δεις δευτερογενή καύση σχετικά εύκολα .

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
2 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 2 Χρόνια 4 Μήνες πριν #173972 από dryianni
Καλησπέρα σας κύριε Φιλιππακόπουλε.

Κατ' αρχήν ευχαριστώ για τις υποδείξεις.
Κατά δεύτερον, το πρότυπο ΕΝ 13229 κάνει έλεγχο για ονομαστική ισχυ και θερμοκρασία καυσαερίων σε 3 σημεία από το εύρος ισχυος (στην ονομαστικη -αυτή, όπως ξερετε, δεν είναι απαραίτητα η μεγιστη-, στη μέση του εύρους ισχύος και στην ελαχιστη - υποδεικνύονται και από τις αντίστοιχες τιμές πίεσης ελκυσμου). Βέβαια, έχετε δίκιο, στη δήλωση επιδόσεων δηλώνεται.η μέση τιμη.
Καλό λοιπόν είναι οι κατασκευαστες -δεν αναφέρομαι σε εσας, που είστε εμπορος- όταν αναφέρονται σε τιμές από τα test reports να διευκρινίζουν ότι η X τιμή για τη θερμοκρασια καυσαερίων αφορά στη μέση ισχύ λειτουργιας, η απόδοση στην ονομαστική ισχύ, κ.ο.κ.
Επισης να σημειώσω πως τα γραφόμενά σας επιβεβαιώνουν τον ισχυρισμό μου, ότι δηλαδή ένα τζάκι με μέση θερμοκρασία καυσαερίων (μέσος όρος των 3 τιμων που προαναφέρθηκαν) 310 βαθμους -άρα όχι κάτω από 230 βαθμούς στην ονομαστική- δεν είναι δυνατό να έχει 77% απόδοση στην ονομαστική ισχύ ή το αντίστροφο.
Άλλωστε, οι τιμές των ρύπων υπολογίζονται μόνο στην ονομαστική ισχυ. Γιατί.αν το.πρότυπο απαιτήσει και τις τιμες της χαμηλής ισχυος, τότε θα απαγορευτούν τα τζάκια πανευρωπαϊκά.
Γι αυτο το λόγο υπάρχει και η υποχρέωση δελτίου προϊόντος σύμφωνα με τον κανονισμό 2015/1185 Ecodesign, ο οποίος ζητά ρύπους σε ονομαστική και χαμηλή ισχυ, απόδοση σε ονομαστική/χαμηλή ισχυ και εποχιακό βαθμό απόδοσης.
Άλλωστε, σε λίγο καιρό θα πάψουν οι κατασκευαστές να κάνουν δηλώσεις επιδόσεων κατά ΕΝ 13229, καθώς αυτό έχει αντικατασταθεί, ήδη από το.2018, από το EN 16510-1.
Ακόμη δίνουν αυτά τα στοιχεία γιατί δεν υπάρχουν ακόμη στην Ευρώπη διαπιστωμένα εργαστήρια ελέγχου σύμφωνα με το νέο προτυπο.
Τωρα για τη "διπλη" καυση, που είναι η δευτερογενης, θα ήταν δύσκολο να το γράφατε έτσι -που είναι και το σωστό- για να μην υπάρχουν τέτοιες παρεξηγησεις;
"Διπλής καύσης" είναι μια συσκευή που είτε έχει 2 ανεξαρτητους θαλαμους καυσης ή μπορει να κάψει 2 ειδών καύσιμα (π.χ. πετρελαιο/αέριο ή ξυλο/πέλλετ).
Last edit: 2 Χρόνια 4 Μήνες πριν by dryianni.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
2 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 2 Χρόνια 4 Μήνες πριν #173974 από dryianni
Μια προσθήκη στο προηγουμενο. Μόλις βρήκα ότι το γνωστό γαλλικο ινστιτουτο CSTB κάνει ελέγχους.για ρύπους σύμφωνα με το ΕΝ 16510-1.
Δεν ξέρω κατά πόσο μετράει και άλλα στοιχεία.
Βρήκα μόνο το RRF (Γερμανια) ως κοινοποιημένο για να διενεργεί ελέγχους για το.ΕΝ 16510-2-1 (σόμπες) και ΕΝ 16510-2-2 (τζάκια).
Last edit: 2 Χρόνια 4 Μήνες πριν by dryianni.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
2 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 2 Χρόνια 4 Μήνες πριν #173982 από ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Φυσικά και συμφωνούμε στο ότι ετσι θα έπρεπε να είναι .Τόσα χρόνια στα τζάκια μόνο μια δυο εταιρίες εχω δει να  μιλάνε με ξεκάθαρα χαρτιά . Ελπίζω με το νεο πρότυπο ecodesign 2022 να καθαρίσει γενικά το τοπίο και να απορρίψει από την αγορά κάτι δηλώσεις συμμόρφωσης και πιστοποιητικά τζακιού απο τον ίδιο τον ιδιοκτήτη. Όσον αφορά το "διπλής καύσης " δεν το λεω εγώ ούτε η KFD . Ό αντιπρόσωπος το έβαλε απο μόνος του στη σελίδα του . Το σωστό είναι να αναφερθεί ως '"Δευτερογενούς καύσης " αλλά άντε να τον κατηγορήσεις ότι εφόσον η πρωτογενή καύση παράγει καπνό και ξεκινάει μια δεύτερη καύση οτι είναι λάθος να πει οτι κάνει διπλή καύση ;)
Last edit: 2 Χρόνια 4 Μήνες πριν by ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.070 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ