Οδηγός αγοράς νέας ενεργειακής εστίας

Περισσότερα
11 Χρόνια 8 Μήνες πριν #20595 από dimkap

Asteris έγραψε: Πολλά τα 700 για κασέτα. Βέβαια τα kfd δεν είναι κασέτες όπως τα βλέπω, foyer είναι, οπότε λίγο παραπάνω παίδεμα για να μπουν σε αντικατάσταση μαντεμένιου. Σε πυρότουβλο μεγάλη μανούρα, εκεί θέλει κασέτα-κασέτα.


Μιλάω πάντα για κασέτα (πλέον) και για τα KFD το μοντέλο είναι aero 5270 (14KW), στο edilkamin ecostar 13KW & invicta 6671-44 14KW.

Σε σχέση με την εγκατάσταση είναι αν είναι λογικό να ζητούν 350€ εργατικά έστω και με σπάσιμο πυρότουβλου και 450€ για υλικά, πόσα και τι υλικά θα βάλουν σε μια κασέτα δλδ....!!! ΕΛΕΟΣ...!!!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 8 Μήνες πριν #20881 από georgebest

georgebest έγραψε: Asteri επειδή σκέφτομαι για το invicta σαν κυρία θέρμανση ΑΛΛΑ δεν ξέρω αν θα με καλύπτει, θα σου περιγράψω λίγο το χώρο μου. Η σαλοκουζίνα είναι περίπου 40 τμ και στην μια γωνία θα βρίσκεται το τζάκι. Μετά υπάρχει διάδρομος 5 μέτρα και Υπάρχουν στο τέλος 3δωμάτια δεξιά και αριστερά. Τι λες θα μπορεί με φυσική ροή να με καλύψει ή θα χρειαστώ εναλλακτη με βεντιλατερ ;; Ή να κοιτάξω για λέβητα ξύλου ή πελλετ;; Ευχαριστώ!


Asteri όπως αναφέρω και παραπάνω ο χώρος μου είναι αυτός. Μπορώ με κάποιο τρόπο να τραβήξω σωλήνα στο χωλ που είναι περίπου 7 μέτρα από την εστία ( η απόσταση είναι μικρότερη αλλά υπολογίζω τι σωλήνα θα χρειαστώ ώστε να την βάλω εφαπτόμενη γύρω γύρω από τον τοίχο)?? Δεν θέλω να τραβήξω μέσα στα δωμάτια για να μην γίνει άσχημο το σπίτι και σκέφτηκα επειδή τα δωμάτια είναι μακριά να τραβήξω μεχρι το χωλ και από εκει να πηγαίνει. Τί λες γίνεται ?? Το ίδιο μπορεί να γίνει και με κασσέτα?? Ευχαριστώ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 8 Μήνες πριν #20895 από Asteris
Ο πιό απλός τρόπος να στείλεις αέρα, είναι να βάλεις εναλλάκτη, είτε σε foyer, είτε σε κασέτα και να τραβήξεις από κει σωλήνα όπου θες, με δικό του μοτέρ. Με απευθείας κασέτα δεν γίνεται, δεν επαρκεί το μοτέρ της. Εκτός αν δεις κάποια κασέτα που παίρνει εξτρά μοτέρ, αρκετά πιό δυνατό από τα εσωτερικά της. Νομίζω η Nordica δέχεται έξτρα μοτέρ. Επίσης μπορείς να δεις και κάποια μικρά monoblocco (πάλι δες από Nordica), είτε δες την λύση κάνω σφραγιστό θερμοθάλαμο σε foyer και του δίνω με μοτέρ από κάτω. Ντύσε και με πετροβάμβακα/υαλοβάμβακα τον σωλήνα μέχρι το χωλ να μην ζεσταίνει τα ντουβάρια και νομίζω θα είσαι οκ...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 8 Μήνες πριν #21024 από jey
Παιδιά καλησπέρα, μετά απο 6 μήνες που διαβάζω το συγκεκριμένο θέμα για τα ενεργειακά τζάκια , αποφάσισα να κάνω μία κίνηση να αλλάξω-αντικαταστήσω το υπάρχον μαντεμένιο τζάκι( το οποίο δε σε ζεσταίνει ούτε άν καθίσεις μέσα) με ενεργειακό.
Το σπίτι είναι στο ασβεστοχώρι θεσσαλονίκης , κατασκευής 2004, μεζονέτα 3 επιπέδων.Το κρύο τον χειμώνα δεν περιγράφεται.
Θέλω να ζεστάνω τον μεσαίο όροφο -σαλοκουζίνα -περίπου 50 μ-και τον επάνω 3 παιδικά δωμάτια .Φυσικά υπάρχει σκάλα η οποία επικοινωνεί με τους ορόφους.
Φώναξα λοιπόν τον τοπικό τζακά ο οποίος μου είπε ότι με ξύλωμα της υπάρχουσας κατασκευής -αλλά χωρίς ολική καταστροφή της γυψοσανίδας και με ένα τζάκι edilkamin forte plus με βερντιλατέρ το σπίτι θα γίνει φούρνος.
Θα βγάλει 2 αεραγωγούς έναν στο σαλόνι και έναν στο ένα παιδικό δωμάτιο απο το οποίο περνάει και ο σωλήνας του τζακιού οπότε είναι εύκολη η πρόσβαση- και απο αυτούς θα ζεσταίνεται όλος ο χώρος.
αυτό θα κοστίσει -χωρίς επένδυση(περαστικά τζάκι)όλα 2650 ευρω΄.
Ποιά η άποψη σας για την πρόταση αυτή?
Εμένα μου φάνηκαν πολλά-δεν αμφιβάλω οτι θα με καλύψει αλλα....μήπως υπάρχει κάτι εξίσου καλό και φθηνό?
Η αλήθεια είναι δεν έχω την πολυτέλεια να αγο΄ρασω εστία απο το leroy να τη μεταφέρω , να ψάξω για τεχνίτη κλπ.
Τι προτείνετε? Ευχαριστώ πολύ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 8 Μήνες πριν #21026 από Asteris
Γιατί δεν κοιτάς και μιά κασέτα της Edilkamin? Και με 10-12kW καλυμένος θα είσαι για 100τμ (έχεις μόνωση στο ταβάνι του πάνω ορόφου?). Οπότε δες την Riga-54 που θα σου γλυτώσει κάνα χιλιάρικο, παραπάνω από 1400-1500 δεν πρέπει να βγει.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 8 Μήνες πριν #21029 από zebrakat
καλησπερα στο φορουμ
μενω στη παραλια μαραθωνα σε 110τμ μονοκατοικια με ταρατσα του'70. οπως καταλαβαινετε μονωσεις ανυπαρκτες εκτος απο κουφωματα αλουμινιου με διπλο τζαμι. εχω τζακι προκατ πυροτουβλου και καυστηρα πετρελαιου. φετος ψαχνω να βαλω μια κασσετα ή ενα foyer. πηγα σημερα και ειδα το selenic 700 και το 800 turbo vision αν το λεω καλα. το υπαρχον τζακι εχει διαστασεις Π83χΒ54χΥ60 (με το ζορι) οποτε δεν χωραει η κασσετα. τι μου προτεινετε να κανω. ειτε επιλεξω κασσετε ειτε foyer μαλλον θελει γκρεμισμα. υπαρχει foyer της invicta σε 18kw. asteris θα ηθελα την γνωμη σου. ο χωρος που ειναι το τζακι ειναι το πολυ 40τμ κολλητα ειναι το ενα υπνοδωματιο και το μπανιο και μετα σε αποσταση 2 μετρων διαδρομο κουζινα και 2 ακομα υπνοδωματια. γενικος δεν ειμαι μαθημενος σε πολυ ζεστη. περσι με το πετρελαιο ζητημα να ηθελα πανω 21-22 βαθμους τη μερα και 17-18 τη νυχτα.
περιμενω νεα σας
ευχαριστω
Μιχαλης

υπαρχει δυνατοτητα αποστολης p.m σε χρηστες!!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.137 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ