Οι τρέχουσες τιμές pellet

Περισσότερα
1 Χρόνος 10 Μήνες πριν - 1 Χρόνος 10 Μήνες πριν #176789 από thomas
Απαντήθηκε από thomas στο θέμα Οι τρέχουσες τιμές pellet
Κάθονται και ασχολούνται μερικοι γιατι πηρες το πελλετ χωρίς φπα λες και θα το πληρωσουν αυτοι, λες και οι ιδιοι ολες τις συναλλαγές τους, τον υδραυλικό, τον ηλεκτρολόγο κλπ τον πληρωνουν με φπα. Οπου τους βολεύει τα λενε. Ετσι ειναι η αγορα 
Η τιμη εχει εκτοξευτεί και καιγόμαστε και δεν μας φτανουν απο ολες τις πλευρές, αυτο θα κοιτάξουμε και γιατι δεν λενε ολοι οι επαγγελματίες να πουλανε με φπα ολα τα προϊόντα να ξερουμε τι γίνεται και γιατι το φτεξιμο ντε και καλα να ειναι δικο μας, του αγοραστή και οχι του πωλητή που πουλαει χωρις.
Τωρα θα αρχισουν τα δικα τους το ξερω,... κλέβετε απο το κράτος, δεν εχει εσοδα το κρατος αμα δεν κοπεί φπα κλπ, πως θα πάμε μπροστά,και αλλα. Ολα μεσα στο πρόγραμμα ειναι
Last edit: 1 Χρόνος 10 Μήνες πριν by thomas.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
1 Χρόνος 10 Μήνες πριν #176790 από Z3us1984

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
1 Χρόνος 10 Μήνες πριν #176791 από Z3us1984
Απαντήθηκε από Z3us1984 στο θέμα Οι τρέχουσες τιμές pellet
Ακονίζουν τα μαχαίρια τους τα κυκλώματα εμπορίας και διακίνησης καυσόξυλων πριν καλά-καλά μπει το καλοκαίρι. Από τώρα διαμορφώνονται προϋποθέσεις ακόμη και αισχροκέρδειας, ώστε οι τιμές των καυσόξυλων να «ακολουθήσουν» εκείνες των υγρών καυσίμων, τα οποία έχουν σπάσει κάθε ρεκόρ.

Με τους καταναλωτές να στρέφονται μαζικά σε τζάκια, ξυλόσομπες και άλλες παραδοσιακές μεθόδους θέρμανσης, ορισμένοι εμπλεκόμενοι στη συγκεκριμένη αγορά «βλέπουν» μια πρώτης τάξης ευκαιρία να εκμεταλλευθούν το κλίμα που διαμορφώνεται. Η αγορά τζακιών -ενεργειακά, ειδικοί λέβητες για πέλετ και βιομάζα, αλλά και παραδοσιακές ξυλόσομπες- έχει τονωθεί και «τρέχει» με έντονο ρυθμό.Οι εξειδικευμένες εταιρείες «τρέχουν και δεν φτάνουν» να εγκαθιστούν παραδοσιακά συστήματα θέρμανσης, σε μια προσπάθεια των καταναλωτών να οργανωθούν όσο είναι καιρός και να μην κρυώσουν τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται. Ακόμη και σε διαμερίσματα επιδιώκουν την εγκατάσταση κάποιου συστήματος με ξύλα ή πέλετ ώστε να μπορούν να θερμάνουν αξιοπρεπώς και με μικρό κόστος τουλάχιστον ένα δωμάτιο.

Αυτή η τάση της αγοράς, όμως, έχει παράλληλα «ανοίξει την όρεξη» σε κάθε λογής κυκλώματα και οι κερδοσκόποι δεν χάνουν την ευκαιρία όχι μόνο να «πουλήσουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες», αλλά και να ανατιμήσουν τα προϊόντα τους όσο το δυνατόν περισσότερο.Τώρα, αρχές καλοκαιριού, είναι η περίοδος κατά την οποία οι έμποροι λιανικής πώλησης προμηθεύονται μεγάλες ποσότητες ξύλων ώστε να κοπούν και, κυρίως, να ξεραθούν επαρκώς στις ζέστες του καλοκαιριού. Και ορισμένοι καταναλωτές, όμως, σπεύδουν να εξασφαλίσουν τα... ξύλα του χειμώνα τώρα που είναι νωρίς και οι τιμές θα έπρεπε να βρίσκονται σε χαμηλά επίπεδα λόγω μειωμένης ζήτησης.

Κι εδώ είναι που το παιχνίδι αγριεύει...

Έμπορος λιανικής καταγγέλλει στο zougla.gr ότι οι χονδρέμποροι επικαλούνται μεγάλη έλλειψη και εκτοξεύουν την τιμή χονδρικής από 103 ευρώ στα 135-140 ευρώ το κυβικό μέτρο (δρυς). Αν αγοράσει όμως χονδρική με τις τιμές αυτές, τότε η λιανική τιμή θα εκτοξευθεί προς τα 180 έως 200 ευρώ το κ.μ.

Αύξηση από 20% μέχρι και 30% στις παραγγελίες του έχει διαπιστώσει από τις αρχές Ιουνίου και άλλος λιανέμπορος που διατηρεί επιχείρηση εμπορίας καυσόξυλων στη Θεσσαλονίκη.

«Η ζήτηση έχει αυξηθεί σημαντικά από πέρυσι, επειδή έχουν ανέβει υπερβολικά τα ορυκτά καύσιμα. Το πρόβλημα με τα ξύλα φέτος είναι ότι δεν υπάρχει μεγάλη επάρκεια. Οι εισαγωγές από τη Βουλγαρία λιγοστεύουν επειδή τα χρειάζονται για τις δικές τους ανάγκες θέρμανσης, και δεν γνωρίζω τι απόθεμα υπάρχει στα ελληνικά ξύλα κι αν είναι καλής ποιότητας» αναφέρει χαρακτηριστικά. Αυτά γράφονται σε σημερινό άρθρο στο zoogla.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
1 Χρόνος 10 Μήνες πριν #176793 από john88s
Απαντήθηκε από john88s στο θέμα Οι τρέχουσες τιμές pellet
Όταν απαντάμε σε κάποιον να διαβάζουμε πρώτα 2 φορές τι γράφει.

Δεν κατηγόρησα την επιλογή του καταναλωτή για την οποία δεν φταίει ο ίδιος. 

Είπα ότι κάνει σύγκριση 2 διαφορετικών πραγμάτων κατηγοροντας την εταιρεία. Δεν του είπα γιατί πήρες πέλλετ. Του είπα γιατί κατηγορείς την εταιρεία. 

Δλδ τι να κάνει η εταιρεία; Να πουλήσει 360€ με ΦΠΑ δλδ 280€ για να βγει πιο φτηνή από το λαθρεμπόριο που κάνει Βούλγαρος και Έλλην; 

Το κράτος αφού δεν μπορεί να ελέγξει το λαθρεμπόριο γιατί λοιπόν δεν μηδενίζει το ΦΠΑ στο πέλλετ να πάρει όλος ο κόσμος φτηνό καύσιμο νόμιμα; 

Όσο για τα καυσόξυλα. Οικονομικά είναι συμπληρωματικό αγαθό άρα ακολουθεί την τιμή του βασικού αγαθού. Πρακτικά τα πριόνια για να δουλέψουν καίνε βενζίνη τα φορτηγά πετρέλαιο και τα λάστιχα των φορτηγών και τα ανταλλακτικά έρχονται από έξω. 

Άρα όταν όλες οι λίγες πρώτες ύλες που θέλει ένας υλοτόμος έχουν πάρει 50% δεν θα πάνε πάνω τα ξύλα; Όταν το ρεύμα έχει πάρει 100% η κορδέλα που τα κάνει καυσόξυλα δεν πρέπει να πληρωθεί; 

Μην βλέπετε εχθρούς αυτούς που κάνουν τις πιο βαριές δουλειές . Άκου κύκλωμα στα ξύλα τι άλλο θα ακούσω σε αυτή την ζωή. 

​​​​​​

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
1 Χρόνος 10 Μήνες πριν #176794 από Z3us1984
Απαντήθηκε από Z3us1984 στο θέμα Οι τρέχουσες τιμές pellet
Δεν διάβασες.. Καλά το άρθρο... Έμπορος λιανικής καταγγέλλει στο zougla.gr ότι οι χονδρέμποροι επικαλούνται μεγάλη έλλειψη και εκτοξεύουν την τιμή χονδρικής από 103 ευρώ στα 135-140 ευρώ το κυβικό μέτρο (δρυς). Αν αγοράσει όμως χονδρική με τις τιμές αυτές, τότε η λιανική τιμή θα εκτοξευθεί προς τα 180 έως 200 ευρώ το κ.μ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
1 Χρόνος 10 Μήνες πριν #176795 από john88s
Απαντήθηκε από john88s στο θέμα Οι τρέχουσες τιμές pellet
Οι έμποροι λιανικής καυσόξυλων είναι οι πιο αναξιόπιστοι άνθρωποι. Χρόνια κλέβουν στην ποσότητα. Μισό τόνο για έναν πουλούσαν. Μέχρι και το νόμο άλλαξε το κράτος να πουλάνε με το κυβικό. Τώρα κλέβουν στον όγκο . Το να το ρίχνουν στους υλοτόμους επειδή αυτοί είναι το κύκλωμα δεν παίζει ε; Και όπως είπα αυξήθηκαν τα κόστη παραγωγής καυσόξυλων. 
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": DOOM_NX

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.574 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ